Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Pariurile lui Piţurcă

Noului antrenor al Stelei îi place riscul. Vine în orice condiţii

„E posibil orice!”, „Pregătiţi-vă, mai e un pic!”, „Luni e la antrenament!”. Contrar aparenţelor, nu e vorba de FC Sfîrşitul Lumii, ci de Steaua, unde se aşteaptă venirea iminentă […]

miercuri, 9 iunie 2010, 7:00

Noului antrenor al Stelei îi place riscul. Vine în orice condiţii

„E posibil orice!”, „Pregătiţi-vă, mai e un pic!”, „Luni e la antrenament!”. Contrar aparenţelor, nu e vorba de FC Sfîrşitul Lumii, ci de Steaua, unde se aşteaptă venirea iminentă a noului antrenor.

Piţurcă ştie să producă suspans. Inclusiv în materie de acte. Amînă semnarea contractului, pînă îi vor fi îndeplinite toate cele 666 de condiţii sau pînă va ajunge la concluzia că unele dintre ele erau nerealiste. Dacă n-ar fi făcut deja concesii faţă de pretenţiile iniţiale, s-ar zice că ezită. Că, după misterul demn de lansarea unui blockbuster, se ascunde teama de capcanele din Ghencea. A cerut „investiţii masive”, garanţii bancare pentru eventuale transferuri. Apoi s-a mulţumit subit doar cu procente din eventuale vînzări. Şi s-a oferit să finanţeze achiziţiile de jucători.

Nu e doar un pas înapoi. E ditamai flic-flacul, care-l aduce pe poziţie de egalitate cu restul tehnicienilor care au antrenat Steaua. Piţurcă se numără şi el printre cei care urmăresc postul din Ghencea cu înfrigurarea cu care ai urmări un inorog. Spune şi el, în sinea lui: „Steaua nu se refuză!”. Asta-l face la fel de vulnerabil ca Hagi, Dorinel Munteanu sau Lăcătuş, în raport cu şefii clubului.

Steaua va avea încă un antrenor gata să-şi calce pe orgoliu ca să lucreze (sau nu, e posibil orice!) la cea mai titrată echipă din Liga 1. Chiar dacă se recomandă ca un personaj din filmele lui Tarantino, un fel de „Omul care rezolvă problemele privindu-le fix între ochi”, Piţurcă se află într-o situaţie mai ingrată decît Stoichiţă. Trebuie, vorba patronului, să conceapă „proiecte pe termen lung cu rezultate imediate”. Cu precizarea că în vocabularul practicat în loja Stelei, „imediat” înseamnă „cît ai bate din palme”, iar „termen lung” poate însemna orice, numai „termen lung” – nu.

Deocamdată, Piţurcă are rezultate provizorii. A obţinut o pauză de respiraţie de la suporteri. Şi promite să armonizeze fostele glorii cu schema de personal a clubului. E un lucru bun, firesc. Dar vi-l amintiţi pe Lăcătuş preşedinte în Ghencea? Vă mai amintiţi cum a plecat?

Cît despre construirea unei echipe, noul antrenor se pare că mizează mai mult pe flerul din dotare, care l-a ajutat să remizeze cu Franţa şi Italia, decît pe valoarea lotului sau pe bugetul de transferuri. A avansat cîteva pariuri: pariul cu nostalgia (Neaga, Roşu, Dorel Stoica), pariul cu tinerii (ieftini, dar puţini), pariul „Petre Marin nu e de neînlocuit”. Asta-l deosebeşte de ceilalţi antrenori ai Stelei: îi place să rişte. Rămîne de văzut pe socoteala cui.

Comentarii (26)Adaugă comentariu

Sergiu (14 comentarii)  •  9 iunie 2010, 19:48

Ultima propozitie nu este o întrebare,dar am s-o transform eu ! Si tot eu ofer raspunsul: nu pe socoteala lui,în nicun caz ! Si nici a lui Gigel ”Ciobanel”…Tot suporterii saracii vor suferi sufleteste,iar jucatorii vor fi cu adevarat sacrificati…asta pâna când vor gasi o portita de evadare ca atâtia altii. Cu certitudine cel mai terfelit va fi blazonul unei echipe cândva onorabile si cu succese nesperate în si pt. fotbalul românesc;din pacate iesirea din criza profunda în care se adânceste o reprezinta un paradox:retrogradarea ! Poate atunci Steaua va scapa de ciuma care a cuprins-o cu tentacule de caracatita…

ganei (6 comentarii)  •  9 iunie 2010, 20:22

nu e prima data cand in articolele tale te iei aiurea de victor piturca…nici nu imi imaginam ca puteai scrie altceva despre el decat sa-l ataci in continuare…

punctul G (1 comentarii)  •  9 iunie 2010, 22:09

Maria esti de nerecunoscut in acest articol..de ce esti asa de pesimista vis-a-vis de Piturca?.Cati dintre antrenorii Stelei in ultimii ani i-au impus lui Jiji ceva?. Uite ca Piti i-a inchis gura lui Jiji..ceva nou, nu? Si motiv de panica ptru unii „ziaristi” care nu o sa mai aiba subiecte sportive…Oricum ar fi la ora actuala Piti e cea mai buna solutie ptru Steaua ca e pe termen lung sau scurt vom vedea.

uzu (55 comentarii)  •  9 iunie 2010, 22:23

foarte misto Maria !
ma tai si azi daca zic ca esti si simpatica pe deasupra ?

alb-rosu_in_VN (24 comentarii)  •  9 iunie 2010, 23:10

Descoperind genialul palindrom al d-lui Ion Suselescu, mi-am dat seama de ce Piturca mi-a fost si imi este atat de antipatic si cum si-a transformat el numele in renume: ACRU TIP E PITURCA !

mishu24 (1 comentarii)  •  9 iunie 2010, 23:51

felicitari pt articol,chiar imi place.Cred k esti printre putinii ziaristi de la GSP care nu este STELIST.Bravo Maria.

Sundance kid (78 comentarii)  •  10 iunie 2010, 9:08

Fiecare are parerea lui in cel priveste pe Piturca si o respect . Parerea mea e ca PITURCA e cel mai bun antrenor-manager din Romania !! As putea detalia dar m-am plictisit de cite ori am facut-o ! Peste citiva ani de zile o sa fie judecat corect. Maria imi pare rau dar nu te pricepi deloc !!

anotak (56 comentarii)  •  10 iunie 2010, 9:26

Abea astept startul competitiei,(a campionatului).Atunci si numai atunci vom vedea cu ce lot de jucatori se vor prezenta cele 18 combatante.Pana atunci,toate aceste povesti si articole,sunt doar subiect de presa si de comentarii.Intradevar,Piturca va accepta sa fie antrenorul stelei,la fel cum au acceptat si predecesorii sai,pe motiv ca,”Steaua nu se refuza”.

pytyk (4 comentarii)  •  10 iunie 2010, 9:56

nu inteleg de unde vine aceasta rautate fata de piturca din partea presei.doar din faptul ca este arogant si nu-i place sa iasa cu declaratii in presa??
atat la echipa nationala cat shi la steaua a demonstrat ca este un antrenor bun iar la steaua chiar a descoperit cativa jucatori:radoi goian paraschiv claudiu raducanu iar pe scheletul echipe create de el s-a jucat seminfinala de cupa uefa in 2006.

alexbv (16 comentarii)  •  10 iunie 2010, 11:20

ntz ntz…uite cum ma enervez eu la cafeaua de dimineta ptr ca simt ca maria scrie contra lui piturca…sau nu am inteles eu bine? ia sa mai citesc odata…

nicolae (1 comentarii)  •  10 iunie 2010, 14:18

maria, stiu ca esti o stelista adevarata.ai dreptate sa fii intristata…steaua o sa fie praffff si anul asta!!! pacat de noi,cei care credem in Steaua noastra…

Cor (18 comentarii)  •  10 iunie 2010, 15:06

Cu o zi înainte începerea Campionatul Mondial, nu cred că merită să ne gândim la fotbalul românesc. Sper să vedem nişte meciuri de zile mari în Africa de Sud.Cât despre Steaua, să se stabilească staful,să se facă transferurile,pt. că deocamdată numai presa ştie de ele.

anotak (56 comentarii)  •  10 iunie 2010, 15:23

Cel mai mult la stelisti,i-mi place consecventa,care-i tine ca orice minune din Romania,3 zile. Cum de a-ti uitat cu cata dragoste si durere v-ati despartit de Piturca?Acum considerati ca-i noul MESIA,care va va scoate din anonimatul in care va bagat oierul si credeti ca,numai faptul ca vine la Steau i-i va face pe jucatori sa evolueze mai bine. Am scris jucatori,care jucatori? La ora actuala,Steaua,nu cred ca are asa ceva.Pardon,are doi jucatori mari si lati,Stancu si Szekely,restul sunt umplutura.

sebas (6 comentarii)  •  10 iunie 2010, 15:51

Corect. Simplu si la obiect. Cel mai obiectiv articol despre venirea lui Piti la FC Becali. Felicitari pentru curajul de a scrie acest articol, chiar daca stiai ca o sa primesti injuraturile de rigoare.

Lexus (1 comentarii)  •  10 iunie 2010, 17:18

@anotak: „i-mi place” – imi place „consecventa,care-i” – consecventa care-i
„Cum de a-ti” – cum de ati
„si credeti ca,numai” – si credeti ca numai
„Steau i-i va face” – Steaua ii va face
„actuala,Steaua,nu cred” – actuala Steaua nu cred

Stiu ca online-ul suporta orice. Esti fotbalist fara 4 clase cumva?

mittic (14 comentarii)  •  10 iunie 2010, 17:23

@anotak, invata romana :

i-mi = de fapt „imi”
a-ti uitat = de fapt „ati uitat”
va bagat = de fapt „v-a bagat”

in rest ai dreptate, toate acestea-s numai povesti

mittic (14 comentarii)  •  10 iunie 2010, 17:57

@anotak, de fapt „katona” , lasa-ne , te du pe site-ul CFR-ului, discutati intre voi prietenii

esti exagerata (6 comentarii)  •  10 iunie 2010, 18:21

Cred ca exagerezi, chiar destul de mult. Deocamdata JJ nu prea mai vorbeste, ceea ce este deja un castig.Insa cat timp voi o sa faceti orice ca sa obtineti o declaratie de la el, mai ales imediat dupa meciuri, este posibil ca nici de data asta sa nu mearga treaba la Steaua. Din pacate voi ati creat acest personaj, voi il sustineti prin tot ceea ce faceti in fiecare minut si culmea este ca tot voi va plangeti de tratament si de ceea ce se intampla la Steaua! Probabil ca nu va reusi sa se abtina (una dintre conditiile puse de Piturca, esentiale pentru a incerca ceva) din cauza ca se va gasi un ziarist destept care sa-l incite dupa primul meci pierdut. Nu sunt fan Piturca, nu cred ca poate obtine mari rezultate in Europa (singurul lucru care conteaza), dar este singurul capabil sa se impuna in fata lui JJ si sa reorganizeze aceasta echipa – cine va veni dupa el va putea face performanta.

goppo (2 comentarii)  •  10 iunie 2010, 18:45

Ma intreb oare cum va parasi Tipurca echipa la un moment dat? Tot ca la nationala, plantindu-i banii pe restul termenului de contract pe care nu-l va mai onora, pentru ca a fost inlocuit anticipat?

Stelist infocat (7 comentarii)  •  10 iunie 2010, 19:37

Singura speranata pe care o mai am e ca Piturca sa distruga organigrama si managementul ciobannesc care exista acum la Steaua (se pare ca i-a reusit ceva prin inlaturarea unor figuranti becalici) si sa refaca echipa. Sunt de acord cu Maria, acest lucru nu se va putea face imediat, cat ai bate din palme. Ma astept deci ca Steaua sa petreaca o perioada de timp prin subsolul clasamentului. Aici s-a ajuns, toti cei constienti de ce se intampla stiu asta!

aldo_m (63 comentarii)  •  10 iunie 2010, 23:47

maria eu sant dinamovist dar singurii stelisti pe care-i respect sant stoichita si piturca sant sigurii antrenori care n-au jignit pe nimei ei si-au facut treaba cum au putut bine sau rau piturca de singurul antrenor care a facut ceva pt fotbalul din tara asta stoichita e un delicat si lord altii sant scandalagii , batausi si antrenori de doi lei

m68 (21 comentarii)  •  11 iunie 2010, 0:12

vrem STEAUA pe primul loc,restul sant vorbe

MUTU (7 comentarii)  •  11 iunie 2010, 2:30

Asta traim in fiecare pauza de sezon… sperante goale. Ciobanul este otravit si nu se va schimba niciodata, este o stratagema pentru impacarea cu suporterii… odata lucrurile puse pe roate va aparea cu alte principii, cum ca e clubul lui si nu-i spune nimeni ce sa faca. Cine pune botul e mare branzar. Imi pare rau de Piti ca si de Laca si restul. Nu e vina lor. Nu e o crima si nici o prostie sa iubesti Steaua.

vasco (317 comentarii)  •  11 iunie 2010, 8:07

Singura sansa pentru renasterea Stelei e plecarea pitecantropului.Nimeni,nici macar marele Mourinho,combinat cu Ferguson,cu Lippi sau Rafa Benitez nu ar reusi nimic la Steaua,chiar cu bani multi alocati.E vorba pur si simplu de imposibilitatea unui om normal de a lucra cu un ******.Nu stiu de ce se tem oamenii din presa sa spuna ceeace vede oricine*****

porojao (12 comentarii)  •  11 iunie 2010, 8:57

de fapt raul Stelei este jj becali…din 2003 si pana acum nu a stiut ce inseamna un proiect pe termen lung si nu a fost bine sfatuit… cea mai buna solutie este sa vanda clubul (sau majoritatea actiunilor)!!!!! Venirea lui Piti este doar amanarea, prelungire agoniei in care se zbate clubul datorita unui patron care nu are nicio treaba cu managementul

raul (1 comentarii)  •  11 iunie 2010, 9:22

Ma iertati daca sunt putin mai vehement dar de fiecare data cind se incearca ceva bun in fotbalul romanesc presa distruge din fasa orice incercare si nu corect pentru ca sa stiti ca presa poate trai si din lucruri bune si mai ales din rezultate dar se pare ca tara asta nu vrea si nu poate trai din rezultate ci doar din suspiciuni si din scandaluri. Trabuia neaparat sa loviti in poate ultima speranta a Stelei ? Trabuia neaparat sa intaritati suporterii iara inpotriva lui Becali ? Toti stelistii suntem constienti de lucrurile rele pe care le-a facut la Steaua nu trebuie sa ne aminti-ti in fiecare nr. al ziarului ,
Cu mult respect si cu multe scuze daca am fost prea vehement

Comentează