Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Dosarele X

După experimentul Philadelphia, meteoritul din Tunguska şi OZN-urile din Mehedinţi, un nou caz frămîntă minţile amatorilor de SF. Cazul Pandurii.

Totul a început în iarnă. Cînd pe Coloana Infinitului au coborît portughezi, aşa cum coboară minerii din şut. Se pare […]

duminică, 9 martie 2008, 1:07

După experimentul Philadelphia, meteoritul din Tunguska şi OZN-urile din Mehedinţi, un nou caz frămîntă minţile amatorilor de SF. Cazul Pandurii.

Totul a început în iarnă. Cînd pe Coloana Infinitului au coborît portughezi, aşa cum coboară minerii din şut. Se pare că sculptura lui Brâncuşi este o poartă spre alte dimensiuni ale nulităţii. Vizitatorii veneau dintr-o lume extrem de evoluată, în care fotbalul dispăruse demult, fiind înlocuit cu şeptic prin telepatie.

Alienii s-au instalat cu lasere şi bagaje în locul Pandurilor lui Neagoe, care au fost teleportaţi printr-o strîngere de mînă. Ceata lui Teixeira era la fel de străină de minge ca E.T. faţă de Pămînt. Ăsta e singurul lucru clar în toată povestea. Ăsta şi vînătăile secundului Bejinariu.

Din fericire, alienii au dispărut la fel de inexplicabil cum au apărut. Iar Neagoe şi ai lui au ieşit brusc din gaura managerială de vierme unde nimeriseră. Ce s-a întîmplat cu ei? Le-au fost spălate şi apretate creierele? Li se lipesc lingurile de frunte şi primele de conturi? Îi citesc intenţiile lui Zapata? Văd în viitor unde va centra Mendoza? Mister!

Dar, pentru cine mai avea îndoieli, la viteze foarte lente de gîndire, timpul se curbează şi formează o buclă lusitană. După care totul revine la starea iniţială. Iată morala experimentului gorjean. Singurul care a avut de cîştigat este, desigur, Steven Spielberg. Care va face o regie cu Marin Condescu în rolul liderului de sindicat care intră în acceleratorul de particule şi iese şef de club.

Comentarii (34)Adaugă comentariu

mihai (28 comentarii)  •  9 martie 2008, 13:38

Sunt nebun, nebun dupa tine, Maria. :X

victor L (165 comentarii)  •  9 martie 2008, 13:59

Maria Andries , articolul asta mi se pare scris dupa o zi care ar fi putut fi si ziua femeii. Se mai intimpla.

alx (22 comentarii)  •  9 martie 2008, 14:00

ce dumnezeu de articol e asta ca nu inteleg nimic

bubu (2 comentarii)  •  9 martie 2008, 15:01

lol
toate editorialele noi la gsp folosesc cuvinte pompoase ,ce s-o fi intimplat oare?
se distribuie dex-uri for free?
de asemenea se pare ca fizica si matematica sint domenii iubite de unii,,doar pentru cuvintele folosite acolo bineinteles (suna asa de bine,,)

dr. jivago (11 comentarii)  •  9 martie 2008, 15:19

Maria,chiar daca ai ,,ochi,, doar ptr. steaua si dinamo, articolul este unul din cele mai reusite.ce inseamna inspiratia la vremea ei. respect

karlsberg_vs_ursus (21 comentarii)  •  9 martie 2008, 15:37

Imi pare rau Maria,dar articolul este plin de greseli.Exemple: „asa cum coboara minerii din sut”,(minerii nu pot cobori din ziua de munca),”alte dimensiuni ale nulitatii” (nul=zero,cum poti da o alta dimensiune lui zero?),”primele de conturi” (primele se ‘lipesc’ in conturi)…. ‘Teoria decorentei’ (curbarea timpului) aplicata la Pandurii? Interesanta idee.

karlsberg_vs_ursus (21 comentarii)  •  9 martie 2008, 15:40

1.Minerii nu pot cobori din ziua de munca.
2.Cum poti da alte dimensiuni lui zero?
3.Primele se lipesc in conturi.
4.TEORIA DECOERENTEI,aplicata la Pandurii? Interesanta idee.

rtx (238 comentarii)  •  9 martie 2008, 15:43

„la viteze foarte lente de gîndire, timpul se curbează şi formează o buclă lusitană”

Buna asta!!!Totusi generatorul de particule a esapat un tip ce stie cu liga.Liga lui Mitica ,evident. Si un finantator parasutat pe Masa Tacerii de catre baietii aia doi, Iordache si Vasilache:)))

jonin (2 comentarii)  •  9 martie 2008, 15:49

Unde e articolul?
Credeam ca e un puzzle!!

rtx (238 comentarii)  •  9 martie 2008, 15:49

Teoria decoerentei??

Enuntul, frate!! Sa nu ramanem incoerenti , „fata cu reactiunea”. Si da-ne si vreo doua corolare, daca se poate:)))

theo (1 comentarii)  •  9 martie 2008, 15:53

Eshti chinuita rau de lipsa de talent

Dorin Spoaller (15 comentarii)  •  9 martie 2008, 16:05

Fetita draga , asta e blogsport , intelegi ? blogSPORT . Nevoia ta de batjocura si misto nu poate decat sa evidentieze si mai grav mari defecte de personalitate . Daca in trecut incercam sa te fac sa intelegi ca esti 0 in redactia aia , mai nou nici nu ma chinui sa iti dau nota…Imi pare rau daca presa din Romania a ajuns sa te promoveze…Imi pare rau pentru presa , nu pentru tine…

dani (1 comentarii)  •  9 martie 2008, 17:18

maria.art,arvrea sa spuna ca sunt si alte finte estraterestre>?????

Florian (1 comentarii)  •  9 martie 2008, 17:49

Chiar haios articolul, si trateaza evidenta criza a performantelor vasluiene in acest retur. Si restul articolelor trecute mi-au placut. Good work.

porto franco (4 comentarii)  •  9 martie 2008, 18:15

cum e cu textul jurnalistic?
trebuie sa fie clar, simplu…
dar unii scriu doar ei pentru ei
ermetism se numeste sau … schizofrenie

Arigox (6 comentarii)  •  9 martie 2008, 18:18

Maria, da’ te-ai pilit bine de 8 martie. Nebuantic-o ;D

adi_stelistul (98 comentarii)  •  9 martie 2008, 18:20

Sa nu grabim cu concluziile. Neagoe a fost schimbat o data si nu degeaba. Ca experimentul lusitan la Tg.Jiu a fost un esec e clar, dar nu ma grabesc sa consider revenirea la „neaosism” un succes. Sa vedem.

Nic_Bv (3 comentarii)  •  9 martie 2008, 18:50

Articol scris la mahmureala.
Draga Maria, dupa chef nu mai lua condeiul. Ia mai bine o aspirina si vei vedea cum omuletii verzi dispar iar ceata din fata ochilor se risipeste.

Been there, done that… 😉

klaus (1 comentarii)  •  9 martie 2008, 18:53

felicitari pt articole…talent,viziune,idei exista…e interesanta filozofia dvoastra,da bine la public..insa fara nici o suparare,nu prea e de domeniul sportului rege,e adevarat ca marii antici asimilau aproape tot cu stiinta stiintelor…insa suntem in alt secol,cu alte viziuni,unde fiecare stiinta e de sine statatoare,va urez multa bafta in continuare si va urez succes in viitoarele articole,insa in orice alt domeniu decat fotbal

valmuadib (5 comentarii)  •  9 martie 2008, 19:01

super caterinca. bravo

teixeira portughezu (1 comentarii)  •  9 martie 2008, 21:15

Fata mosului tu esti UFOLOG?Sau ti-a placut mult serialul ala cu Fox Mulder?Zau faci urat la mahmureala…

sandokan vasile (42 comentarii)  •  9 martie 2008, 21:37

kre k urmaresti stargate atlantis!

sandokan vasile (42 comentarii)  •  9 martie 2008, 21:39

Da s-a terminat filmatu,nu stiu pina cind,sint disperat,d-aia iti citesc articolele,ma alina!

Ionut (2 comentarii)  •  9 martie 2008, 23:05

Hahaha. Cred ca multa lume se intreaba unde au disparut brusc „vedetele” portugheze. Eu unul pana la meciul cu Steaua credeam ca inca sunt acolo parasutele.

explorish (9 comentarii)  •  10 martie 2008, 10:32

hitchhikers guide to the gorjean galaxy 😉

aia cu coboratul din şut n-am inteles-o. păi, minerii nu… urcă din şut? sau coboară în?

in rest, e clar. neagoe cica insa portughejii n-au disparut, vor aparea odata ce apuca sa ii cunoasca. sa vedem…

———————–

ŞUT1, şuturi, s.n. Durata zilei de lucru a unei echipe de muncitori într-o mină; schimb; normă a unui miner în timpul unui schimb. – Din germ. Schicht.

ŞUT2, şuturi, Lovitură (puternică) dată cu piciorul, cu mâna, cu capul sau cu un instrument special în minge, la anumite jocuri sportive. – Din fr., engl. shoot.
Sursa: DEX ’98

patrocle (1 comentarii)  •  10 martie 2008, 12:14

meri, vezi ca te dau pe mina lu’ vama si a lu’ lucescu al’ mic…

TaviTim (1 comentarii)  •  10 martie 2008, 12:15

Maria draga, chiar m-ai facut sa rid cu pofta- in conditiile in care sint dezgustat peste masura de majoritatea articolelor din presa sportiva romaneasca sdr-ista. Bravo! Eu chiar cred ca esti talentata si faina! 🙂
Te rog raspunde-mi si mie la o intrebare: tu chiar ai stomac de metal- sau altfel cum faci sa rezisti la deversarea de abjectii analfabete si de scirbosenii falocratice venite in flux continuu la fiecare articol al tau?
Succes!
Cu drag,
Tavi

gaby (2 comentarii)  •  10 martie 2008, 13:16

nush cum naiba , dar astia tineri de la gsp au cultura generala, au auzit de mehedinti si au vazut dosarele x si in paranoia lor, cred ca sint alesii lui Dumnezeu in presa sportiva sa spuna ei ADEVARUL IREFUTABIL PE CARE IL DETIN la 30 de ani. colindati tot pamintul, cum a facut Nea vanea chirila si aabia apoi sa va dati mari in articole expirate. voi ati fost pina la Dalga si retur(mai bine ramineati acolo) si aveti impresia ca nu mai e nimeni ca voi? paranoia din capul vostru va joaca feste, asa ca terminati cu articolele astea scrise in acest stil de asa zis doxati…or prinde ele la inculti, dar mai sint si oameni isteti in romania care si-au dat seama ca faceti parada de asa zisele cunostiinte generale pe care le detineti(mehedinti, heheheheheh). ati inceput cu sfarsitul, nu ca nea vanea, mare om, care a colindat lumea si apoi a scris carti. voi nici nu stiti unde-i intrerupatorul si va dati dalai lama al sportului.**(cuvant banat) LA MUNCAAAAAAAAAAAA. ma dau pe arici pogonici ca nu mai tine cu voi

Syd (1 comentarii)  •  10 martie 2008, 13:38

te ador

adriano (2 comentarii)  •  10 martie 2008, 16:02

mai lasa-ne karlsberg_vs_ursus cu despicarea firului in 4, per ansamblu articolul e ok, dar daca u nu l-ai inteles, nu e vina autoarei, ci a naturii….

epurare apa (5 comentarii)  •  10 martie 2008, 16:03

Ce-i cu snobismele astea intelectuale?

ginco (37 comentarii)  •  10 martie 2008, 17:56

Foarte bun articolul.Baietii destepti au inteles,ceilalti au injurat.

Red fire (77 comentarii)  •  10 martie 2008, 18:20

2 intrebari:
1- „Cînd pe Coloana Infinitului au coborît portughezi, aşa cum coboară minerii din şut.”
Minerii urca sau coboara din sut?
2- Liga 1, LPF sau Liga lui Mitica?

Romeo Schifirnet (1583 comentarii)  •  11 martie 2008, 20:00

Pandurii in B.

Comentează