Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Calm oltenesc

Craiova lui Piţurcă visează cu ochii deschişi

În termenii „Moromeţilor”, Piţurcă a nimerit la Craiova după ce Mititelu i-a spus timpului să aibă răbdare cu oamenii. Nici o presiune vizibilă, nici o istericală audibilă. Chiar după trei puncte pierdute şi […]

marți, 14 septembrie 2010, 6:35

Craiova lui Piţurcă visează cu ochii deschişi

În termenii „Moromeţilor”, Piţurcă a nimerit la Craiova după ce Mititelu i-a spus timpului să aibă răbdare cu oamenii. Nici o presiune vizibilă, nici o istericală audibilă. Chiar după trei puncte pierdute şi trei goluri încasate în derby-ul fratricid.

„La anul vrem în cupele europene!”, a anunţat preşedintele Cristescu. Echipa se pregăteşte să intre în reconstrucţie. Asta, după ce va ieşi din faza de meditaţie. Schimbările nu sînt din cale-afară de spectaculoase, nu s-a întîmplat nici o minune, în afara liniştii, de neconceput la începutul sezonului. În ciuda înfrîngerii, arbitrii au fost lăudaţi, iar jocul echipei a fost declarat „bun, cu excepţia golurilor”. De parcă toată suflarea alb-albastră îşi trage sufletul, după sau înaintea unui drum lung şi greu. Liniştea de la Craiova e aproape o contradicţie în termeni. Mai ales după 1-3 cu ultima clasată!

Dar lumea oltenească, inclusiv conducerea clubului, ori a obosit să dispere, ori se abţine de la scîntei, ca să nu-l tulbure pe noul antrenor. Piţurcă şi-a păstrat haloul de erou popular. Dar pare să-i fi convins pe cei interesaţi că şi minunile au nevoie de o perioadă de acomodare. Cel puţin de răgazul pe care l-a avut în Ghencea, ca să schiţeze o formulă de echipă care să-i semene.

Ţicleanu era mai realist, observa Balaci, nu cerea jucătorilor mai mult decît pot da. Dar, dacă Universitatea rîvneşte la cupele europene, trebuie reconstruită după proporţii ambiţioase, legendare, nu după statura umană a jucătorilor. Asta va fi treaba lui Piţurcă: să construiasă un Las Vegas în deşert. Să ridice standardul îndrăznelii şi să crească echipa după criterii fantaste.

Va dura, şi probabil vor mai apărea înfrîngeri precum cea de la Tg.Jiu. Liniştea de la echipă reprezintă un prim pas înţelept. Fanii olteni trebuie să aibă răbdare, oricît de nerealist ar suna asta după 3-1.

Craiova lui Piţurcă încă nu există. Iar Steaua lui Piţurcă încă n-a dispărut cu totul. Nu trece zi să nu mai zboare cîte un ciot din ea, să nu fie ştearsă cu ranga cîte o amprentă de pe lista cu jucători. Profesionist vorbind, Piţurcă ar trebui să fie conectat sută la sută la mătura şi făraşul din vestiarul Universităţii. Omeneşte vorbind, e inevitabil să nu tresară de cîte ori Ilie Dumitrescu dă cu echipa în gropi. Şi să nu se gîndească, printre picături, cum ar fi jucat cu Liverpool. Nu e singurul, de altfel, care-şi pune astfel de întrebări fără rost.

Comentarii (26)Adaugă comentariu

Stefan Cel Mic (8 comentarii)  •  14 septembrie 2010, 19:19

Piturca a spus ca nu v-a prelua nici o echipa din mers. El tot timpul a asteptat o pauza competitionala ca sa preia o echipa (cu cateva exceptii – vezi nationala si altele…) De data asta si-a incalcat principiile pentru ca a vrut sa-i demonstreze ceva lui Becali. Eu zic ca s-a grabit si ca ar fi trebuit sa astepte pana-n iarna. E un antrenor bun dar ciudat. Cu lotul actual Craiova merita sa fie undeva intre locurile 14-8. Dar daca Piti v-a rezista si pana la anul atunci vom vedea o Craiova ce va fi in top 6. Depinde de rabdarea lui Mititelu… Oricum n-a mai avut antrenor asa bun …. de cand e el la echipa!

stiinta 71 (2 comentarii)  •  14 septembrie 2010, 19:51

COMENTARIU CORECT, DIN PACATE NU AVEM DE CE NE BUCURA, SPERAM, SPERAM….

flux (1 comentarii)  •  14 septembrie 2010, 21:14

prima data in acest sezon Craiova a incercat sa construiasca,sa iasa cu pase din careu, sa aiba o conceptie elaborata a jocului. Totul a reusit, numai ca in reluare cu incetinitorul. Jucatorii parca erau de plumb si ereu miscati cu mana de un copil invizibil. Mai este mult pana aceasta echipa va invata sa joace, speram ca Piturca va avea timp si nervi.

aldo_m (63 comentarii)  •  14 septembrie 2010, 21:18

desi sant dinamovist consider ca piturca e cel mai bun antrenor din tara ,talnar si andone nu stiu sa faca schimbari in timpul meciului ,dumitrescu a luat un mercedes de la piturca si la facut trabant ,timpul va dovedi valoarea lui piti , el e mai ciudat dar daca facea piti egal cu albania ERA DISTRUS DE PRESA ,pe albania de azi o batea si victoria branesti dar nationala avea nevoie de unul ca piti =timpul va dovedi valoarea lui piti

adu (1 comentarii)  •  14 septembrie 2010, 22:49

MA SURPRIND PLACUT COMENTARIILE PE CARE LE CITESC SI EU CRED EXACT ACELASI LUCRU:
PITURCA ESTE CEL MAI VALOROS ANTRENOR ROMAN
CU TIMP ,RABDARE SI CATEVA PLOMBE CRAIOVA VA PUNE MARI PROBLEME CELORLATE ECHIPE!!!
MULTA BAFTA!!!
FORTA STIINTA!!!

Craiovean (11 comentarii)  •  14 septembrie 2010, 22:56

Speram si acum, ca si in trecut, ca din pepiniera Craiovei sa apara valori … ca bani nu prea are brutarul nostru sa cumpere.

fallenSamurai (1 comentarii)  •  14 septembrie 2010, 23:29

Piturca e un antrenor bun spre foarte bun. Dar in cazul Craiova cred ca incearca sa faca bici din ceva… Va avea nevoie nu numai de timp ci si de niste investitii masive in jucatori. Nu cred ca Mititelu va avea resursele lui Becali sa-i cumpere jucatorii necesari lui Piturca. Plus ca mai are si mandria de oltean care ii influenteaza deciziile si parerile despre unii jucatori. Sincer nu tin cu Craiova, nu-mi plac oltenii, dar as vrea sa-l vad pe Piturca lasat sa cladeasca o echipa adevarata si asa, poate, isi vor da seama multi ca lucrurile bune au nevoie de timp si din ce in ce mai multi patroni se vor pune linistit pe cred echipe sau mai bine zis cluburi cu rezultate de durata.

Raddu_AdyY (1 comentarii)  •  14 septembrie 2010, 23:42

Super articol … raman acelasi fan Maria Andries chiar daca uneori ne doare faptul ca nu suntem si noi acolo unde am vrea , dar de data asta se pare ca toti vom face ceva ca Universitatea sa fie acolo unde trebuie , rabdare si sa nu`l maniem pe antrenor. Daca nici el atunci nimeni.

sundance kid (78 comentarii)  •  15 septembrie 2010, 0:07

Craiova va termina in primele 6 ! Nu tin cu ei dar stiu de ce e capabil Piturca . O sa te convingi Maria ca am avut dreptate. Piturca si Mititelul sunt otel aliat .Mai devreme sau ma tirziu va sosi soarele si in Banie. La Craiova e nevoie de liniste restul stie Piturca ce si cum..

sundance kid (78 comentarii)  •  15 septembrie 2010, 0:11

Si inca o completare. Casa lui Mititelul si casa lui Piturca este aceeasi si are aceeasi adresa….OLTENIA ! Sa faca pe ***** in parte sa se inteleaga sa se acopere unul pe altul la nevoie caci timpul trece nemilos pe linga noi toti si toti imbatrinim intr-o zi.

Sfinxul (1 comentarii)  •  15 septembrie 2010, 3:05

Stefan cel mic, esti penibil! Va se scrie legat!!!

Arsene Olteanu (1 comentarii)  •  15 septembrie 2010, 3:29

Salut articolul si invit pe sustinatori la intelepciune iar pe invidiosi (gen Balaci) la tacere. Hai Stiinta!

LoL (10 comentarii)  •  15 septembrie 2010, 10:32

Bun articol …

geambasch (1 comentarii)  •  15 septembrie 2010, 10:34

pititzurca asta, al vostru, a adus numai titani la steaua..jucatori stransi de prin autogari, de pe la echipe desfiintate sau retrogradate, au ajuns la steaua sa sperie europa!!! asa a facut si data trecuta: a adus tot felul de piticanii, toti ratatii de prin oltenia, sperante de peste 30 de anisori, si nu a deminstrat nimic…l-a transferat si pe faimosul bloc-notes, de care nu a mai auzit nimeni de cand a plecat de la steaua..inteleg asa: daca un om (ilie dumitrescu), nu intra pe calapodul vostru, nu da ceva pe la jurnalisti, da in gropi..pai lui ilie i-au ramas gloabele lui piturca, la care a trebuit sa adauge el, niste jucatori de fotbal, sa mai trimita la plimbare niste oratanii, si sa faca o echipa…..piturca asta e mare antrenor: mai laes la nationala aia de tineret, calificata din oficiu la turneul final de prin ’98 (romania, tara organizatoare), care a luat bataie de la toti pe teren propriu :olanda, germania, suedia, rusia….

Che Guevara (11 comentarii)  •  15 septembrie 2010, 11:08

Nu e prima infrangere din viata noastra. Si precis nu va fi ultima. Noi avem 110% incredere in Piturca si stim ca va construi bine la Craiova. Putem pierde si 10 meciuri la rand, nu ne pasa. Putem sa ajungem si in Divizia B, am mai fost acolo si n-a murit nimeni. Dar stim ca vom reveni mult mai puternici atunci cand echipa va fi gata. Acum este o perioada de cautari, se rezolva anumite probleme. Sunt unii jucatori care nu joaca la nivelul la care trebuie sa o faca. Talent au. Si toti stim asta. Piturca este antrenorul pe care l-am asteptat 15 ani. Mereu am stiut ca va veni la Craiova sa duca la capat ceea ce a inceput cu generatia lui Craioveanu si Stanga. Nu stiu daca priveai meciuri de fotbal in vremea aia, Maria.

adrian C (4 comentarii)  •  15 septembrie 2010, 11:24

Piturca este un altfel de antrenor.In spatiul nostru mioritic linistea de pe langa echipa este inexistenta,iar in momentul in care Mititelu(l) nu face scandal dupa un 3-1 cu Pandurii ceva este in neregula.Daca ne aruncam privirea asupra Ligii I si luam pe rand finantatorii de echipe observam ca fiecaruia ii place sa se dea in stamba.Astfel un semn de normalitate ca cel impus de Piturca la Craiova risca sa ne demoleze obisnuinta.

vasglo (91 comentarii)  •  15 septembrie 2010, 11:26

Maria,
Iata cateva vorbe spuse recent despre jocul echipelor antrenate de Piturca:

1. Ionut Badea, Pandurii , inaintea meciului cu Craiova:..”mizez in meciul cu Craiova pe faptul ca echipele lui Piturca nu stiu sa atace poarta adversa, fac o “miuta” la centru si in preajma careului si cam atat…”.

2. Ticleanu, dupa meciul din Ghencea cu Steaua aceluiasi Piti:.. ” stiam ca ai sanse daca te inchizi bine, ca Steaua “freaca mingea de-a latul”, arunci mingi peste apararea lor si pleci pe contraatac”..

Ce parere ai?!

Olympia (1 comentarii)  •  15 septembrie 2010, 15:56

piturca chiar este omul care nu crede in minuni
este un profesionist adevarat care stie ca fara munca nu se realizeaza nimic…

Moldoveanul Mogaldan (1 comentarii)  •  15 septembrie 2010, 18:02

PACATUL MAJOR AL OLTENILOR ESTE CA IUBESC ALTI OLTENI DOAR DACA NU SE ATING DE CE E AL LOR(AI INTELES BALACI?)UITE CA EU UN MOLDOVEAN STELIST, AM REFUZAT SA MAI VAD MECIUL OIERILOR PENTRU A VEDEA MECIUL CRAIOVEI CU SPORTUL;INVATATI SA VA RESPECTATI VALORILE NU DOAR SA LE IUBITI;EU AM FOST FERICIT CAND A INSCRIS CRAIOVA IN MIN 90;PITURCA NU MAI JOACA SA INSCRIE CU CEAFA SAU CU FUNDUL;ACUM E ANTRENOR;,,GLOABELE,, TREBUIE SA MANANCE JAR, SI SA SE TRANSFORME IN ARMASARI;POATE SA O FACA ACEST ANTRENOR, DACA VETI FI DREPTI, FLUIERAT CAND PIERDE,APLAUDAT CAND CASTIGA SI NICIODATA INJURAT

biletul zilei (19 comentarii)  •  15 septembrie 2010, 20:49

Probabil lumea din Banie asteapta o minune iar faptul ca Pandurii a batut-o pe Craiova nu deranjeaza pentru ca punctele au ramas in Oltenia. Sa vedem cat mai au rabdare suporterii care la noi de obicei nu reszsta mai mult de vreo 4-5 etape. Si Piturca oricat ar fi el de Piturca nu cred ca va fi iertat daca da rateu. Eu in locul celor de la Cluj l-as fi adus in vara antrenor la CFR.

Eugen DELCEA (14 comentarii)  •  16 septembrie 2010, 6:31

Nici nu bănuiţi ce ambiţie are acum Piţurcă în el, să-şi demonstreze valoarea de antrenor, după loviturile primite la Naţională şi la Steaua ! Dacă şi-a păstrat calmul după 1-3 cu Pandurii, încă e bine dar jucătorii trebuie să ştie că e ultima şansă primită, inclusiv Alex…Prin ultimele jocuri de culise (cu Pandurii şi Dinamo) şi declaraţii, Gigi Becali l-a întărâtat şi mai mult, va vrea să fie în faţa Stelei încă din acest an şi mi-e teamă să nu facă greşeli din orgoliu şi grabă…În 1974, Cernăianu spunea că oltenii sunt cea mai bună ” marfă” de fotbalişti din ţară, au ambiţie şi şmecherie pozitivă în teren.Pitzi ar avea de unde alege, Oltenia geme de fotbalişti buni şi dornici să intre pe mâna lui, sper să aibă răbdare şi să o facă, să construiască o nouă Craiova Maxima, valabilă tot 10 ani…Nici aceea n-a fost oltenească 100% (Lung, Ştefănescu,Tilihoi, Ţicleanu, Beldeanu,Crişan) dar s-au oltenizat.Total şi rapid !Zolly Crişan a devenit mai oltean ca cei autohtoni…Sper să aibă răbdare şi Adrian Mititelu, e şansa lui de a se realiza financiar şi ca imagine.Piţurcă e şi un foarte bun…impresar! Am trăit vremuri când pe „Central” nu erau sub 30.000 de spectatori.Dacă se întorc acele vremuri, Mititelu îşi scoate banii investiţi şi iese şi pe profit…

ManoNegra (7 comentarii)  •  16 septembrie 2010, 7:25

va rog frumos sa ii transmiteti lui piti secretul- misterului tainei- de la craiova ! STIINTZA NU E ECHIPA DE CONSTRUCTIE SI DOMINARE–E ECHIPA DE CONTRAATAC!!! atunci cand antrenorii craiovei o sa inteleaga asta …..o sa vina si rezultatele!

Bailestean din Tirgu-Neamt (3 comentarii)  •  16 septembrie 2010, 8:57

Frumos articol,interesante si obiective comentariile!Speram sa fie bine si pentru noi!E „seceta” mare,de atatia ani,dar,poate,cu Piturca,…

alex (345 comentarii)  •  16 septembrie 2010, 12:49

Cateodata, e atat de complicat fotbalul asta si asa de intortocheate sunt cararile lui, incat la un moment dat, nu mai intelegi nimic din el, dar mai bine sa lasam specialistii care chiar se pricep sa-i descifreze tainele si misterele ascunse, retragandu-ne definitiv in matca noastra si regretand ca ne-am aventurat in acest univers necunoscut.

Fossa dei Leoni (3 comentarii)  •  16 septembrie 2010, 21:20

Intotdeauna Piturca a fost controversat. Vedeti echipele pe unde a trecut si lucrurile pe care le-a facut! Sper si cred ca si de data asta va fi controversat… Ca va face din Stiinta noastra, a tuturor, o echipa ca cea care a fost . Ca va aduce la Craiova zimbetul pe fetele incruntatate de saracia pedelista. Ca va face astfel incat in Craiova sa fie, daca nu o unire, macar o normalitate intre suporteri. Ca va aduce la acelasi numitor diferitele fctiuni care iubesc Craiova in mod diferit si vad prezentul in acelasi mod. Ca rezultatele, macar pe termen lung, vor jusifica sperantele.. Asa incat discutiile despre ce a fost la Tg. Jiu sa ramina la stadiul de birfa ieftina…

RADU GHEORGHE (1 comentarii)  •  17 septembrie 2010, 13:03

Un articol care arata mult profesionalism. Suporterii adevarati trebuie sa fie alaturi de echipa mereu. Hai STIINTA!

Comentează