Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Piti contra cronometru

Acest articol a fost scris impreuna cu cititorii si va fi publicat in editia tiparita a Gazetei Sporturilor de miine, 1 iulie. Va multumesc!

Iata articolul in forma finala:

Alt antrenor, alta politica de transferuri, alt pact cu galeria, alt stil […]

miercuri, 30 iunie 2010, 10:45

Acest articol a fost scris impreuna cu cititorii si va fi publicat in editia tiparita a Gazetei Sporturilor de miine, 1 iulie. Va multumesc!

Iata articolul in forma finala:

Alt antrenor, alta politica de transferuri, alt pact cu galeria, alt stil de antrenamente, toate astea promit ca vom vedea o alta Steaua in noul sezon. Cea mai rentabila achizitie pare sa fie, pina acum, Piturca. Indiscutabil! Discutabila e viteza cu care s-a renuntat la unii dintre fotbalisti, la Zapata, la Petre Marin, de exemplu. Noul tehnician vrea sa-si impuna viziunea, pina la punct si virgula. Nu mizeaza pe vedete, ci pe grup. Nici unul dintre nou-venitii in Ghencea nu uimeste prin CV sau prin pret. Dar Piturca lasa sa se inteleaga ca fiecare reprezinta alegerea lui, atent studiata. A adus jucatori tineri, ca Radut si Gardos, jucatori cu experienta, ca Dorel Stoica, jucatori inalti si jucatori dreptaci, judecind dupa „11”-le folosit in amicalul cu cipriotii. Inca nu s-a conturat clar noul chip al Stelei, deocamdata e sigur doar ca nu seamana cu cel vechi.

Si nici Piturca nu mai seamana perfect cu Piturca selectionerul, alergic la scandari. Acum promite ca se duce in galerie, daca vor aparea critici de la oficiala. Cumva, bravind, exagerind, tacind, facind si iar tacind, a izbutit sa obtina ragaz de liniste si de incredere de la suporteri. Si asta conteaza cit un transfer de la Real Madrid sau de la Barca. 

Conteaza si faptul ca schimbarile din lot sau din stratul de ozon de deasupra stadionului sint luate de un singur om. Asta asigura o minima coerenta, astfel incit un vid managerial sa nu fie inlocuit cu un haos experimental. Piturca pare sa stie ce vrea, cu alineat si de la capat. Ii place riscul, dar ii place si sa construiasca echipe. Ramine de vazut cum functioneaza ca factotum – antrenor, manager, scouter, negociator-sef cu Ministerul si PR-ist de ocazie cu tribunele. Ca infrastructura si organizare, Steaua e inca departe de modelul cluburilor occidentale. Deocamdata, tinde spre normalitatea echipelor din Liga 1.  Zbuciumul ultimelor sezoane, instabilitatea ca metoda de management si mediocritatea ca masura la tricou au lasat urme de bocanc pe emblema. Chiar propulsata de orgoliul cu reactie al lui Piturca, Steaua nu-si poate reveni peste noapte. Cel mult, poate sta pe propriile picioare la startul campionatului. Ca sa alerge din nou in cursa spre Liga Campionilor, are nevoie de rabdare in cantitati industriale, si din partea conducerii, si din partea fanilor. Marfa asta de import, extrem de rara si de subevaluata in fotbalul nostru, trebuie trecuta prima pe lista de cumparaturi a lui Piturca.

Deocamdata, comparata cu situatia din finalul sezonului, Steaua pare la inceput de basm. Dar, ca in orice basm care se respecta, toti stiu, de la Peter Pan la Tanase si Abrudan, ca pe undeva, prin preajma, se plimba un crocodil care a inghitit un cronometru.

Au contribuit: Maria, SEVILA86, alyn_teka, CoXCo, Ardelean Adrian, geo, Mircea, raul, Daniel Pelicanovschi, koll, rateuriincarburator, allyen2006, Crish, Cyril Makanaki, johnny_183, emil, Zdranganel, milan6, DD, the special none, adrian_237, Doctorul, demonxxus, Cornel, Ovidiu, Coco, bogdan, stresu, Sibelius, akkiller, hore, visaninho

Comentarii (65)Adaugă comentariu

SEVILA86 (37 comentarii)  •  30 iunie 2010, 11:24

Echipa are nevoie de linuiste! Presa ar trebui sa nu-l mai „caute” atit pe Becali,pentru ai pune fel si fel de imtrebari numai cu scopul de al provoca sa spuna lucruri trasnite, care de multe ori se intorc impotriva echipei! Sa speram ca Piturca va aduce linistea mult dorita si de bun simt din partea lui Becali!

Ardelean Adrian (1 comentarii)  •  30 iunie 2010, 11:29

Nu stiu ce va aduce viitorul la STEAUA, sper ca numai lucruri bune sa aduca, dar cu jucatori fara mare experienta, cred ca in acest an nu poate fi vorba de TITLU, dar cred si sper intr-o revigorare a echipei cu PITURCA antrenor…

cvaporu (109 comentarii)  •  30 iunie 2010, 11:33

Multumesc, esti o dulce :))))

ionn (1 comentarii)  •  30 iunie 2010, 11:40

E de ajuns ca a venit Piturca ,asta da schimbare

gabriel (2 comentarii)  •  30 iunie 2010, 11:40

e momentul de o schimbare la steaua si de o revigorare

rateuriincarburator (2 comentarii)  •  30 iunie 2010, 11:50

O echipa de fotbal este o masinarie foarte complicata, are nevoie de piese bune, competitive, incercate, are nevoie de rodaj si de lubrefianti buni. E greu sa fii si sofer si mecanic, sa speram ca Piturca, detine ambele „stiinte”. Eu cred ca stie sa apese pe pedale, dar ar nevoie de timp, si uzura in meciuri cu noile piese ca sa stie ce si cand sa schimbe. Deasemenea angrenajul functioneaza bine dupa o oarecare uzura a pieselor, e greu sa faci dintr-un trabant, o dacie, un oltcit, o lada si o skoda veche, un wolsvagen daramite un maserati.
Dar sa speram ca cel putin strangem bine suruburile, ca avem destul carburant, si ca nu ramanem in camp, asta doar daca Becali nu devine nici macar copilot.

CoXCo (4 comentarii)  •  30 iunie 2010, 11:51

Cred ca aducerea lui Piturca a fost cel mai bun lucru facut la Steaua in acest moment.e omul potrivit pentru a aduce liniste la Steaua atat in loja cat si in tribuna.Sper ca suporterii sa fie alaturi de echipa pentru ca cu ei alaturi Steaua poate deveni campioana.In legatura cu campania de transferuri,pot sa zic ca e multumitoare pentru ca s-au acoperit posturile deficitare.Se vede ca Piturca incearca sa creeze concurenta si sa aiba dubluri pe fiecare post.In schimb ma declar foarte nemultumit de tratamentul pe care-l suporta portarul Zapata din partea conducerii si poate chiar Piturca.sunt sigur ca daca domnul Piturca l-ar fi luat in cantonament s-ar fi convins 100 % ca Zapata e nr 1 la Steaua fara nici un dubiu ! Sunt absolut Sigur ca Tatarusanu nu va fi niciodata un portar de valoare.Sper ca viitoarele achizitii sa vina cat mai repede si sunt convins ca Piturca nu va lua decat jucatori de valoare.Forta Steaua !

Mircea (1 comentarii)  •  30 iunie 2010, 11:58

Jucatorii adusi de Steaua sunt jucatori de perspectiva. Va trebui sa li se acorde incredere si viitorul va dovedi ca au meritat sa joace sub culorile ros-albastre.
Sunt sigur insa ca, campania de transferuri a Stelei nu se va opri aici si ca vor ma veni in aceasta vara cativa jucatori…consacrati deja.
Ce ar mai trebui facut? Sunt convins ca cei care conduc destinele acestei echipe stiu foarte bine…iar noi, suporterii, trebuie sa le acordam incredere. Si cand spun suporter ma refer doar la aceia care isi incurajeaza echipa chiar si atunci cand este condusa, chiar si atunci cand este pe ultimul loc…ceilalti care stiu doar sa fluiere sa se transfere la „fluierasi”…adica la „prietenii” Stelei de-o viata.

Crish (1 comentarii)  •  30 iunie 2010, 12:00

Campania de transferuri efectuata pana acum e multumitoare.au fost adusi atat jucatori cu experienta cat si jucatori tineri valorosi.Sper ca si viitoarele transferuri sa fie cel putin la acest nivel,ba mai mult ma astept la jucatori si de o mai mare valoare.Probabil ca de aceea nu s-au efectuat si ultimele transferuri pt ca acestea pot fi si cele mai importante sau poate mai greu de realizat.Se pare ca incet incet se creaza dubluri pe fiecare post si astfel va fi o concurenta benefica.Din pacate la portari se pare ca e problema.in acest moment avem un portar de valoare Stanca,si inca unul si de o mai mare valoare,care din pacate 🙁 este lasat la Bucuresti si se cere o suma jignitoare pt el.Pentru tot ce a facut pt Steaua,Zapata nu merita acest tratament.este un portar de mare valoare,un portar cum rar se gaseste.Multumiri lui Hagi ca a adus un mare portar,mare caracter si un mare om.Zapata va ramane vesnic in inimile noastre.Nu vom uita niciodata interventiile sale miraculoase care au fost foarte foarte multe,de infinit ori mai multe decat asa zisele ”gafe” de catre presa romaneasca.Cred ca dupa ce reusesti sa castigi titlul de cel mai bun portar in liga 1 si dupa ce primesti titlul de cel mai bun stranier nu poti fi aruncat ca o masea stricata,pt ca ai gresit.A gresi este omeneste,si zapata e om.nu ma pot abtine sa nu scriu despre acest om deosebit,un om care a pus la steaua mai mult suflet decat oricare roman din aceasta echipa.Imi pare nespus de rau pt el si sper ca in cele din urma domnul Piturca sa nu renunte la el.acesta e singurul lucru care il reprosez lui Piturca la Steaua pana acum.In rest se pare ca lucrurile vor merge bine si vor aparea performantele.Forta Steaua !

Cyril Makanaki (10 comentarii)  •  30 iunie 2010, 12:02

E greu sa-ti pui sperante intr-un antrenor care nu-si recunoaste greselile, vezi incapatanarea cu care tinea de scaunul de selectioner dupa Euro 2008 si inceputul preliminariilor WC. In orice caz, daca va face surprize, pentru Gigi, „PiV” va fi poarta-n casa, altfel …zar de fuga!

johnny_183 (15 comentarii)  •  30 iunie 2010, 12:14

Jucatorii care i-a cumparat(exceptie face Radut) sunt de valoare medie si cred ca stelistii nu pot obtine mai mult decat un loc 3 la finalul campionatului.Mai mult ca sigur Piturca va mai cumpara 2 sau 3 jucatori si poate de valoare mai ridicata dar sa faci o echipa de la zero peste napte e imposibil.Chiar daca va reusi sa faca asta,mereu va exista unul de la 9 care la prima infrangere isi va etala cunostintele fotbalistice si se va intreba de ce a investit 5 milioane(imprumutati) si planul pe termen lung nu are rezultate imediate:)
Cu jucatori cumparati de la echipe din Liga 2 nu ai cum sa castigi impotriva unor echipe precum CFR sau Vaslui care construiesc de cativa ani.

emil (3 comentarii)  •  30 iunie 2010, 12:30

-Piturca este o solutie doar ptr faptul ca nu-l mai auzim pe Becali
-mai trebuie eliminati din lot Toja si poate chiar Surdu
– nu cred ca trebuia indepartat Onicas
– mai avem nevoie de fundas dreapta,stinga si un virf veritabil
– nici Banel nu ete o solutie daca vrem intradevar performanta

emil (3 comentarii)  •  30 iunie 2010, 12:37

ce se intimpla cu marea speranta Matei?De ca nu la luat in pregatiri Piti?

Zdranganel (10 comentarii)  •  30 iunie 2010, 12:53

Curiozitatile mele :
– Cine va fi primul jucator cazut in dizgratia lui Piturca , si care va fi nevoit sa paraseasca Ghencea
– Care va fi jucatorul pe care a pus pata Piturca ( mereu „nea Piti ” are el un jucator pipernicit pe care il baga mereu in primul 11 chiar daca valoare lui nu il recomanda

soryn (10 comentarii)  •  30 iunie 2010, 13:02

sincer, desi o sa-mi sara in cap gloata stelista, ne-am cam saturat de steaua, muuuuuuuuuult prea mediatizata. Noroc ca am avut alternativa campionatului mondial ca in rest, colegii de la gsp doar despre steaua, noutati, echipa, primul 11, comparatii cu steaua ’86… acuma fara suparare da ce-i prea mult e prea mult.
Stiu ca exista butoane la telecomanda, dar putin respect fata de celelalte 17 echipe si suporterii acestora n-ar strica!

Daniel Pelicanovschi (24 comentarii)  •  30 iunie 2010, 13:02

Piturca are asa o figura de antrenor, data, hai sa zicem, si de rezultate, dar mai ales de aerul misterios (sau obscur) pe care il degaja. Bun. Antrenor avem, ne mai trebuie echipa, management, infrastructura, marketing si… rezultate. Ca suporterii vor (re)veni, cu siguranta. Altfel, degeaba vorbim de Europa si cupele europene. Suntem practic inocenti, se pare ca nu stim ce inseamna, si deci nu putem compara organizarea fotbalului la Steaua cu ce se intampla la un club vest-european mediu. Credem insa, mereu, ca vom putea face fata… cumva…. Ne plac, e clar, smecheriile… Din acest punct de vedere, trisorul de poker Piturca pare foarte potrivit. (Imaginati-va ca Becali, asa cum se ambitioneaza sa joace un amical cu Real Madrid – ceea ce pentru echipa spaniola intra in politica sa de amicale cu echipe din Lumea a 3-a -, zic, Becali, s-ar fi ambitionat sa aduca un antrenor neamt! Pai nu se soca ala de cum ajungea la club si nu pleca el, cat o fi de „european”, la scurt timp dupa inceperea campionatului, in injuraturile glumet-xenofobe ale aceluiasi „patron”?).

mister (2 comentarii)  •  30 iunie 2010, 13:14

unde e Matei – pustiul minune, care a debutat sezonul trecut ???? parca era o mare valoare…cred ca merita o sansa.

geo (1 comentarii)  •  30 iunie 2010, 13:15

Sper ca Steaua lui Piturca sa curme campania pornita de catre massmedia vizavi de Steaua.
Ma uit pe net si citesc un titlu de articol sau chiar articol care incearca sa aduca senzational si mai tarziu vad la TV un interviu de la care a pornit totul.
Ce vad acolo vad o tehnica bine mestesugita de a pune in gura jucatorilor de la Steaua, si nu numai ,cuvinte care apoi sunt speculate.
As putea sa dau exemplul stirii in care Surdu spune ca e bine ca „Gigi isi tine gura”.Urmarind apoi declaratia am vazut ca exprimarea a fost cu totul alta si ca raspunsul se trage mai mult din intrebarea pusa.
Ma astept ca modul de comportare al lui Piturca sa traga dupa el si comportamentul jucatorilor si mai ales ma astept sa dispara cartitele din vestiarul Stelei.

alyn_teka (1 comentarii)  •  30 iunie 2010, 13:22

nu pot sa zik in primul rand sunt multumit ca a venit domnul piturca la echipa si tot odata a aparut si schimbarile ma bucura faptul ca la adus pe radut de la International un jucator ffoarte tanar si bun nu are el experienta dar o va prinde cu timpul ,iar de ceilalti numai zik in sfarsit ne-am scapt de zapata uneori apara bine dar uneori lua niste goluri nemaipomenite de un portar gafe ca in curtea scolii,dar totusi la steaua iar mai trebui un atacant pur sange si inka un mijlocas ofensiv ..

milan6 (17 comentarii)  •  30 iunie 2010, 13:33

Remember the Time:
Romania-Lituania 0-3
Feroe-Romania 0-1,Ghionea eliminat!
Romania-Franta 2-2, min 10 aveanm 2-0!
Romania-Croatia 1-2,noi am deschis scorul!
Romania-Serbia 2-3,
Austria-Romania 2-1,tot noi am inscris primii!
Oare cine e vinovatul?

milan6 (17 comentarii)  •  30 iunie 2010, 13:37

si inca ceva,dupa victoria din offside cu Olanda,prfesionistii lui nea Piti -se stiu ei care- n-au venit sa mai joace cu Bulgaria si Albania!
Infrangerea de la Sofia cu cefele groase ducandu-ne in urna a doua valorica!
in vestiar,in pauza meciului cu Olanda de la Berna ne spune „marele strateg” ce s-a intamplat cu autoritatea sa de selectioner?

milan6 (17 comentarii)  •  30 iunie 2010, 13:38

scuze,profesionistii

DD (45 comentarii)  •  30 iunie 2010, 13:55

Cel mai bun transfer al Stelei in aceasta vara este indiscutabil Victor Piturca ! Nu poti compara cu ce s-a intamplat in mandatul trecut ! Intre timp nationala a mers la ultimele doua campionate pe mana lui Piturca….plus ca a mai prin experienta, a mai invatat! Drept dovada, nu mai aduce doar jucatori scuzi dar mingicari! L-a luat pe Gardos 193 cm si lista poate continua! Imi plac jucatorii adusi, Dorel Stoica este cel mai bun inchizator din tara….pustii deja voi sa arate ce stiu, eu unul; sunt multumit de transferuri! Si ce imi place cel mai mult este ca la Steaua se tace si se face! Asta e management-ul adevarat! Gigi nu mai vorbeste mult, Piti isi face traba, jucatorii par conectati , nea Imi si domnul Paunescu sunt doua garantii indiscutabile pt faptul ca la Steaua se vrea performanta! Deci, in general e bine !
Sper si cred ca totul o sa fie din ce in ce mai bine la Steaua! Si incep sa visez la o Steaua ca cea din 1986…peste vreo 3-4-5 ani! Daca se lasa acest proiect sa mearga mai departe!
Forta Steaua !

PS: Cei care sunt deranjati de prea multe stiri despre Steaua, sa mearga pe site-urile echipelor lor favorite! E asa simplu! Dar probabil acolo nu sunt noutati ! 😉

allyen2006 (1 comentarii)  •  30 iunie 2010, 13:59

sincer sa fiu sunt satul de toate aceste speculatii dinaintea oricarui campionat… romania are 23 milioane de antrenori..fiecare cu tactica si preferintele lui..ma intreb oare de ce doar unii ajung antrenori si „noi” majoritatea doar spectatori -suporteri?! fie ca ne plac sau nu transferurile, nu contenim a merge la meciuri pt a ne „incuraja” echipa…eu propun celor 23 milioane de „antrenori” sa isi depuna un CV si poate cine stie…cu tactica si abilitatile lor isi vor gasii echipa de antrenat apoi le vom putea urmarii „ascensiunea” in noua lor activitate…romani liniste si rabdare …asa au reusit marile cluburi si asta e solutia rezultatelor…cautati si o sa vedeti ca am dreptate…respect si va multumesc anticipat!…scuze pt greselile de redactare de mai sus

the special none (1 comentarii)  •  30 iunie 2010, 14:06

DACA AVETI PUTINTICA RABDARE, STIMABILIOR SI SA CITITI:
–cand o echipa ca steaua termina doi ani consecutivi pe locurilel 6 si 4,e clar ca trebuie schimbat lotul. la steaua s-a amanat prea mult schimbarea. s-a tras ca de o guma de mestecat de o generatie care juca semif. uefa,facea 5 pct in liga camp. in primul sezon si cucerea doua titluri de campioana.
–de ce s-a intarziat ? din lipsa de competenta, din lipsa de rabdare, de teama unui patron care dorea rezultate rapide. bergodi a fost singurul care, dupla plecarea cuplului oli/mm a inceput sa reconstruiasca. dar incercarile lui au fost retezate brusc ,nu insistam din ce cauza.
–schimbarea stelei s-a facut aproape de la sine. au plecat radoi,goe,dica,iacob,ov.petre,lovin,ghionea,ogararu,bostina. dar nu s-a pus nimic in loc. doar mediocrii bine platiti. aici nu il mai putem condamna pe patron. ci pe curteni.
–de ce am incredere in piturca ? pt ca echipa care elimina valencia si incepea acel ciclu minunat in europa, din care tragem seva si acum, a fost creeatia lui. khamutovski, dumitru,radoi,oprita,d.munteanu,paraschiv,cristea,dinita,p. marin,dica,nesu,ogararu. toti,fara exceptie, au fost adusi sau promovati de „satana.” bostina,ghionea si banel,au venit adusi de mm. pitzi a plecat cu zece zile inainte de inceperea sezonului si altii s-au bucurat de ce construise el in aproximativ 2-3 ani de munca.
–de ce nu cred ca va lua titlul in primul an ? pt ca cfr, unirea si fc vaslui, au deja echipe solide si sudate. au un schelet pe care se construieste. pe cand steaua nu are un astfel de schelet pe care sa se construiasca,caci abia acum se construieste scheletul.
–piturca s-a inhamat la o munca grea, pe care un antrenor ce tine la cv-ul sau nu si-o asuma. dar ex-selectionerul a construit peste tot: a creeat echipa de tineret care a mers la un european pt prima data, apoi a preluat si calificat echipa nationala din care hagi se retrasese ,iar in final, a preluat o noua echipa in criza, tot nationala, unde i-a promovat pe cocis,mazilu,tamas,ov.petre,sapunaru,goian si s-a calificat la euro. omul a avut rezultate internationale ,in pofida vorbelor perfide.
–se extrage un tipar de aici :omului ii place sa riste. e un gambler. dar ii place si sa construiasca. sa preia echipele la greu si sa le modeleze total. daca orgoliul sau exacerbat se va mai…topi, atunci va face treaba ,imi pun viata ca pariu pt asta. dar daca va incepe din nou cu atitudinea de „geniu neinteles”, va pierde. si va pierde si steaua.

raul (3 comentarii)  •  30 iunie 2010, 14:07

Eu cred ca va exista o schimbare, mare, mica, nu stiu, cert este ca se va intampla ceva. Problema la romani este insa mentalitatea, la noi lucrurile nu se pot schimba treptat, nu putem sa asteptam 1-2 ai sa vedem rezultatele, la noi totul trebuie sa fie radical. Daca azi votam un partid de dreapta si nu suntem multumiti, maine votam cu stanga. Daca schimbam un antrenor, maine am vrea sa bata pe Real Madrid cu 3-0, daca aducem un jucator, poi el trebuie din primul meci sa joace titular, sa fie capitan si sa scoata un penalty, ca sa fim noi multumiti de el. Nu se poate asa ceva… cand schimbi aproape toata echipa, aduci jucatori noi, e nevoie de un timp de acomodare, eu cred ca nu toti se vor adapta, dar este un risc pe care Piturca l-a luat in calcul. Eu zic ca daca vom avea rabdare, vom vedea rezultate, oricum, ceva s-a schimbat, nu l-am mai vazut pe Becali cu valizele cu bani, sa fuga dupa alti presedinti, sau sa arunce orbeste milioane pe jucatori adusi de diversi „specialisti”. Eu cred ca ii sta foarte bine lui Becali cu gura inchisa, sa vedem ce crede si el.

SIMONA (5 comentarii)  •  30 iunie 2010, 14:09

STEAUA PITURCA FACE TOT CE-I DE FACUT LA OARA ASTA,NU PRESA.

Doctorul (96 comentarii)  •  30 iunie 2010, 14:15

Piturca a venit la Steaua cu aura aia de salvator. Nu vom stii daca va salva echipa, dar tacerea aproximativa a lui Gigi de pana acum, e datatoare de sperante. Totusi, speranta te face slab, increderea te face puternic. Gigi are incredere in Piturca sau in banii lui Piturca. Pentru ca umbla vorba prin targ ca Piturca si-ar fi pus singur la dispozitie o parte din conditiile cerute lui Gigi.

Jucatori? Nu stiu daca ne putem astepta la minuni cand schimbi mai mult de jumatate din primul 11. Noroc ca nu a explodat Kapetanos la CM, ca ramaneam si fara el. Zapata gafa mult. dar nu era pacatos. Sau daca era, nu facea un show din asta. Stim ca lui Piti nu ii place show-ul facut de altii.

Dar,

Venirea lui Ienei este un certificat de garantie a calitatii.

Venirea lui Piturca este un certificat autentic sau fals. Vom vedea.

Continuarea atitudinii lui Gigi din trecut, ar fi echivalat cu certificatul de deces a acestei echipe.

Peace,
Doc

stresu (10 comentarii)  •  30 iunie 2010, 14:17

Bună Mărie,

La Steaua este o mare ciudăţenie !!!

Dictatura patronatului s-a transformat în dictatura antrenorului.
La prima vedere antrenorul pare că-l domină chiar şi pe patron, şi nu mă refer aici la partea tehnico-tactică.
Piţi decide cine vine şi cine pleacă, Piţi decide dacă Jenei va fi sau va nu fi… oarece prin conducerea clubului, Piţi negociază pt. contractul complexului din Ghencea, Piţi decide bugetul etc.
Nu vi se pare ciudat ?

Nu ştiu ce să spun, dacă este bine sau nu. Timpul ne va da răspunsul.
Dar, sunt absolut sigur, această stare de linişte, în tabăra stelistă, va rezista doar dacă trupa lui Piţi va avea rezultatele scontate.
Lipsa rezultatelor favorabile va face ca Jiji să dea din nou apă la moară gazetarilor.

În final am o întrebare pt. gazda blogului:
Cum te împaci cu ideea, distinsă domnişoară, că doi oameni pe care-i deteşti, conduc cel ma galonat club din România ?

O zi plăcută !

Ovidiu (6 comentarii)  •  30 iunie 2010, 14:19

Trebuie sa-l transferam urgent pe Gigi Becali.

La dinamo.

Cornel (110 comentarii)  •  30 iunie 2010, 14:26

Deocamdata la Steaua are loc o incercare de lovitura de marketing, Bekali se tine cit poate ( in pauza competitionala e mai usor sa-si tina gura, dar sa-l vedem dupa 2-3 infringeri ! ), Piturca, plecat in huiduieli de la Nationala se intoarce in aplauze la Steaua, lotul e subtire, bugetul incert, planurile de viitor, marete dar foarte vagi… toate seamana cu stilul „de cartier” a lui Bekali si ma astept sa aud curind hahaitul lui care l-a facut faimos in media tabloida !

adrian_237 (13 comentarii)  •  30 iunie 2010, 14:37

asa e,s-a renuntat prea usor la petre marin si zapata!stanca nici nu se compara cu columbianul…campania de achizitii de pana acum a fost un esec!daca radut este talentat si gardos de viitor,in rest celalalte transferuri alte Stelei nu spun nimic…plus ca s-a renuntat la foarte multi jucatori,in momentul de fata Stelei ii trebuie inca minim 5-6 jucatori,lotul este subtire!marele castig cred ca este piturca,dar nu antrenorul,ci omul care ii poate inchide gura lui becali!si odata cu asta se termina si razboiul cu suporterii,ceea ce iarasi este foarte important!dar cu lotul asta,Steaua nu are nici o sansa la titlu!

Coco (1 comentarii)  •  30 iunie 2010, 14:42

Daca privim intregul context de la finalul campionatului trecut, Piturca pare a fi SINGURA modalitate in care Steaua mai poate exista la parametrii inalti, asa cum a fost mereu, inclusiv pentru suporteri. NIMENI nu l-a putut struni pe Becali. Nici cu Piturca nu avem garantia de 100 % ca asa se va intampla, dar trebuie incercat. Ar mai fi o varianta – Becali sa vanda clubul. Dar cum asta e mai degraba de domeniul SF-ului, cel putin in urmatorii 2 ani, atunci ce mai era de facut ?
Ar fi interesant de vazut contractul lui Piti, pentru ca acolo se ascund multe din tainele colaborarii, dar stim ca nici asta nu se va intampla.
Vin in Ghencea de peste 20 de ani. Nu imi aduc aminte o campoanie de achizitii mai ofensiva ca cea din aceasta vara. Poate cea din 1983. Totul pare pozitiv, pe o panta ascendenta, dar…
Nu l-am injurat pe Becali, dar nici nu l-am aplaudat. Cert e ca la prima iesire aiurea a lui, totul va exploda, in primul rand stadionul! Si chiar ca se va alege praful !Becali nu e Staua, a gresit prea mult, asa ca voi continua sa ma duc in Ghencea sa vad pe viu cand se va intampla asta.

koll (5 comentarii)  •  30 iunie 2010, 14:43

Singura greseala a lui Piturca este Toja!
Toja este in primii 5 jucatori nefolositori Stelei.
Zapata este un portar de reflex, nu inspira incredere echipei.Si gafeaza, des, prea des.
Petre M.este „batran”….
Si mai exista o vorba „coada la caine se taie dintr-o lovitura nu din zece”!

bogdan (1 comentarii)  •  30 iunie 2010, 14:44

Punct si de la capat , km asa am putea numi pe scurt aceste schimbari petrecute in curtea Stelei in aceasta vara,poate ptr unii normal ptr alti ciudat Steaua trebuia dupa o perioada de seceta sa aplice un scurt circuit si unul foate mare.De 3 ani la Steaua incepuse un declin poate un pic atipic echipelor cu un asemenea palmares dupa un titlu si o semifinala de Cupa Uefa, lipsa de performante in cupele europene si lipsa de trofee,ba mai mult „izgonirea” legendelor de la Sevilla si razboiul Becali-suporteri toate adunate au dus Steaua undeva la mediocriatate si obligata sa se multumeasca pe clasari de loc 4 sau 5.In calitate de suporter al Stelei nu stiu inca in fata cui sa i-mi scot palaria dar toate miscarile din ultimile saptamani dau cel putin ptr moment siguranta k din luna august vom vedea in Ghencea ceva din spiritul „vitezistilor” din’86,garantia fiind prezenta pe banca tehnica a lui Victor Piturca,probabil cea mai buna miscare si cel mai reusit transfer al Stelei in era Becali,un antrenor de prima mana cum se zice,care e singurul in acest moment sa creeze o „Stea” de locul I si de Champion League.aducerea de jucatori tineri si de valoare,lacatul pus pe gura lui Becali,impacarea cu suporterii aducerea langa echipa speram a lui nea’ Imi dau cel puitn mie increderea sezonul viitor vom vorbi despre o alta „Stea”.In ceea ce privesc transferurile stim majoritatea inclinatiile lui Pitzi ptr jucatori,tineri de viitor tehnici cu capacitate de a juca pe 2-3 posturi,singurele semne de intrebare ale campaniei de achizitii ar fi : Gardos(nu-l cunosc nu l-am vazut personal jucand),Martinovic-din ce am vazut sezonul trecut mie greu s acred k se ridica la ceea ce are nevoie Steaua in acest moment,totusi vine de la o echipa retrogradata,mie personal mi se pare mult sub Zhelev,Pacurar-red ca acolo steaua avea suficienti jucatori care sa ocupe postul de mijlocas central,nu vad diferenta intre el si Bicfalvi sau A.Ionescu,din ce il stiu e un pic lent si zgarcit in ceea ce priveste efortul si determinarea pe teren.Dar transferuri vor mai fi cu siguranta ptr k benzile la nivel de fundasi sunt descoperite, mai trebuie un „stalp’ langa Abrudan,iar Kpetanos nu are dublura momentan.oricum Fortza STEAUA !!!

Sibelius (41 comentarii)  •  30 iunie 2010, 14:48

Dupa cativa ani in care transferurile, primul 11, rezervele, echipa a doua si cred ca si trasarea liniilor terenului era facuta de JJ, cancelar, Adi Ilie, Argaseala, fini, nepoti si oricine mai avea chef de asta se simtea nevoia unei maini forte.
In popor umbla vorba ca un prost arunca o piatra in apa si 10 destepti nu o pot scoate; la Steaua au fost 10 prosti si acum se asteapta de la Piturca sa scoata piatra. Pe Marin l-a adus el, dar daca mai ramanea mult la Steaua isi schimba porecla din Jardel in Matusalem.
Zapata e de un an si jumatate un arc de bolta al mediocritatii echipei. Cu un lot care de 3 ani nu a castigat nimic nu poti face performanta, mai ales daca ei nici nu mai cred asta.
Piturca si-a inceput al doilea mandat in Ghencea ca si primul- dand afara(sau lasand sa plece) jumatate de echipa; incepand ca si atunci cu liderii. Primul plecat atunci a fost Lacatus. Acum stim toti care sunt.
Vara trecuta ni s-au bagat pe gat pe post de viitori mari jucatori cativa componenti ai echipei a doua care au sfarsit prin a fi rezerve la Poli Iasi, semn al „valorii” lor deosebite.
Dupa ultimii ani cu pseudoantrenori si pseudotransferuri putem spune ca „mai rau nu se poate”- nu atat ca pozitie in campionat, dar umilintele din derbyuri si cele din Europa au aratat lipsa totala de valoare.
Dupa mandatul unui „rege” asemantor lui Ludovic al XV-lea cu al sau „dupa mine potopul” a venit in sfarsit si caderea Bastiliei si instaurarea dictaturii lui Piturca.

Doctorul (96 comentarii)  •  30 iunie 2010, 14:53

Piturca stie ca tineretea fara batranete exista doar in povesti :))))

Peace,
Doc

akkiller (10 comentarii)  •  30 iunie 2010, 15:05

cind renunti la ceva e logic sa ei altceva de o calitate mai buna la steaua sa renuntat la zapata pentru un potar care a retrogradat de p.marin nu zic nimic avea o virsta la care era greu sa incepi un proect nou cu el titular dar onicash? radut e cam singura mutare importanta in rest jucatori care sunt daca nu expirati sigur la virstele lor nau aratat cine stie ce pe unde au mai jucat. la steaua de ani buni antrenorii vin shi cu mare tam tam si pleaca ori dati afara de becali [hagi protasov bergodi zenga] ori injurati de suporteri [olaroiu piturca stoikita chear shi laca a pierdut sprijinul suporterilor cind asculta de becali ] el shia adus antrenori pentru a se impaca cu suporterii mai putin stoikita de ce oare anul acesta credem ca va fi altfel? eu chear nu cred desi mi-as dori enorm sa nu mai vad echipa pe 6 5 ci pe 1 oare o sa am norok? ma indoesc desi e clar ca si el vrea acelasi lucru nu ca iar pasa de steaua ci pentru a mieuna la tel lu borcea cind dinamo ia batae pentru a demonstra lu porumboiu pazkani ca e mai puternik si tuturor iar steaua e unealta perfecta stiu sigur ca piturca isi doreshte performante si tine sa demonstreze cum a facuto si cind sa reintors la nationala dupa ce plecase pe usa din dos shi a califikat o generatie la un turneu final oare cine o sa mai reuseasca o noua calificare? tre sa asteptam inceperea campionatului shi mai ales uefa cup si atunci ne vom lamuri pina una alta comentam ca la asta ne pricepem cel mai bine

demonxxus (10 comentarii)  •  30 iunie 2010, 15:11

Eh, da’ parca am mai auzit despre renasterea asta in fiecare an, la din ce in ce mai multe echipe. Si? Sa mai credem? Cred ca e mai bine sa asteptam pana se vor vedea rezultatele schimbarii, daca sunt cele promise sau dimpotriva, daca sunt cele din fiecare an, baloane de sapun care se sparg la prima adiere.

un_domn (1 comentarii)  •  30 iunie 2010, 15:18

Maria, eu nu vreau sa scriu nimic despre Steaua, am insa o intrebare pentru tine si colegii tai . De ce in paginile ziarului vostru ,aproximativ 60-70% din articole se refera la echipele din capitala? Nu uitati un aspect important, campioana nu e din bucuresti, insa „reclama” tot echipelor „capitaliste” o face-ti. oare cand provincia va reusii sa depaseasca procentajul pe care il ocupa in acest moment in gazeta? cu mult respect…un domn …va saluta

maria andries (1349 comentarii)  •  30 iunie 2010, 15:23

Pt. @all, va astept cu idei de titlu!

DD (45 comentarii)  •  30 iunie 2010, 15:25

Ca titlu : Metamorfoza Stelei ! ! !

horea (2 comentarii)  •  30 iunie 2010, 15:31

pact cu satana . glumeam 🙂

visaninho (1 comentarii)  •  30 iunie 2010, 15:32

In momentul de fata totul pare numai lapte si miere dar asa a fost si cand a venit Bergodi.Ca si atunci problema nu se pune daca Becali va iesi in presa sa comenteze deciziile lui Piturca intrebarea fiind cand va iesi sa comenteze decizile antrenorului.
Piturca promitea ca va aduce la club foste glorii. Unde sunt ca pana cum nu a adus decat pe Neagoe, Boldici,si Florin Marin. Singurul om care ar putea sa vina fiind Domnul Ienie care nu se stie sigur daca va veni.
Ca sa va dati seama ce rau am ajuns ganditi-va ca in 86 Real Madrid ne invita sa jucam cu ei ptr trofeul Santiago Bernabeu iar acum noi platim „doar” 500 de mii de euro ca sa jucam contra lor. Astfel intram in categoria selecta a cluburilor mici si fara traditie internationala care platesc sa joace amicale cu echipele tari aceasca categorie mai continand cluburi ca Urawa Red Diamonds, D.C. United sau echipe din Azerbaijan si Kazakhstan

Cyril Makanaki (10 comentarii)  •  30 iunie 2010, 15:38

titlu:
Un nou inceput! Al catelea?

maria andries (1349 comentarii)  •  30 iunie 2010, 15:46

Piti contra cronometru

horea (2 comentarii)  •  30 iunie 2010, 15:52

corect ! pitzi against time ! desi fizic, timpul nu pare a-l atinge,sa te tii cand suporterii, satui de 4 ani fara trofee, vad ca echipa mai da rateuri. si o sa dea, pt ca ,asa cum scria cineva mai jos, in vreme ce adversarii au deja un schelet pe care sa se construiasca,la steaua abia acum se construieste scheletul.

Cosmin (2 comentarii)  •  30 iunie 2010, 15:54

Va salut si mult respect
Noua stea sper sa fie un proiect frumos si cu multe reusite, asteptari mari au fost mereu de la toti noii antrenori veniti dar parca increderea pe care o am acum nu am avut-o in nici unul din fosti antrenori, poate doar in Olaroiu o perioada scurta.Parerea mea ca steaua de acum nu este o echipa completa de plecat la drum, nu este pregatita de lupta cu toate cele 6-7 echipe care vor si ele campionatul, ar mai trebui cel putin 2 fundasi , poate un mijlocas stanga de valoare ca nu prea il vad bine pe „Dodel” nici in campionatul asta si de un atacat.Daca se mai fac cateva achizitii bune si o liniste acceptabila la echipa atunci pot sa spun ca noua STEA va arata altfel si probabil ca o sa termine in primele 3 .
La Steaua era nevoie de o mana de fier gen Piturca care sa ii tina din scur pe „spritarii ” din lot.
Cu venirea lui Ienei si a lui Paunescu se castiga si la stabilitate 2 oameni cumpatati cu caractere blande care pot venii oricand cu argumente pentru Gigi.

magica steaua (3 comentarii)  •  30 iunie 2010, 15:56

doc,
tacerea ciobanului e datatoare de sperante pentru naivi. pentru ceilalti ce au mai vazut filmul asta, stim ca se termina prost.
mare descoperire a metaforei cu certificatele :)) asta ai gandit-o tu singur?

maria andries (1349 comentarii)  •  30 iunie 2010, 15:57

Pt. @all, va multumesc, ati scris bine si la obiect, va astept si data viitoare! 🙂

Comentează