Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Reactie in lat

Acest articol a fost scris impreuna cu cititorii si va fi publicat in editia tiparita a Gazetei Sporturilor de miine, 31 ianuarie. Iata articolul in forma finala:

Oameni de fotbal care vin si pleaca din sediul DNA s-au mai vazut, […]

miercuri, 30 ianuarie 2008, 2:15

Acest articol a fost scris impreuna cu cititorii si va fi publicat in editia tiparita a Gazetei Sporturilor de miine, 31 ianuarie. Iata articolul in forma finala:

Oameni de fotbal care vin si pleaca din sediul DNA s-au mai vazut, insa nu in ritmul, si nici cu viteza asta. Dincolo de teatrul obligatoriu, ceva s-a schimbat in mimica personajelor de pe lista. Nu mai sint atit de siguri pe ei, atit de sfidatori. Daca inca fac declaratii la misto, o fac sa-si ridice moralul. „Vin sa salut un prieten!”, a explicat un Victor Becali mai morocanos ca niciodata. Gasca sefilor din fotbal si-a schimbat obiceiurile. Nu se mai reuneste la oficiala, ci la audieri. Ce urmeaza dupa?

Exista un scenariu pesimist, in care justitia doar tulbura apele fara sa le limpezeasca. In varianta asta, justitia lucreaza pe comenzi politice, urmareste lovituri de imagine si e incapabila sa instrumenteze dosarele. Exista si un scenariu optimist: anchetele din fotbal vor fi duse la bun sfirsit, vinovatii vor plati pentru daunele provocate cluburilor si statului, justitia isi va face treaba. Dar oricit de optimista ar fi viziunea, nu poate trece peste un fapt: astfel de anchete dureaza. Ani. Ani in care va fi loc pentru tot felul de scenarii si replici smechere in fata DNA. Pentru dezbateri, pentru bravade, pentru proverbe. „Hotii neprinsi sint negustori cinstiti”, constata Mircea Sandu. Da, dar nici spalarea de bani nu merge de multe ori la apa. 

Dosarele din fotbal nu sint un simplu foc de paie. Ar fi prea riscant intr-un an electoral si intr-un domeniu atit de vizibil, care concentreaza atitea interese si atita patima cum e sportul. Dosarele din fotbal sint o proba de foc pentru DNA in fata opiniei publice. Se stringe latul, se string rindurile. Procurorii nu se vad aproape deloc, dar pe acuzati ii veti vedea tot mai des vizitindu-si prieteni la DNA, pledindu-si cauza in fata camerelor, negind si protestind. Numai ca singurele explicatii care conteaza acum sint cele date procurorilor. Impresia artistica nu se puncteaza nici in fotbal, nici la Parchet. 

Au contribuit: Maria, Alex, gherghiceanu ionel, Radu, Andreea, dragosteam, costy, lucian Gaspar, danny, Gabi, diana_cluj, alinx, hormonel, steven, 17 nentori, jtd1009 

Comentarii (64)Adaugă comentariu

steven (3 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 14:25

parerea mea ca nu va pati nimik niciunul dintre ei…nu uitati ca traim in romania..taramul tuturor posibilitatilor ,unde daca ai bani esti peste lege si peste toate.Asta e parerea mea astept comentarii!

jtd1009 (6 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 14:30

mai nou vin chiar si cand nu sunt chemati, sa se salute, poate chiar sa stea la o cafeluta.:))

17 nentori (11 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 14:33

…pai normal ca nu in viteza asta, doar traim intr-o lume a vitezei, a masinilor puternice, si uitati-va ce masini au, sau cum unii din ei fac 1 milion pe an stand

Andreea (10 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 14:34

Avand in vedere avalansa de anchete si dosare, preconizez ca DNA-ul le va solutiona in…urmatorii 15 ani!Cat de corecte vor fi deciziile depinde, insa, si de mediul politic!Sincer, cred ca jutitia nu se cumpara cu bani, ci cu influenta(mita invizibila). Si vreau sa cred ca alde Copos, Becali, Netoiu vor fi trimisi in lagarele din desertul african comandate de Cioroianu pentru ca m-am saturat sa tot aud/vad despre transferuri “manuite”, blaturi, “vand/cumpar Rapidul cu 30 de milione” etc.
Lasand gluma deoparte, este clar ca cineva trebuie sa plateasca pentru daunele aduse statului si, de ce nu?, pentru imaginea fotbalului romanesc pe care au compromis-o.

Andreea (10 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 14:35

Si totusi continua sa fie sfidatori si siguri pe ei…nu la fel…dar sunt!

nastylicious (64 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 14:36

dna-ul nu face abstractie de sezonul reducerilor si organizeaza excursii en-gros la sediul central

steven (3 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 14:39

cc AnNDREEA Nu vor plati nimik pentru ca in Romania toti sunt mana-n mana asa ca vor merge brat la brat in continuare. La televizor ei zic ca se urasc unul pe altul dar in realitate sunt foarte buni prieteni! Sunt oameni de afaceri si fotbalul e doar un mijloc sa ajunga cunoscuti…asa ca putin le pasa lor de imaginea fotbalului romanesc..

Andreea (10 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 14:39

Cred ca atat atitudinea lui V. Becali, cat si replica sunt cu doua taisuri. Nu stiu de ce mi s-a parut intotdeauna ca omul asta seamana cu Nasu’ interpretat de Robert de Niro…

Andreea (10 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 14:42

@steven: S-ar putea ca intr-o buna zi sa li se infunde…Poate e doar o utopie, dar hai sa ne imaginam ca intr-o zi intregul sistem va fi coordonat din umbra(sau nu) de o persoana pentru care banii sau influenta si-au cam spus cuvantul la timpul lor…Un om care a castigat putere si faima prin altceva decat politica sau afaceri neguroase…Ce ii va mai salva atunci?!?!

diana_cluj (47 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 14:47

Desigur,intrebarea care ar urma in mod firesc ar fi :”De ce acesti arendasi ai fotbalului romanesc si-au pierdut aplombul(ca sa nu spun nesimtirea)? Isi etalau parerile,averile si placerile obtinute cu voie sau fara de voie de pe spinarea unor tineri naivi,dornici de afirmarea generatoare de conturi bine garnisite.”
Au profitat cat au putut,nu s-au limitat la a tunde oaia,au injunghiat-o,i-au belit blana,au vanbdut tot ce se putea vinde iar ce a ramas au aruncat la cosul uitarii.De data aceasta -din fericire-li s-a infundat.De ce oare?Raspunsul e simplu:au fost „dati in gat”,ca sa fiu in ton cu langajul de manelist,langaj care le descrie atat de bine atat valoarea morala cat si cea umana.Au fost vanduti de cineva,de acolo,dintre ei,cineva care nu doreste sa isi petreaca „batranetele” prin puscarie.
Plus ca ar fi bine sa nu uitam ca 2008 e an electoral iar poporul roman tanjeste dupa „panem et circenses”.
Inca mai sunt sfidatori,inca ne mai privesc de undeva de pe inaltimile ametitoare ale high-life-ului manelistic bucurestean,dar,cum spunea un venerabil om de fotbal trecut in nefiinta:”S-a strans latzul”…

CLICK PENTRU CELE MAI TARI STIRI DIN SPORT (6 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 14:55

http://www.timeofsport.wordpress.com .. Cel mai tare blog de sport…Meciuri live, stiri, articole din sport…

Andreea (10 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 14:55

Da, normal, si va mai fi loc si de spectacole mediatice si dezbateri in direct…vor fi pusi in fata Daniel Morar si fiecare personaj anchetat…ne asteapta nopti furtunoase…;))

alinx (12 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 15:00

nu, nu…nu se strange nici un lat! sunt gata sa dau scris ca nimeni nu va intra in puscarie(poate doar stoenescu ca el nu mai are pe nimeni in spate), in cel mai rau caz vor plati niste bani, putini oricum fata de cat au furat si atat

hormonel (11 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 15:06

Masura principala care se va lua va fi…musamalizarea . Ori procurorii vor ajunge la concluzia ca cei anchetati nu au facut nimic ilegal , adica au furat , dar cu acte in regula . Si ce sa ne mai agitam atat „pentru cateva milioane de euro atata harmalaie” ca sa il citez pe „zambaretzul” domn’ Mitica Dragomir.

the story teller (180 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 15:19

eu as comenta,dar sunt banat!

ultra_tei (35 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 15:21

Vroiam sa zic mana, nu pana.

brebu (12 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 15:22

iar incepi fei penibilo cu „iata prima fraza”? Pai aia e fraza, anagramato si alfabeto? 🙂

Andreea (10 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 15:27

Exact, sportul e un domeniu delicat. Oamenii se declara din ce in ce mai nepasatori fata de ce se intampla in politica, dar cand vine vorba de sport…fiecare are o particica din suflet acolo. Si atunci nerezolvarea sau musamalizarea unui dosar nu va atrage doar nemultumirea opozitiei, ci a catorva milioane de oameni…milioane bune, daca stam si ne gandim…

Andreea (10 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 15:28

@brebu: a existat o prima FRAZA…care respecta toate normele sintactice pe care le implica aceasta constructie!Cum este un articol interactiv..lucrurile s-au mai schimbat pe parcurs…

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 15:31

Va astept cu idei de titlu!

brebu (12 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 15:34

Idee de titlu: Geni(t)alã caut inspiratie pe globuri

Bilete la EURO 2008 (1 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 15:35

Incepand cu 28 Ianuarie 2008, Federatia Romana de Fotbal pune in vanzare bilete la EURO 2008 prin intermediul partenerului ei oficial – ORIGINALSPORT. Biletele pot fi comandate pe siteul http://WWW.ORIGINALSPORT.RO

nastylicious (64 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 15:37

10 pentru DNA

dragosteam (12 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 15:40

DNA (Din Nou Acasa)

Andreea (10 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 15:40

The Untouchables la DNA!

Lacatus (3 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 15:41

Parca erai geniala:) acum vrei sa te ajutam sa-ti scrii articolele?

dragosteam (12 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 15:42

Pa(r)chet-oferta

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 15:50

„Zece pentru DNA”, e bun, dar s-ar putea sa mai apara nume

Sergiu (8 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 15:50

D.egeaba
N.e
A.magiti !!!

Lacatus (3 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 15:54

Hmm,…stiu eu: Deja vu!

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 15:56

Va multumesc, am dat titlul „Reactie in lat”, vom vedea daca se stringe sau nu 🙂

brebu (10 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 16:00

n-ai pentru ce, ma bucur ca am fost de ajutor

Lacatus (3 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 16:01

mda…

Ciobby (12 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 16:38

cu partea cu anul electoral eu n-as fi prea sigur. eu spun ca e destul de probabil ca asta sa fie o arma electorala, cu atat mai mult cu cat majoritatea finantatorilor din fotbalul nostru sunt apropiati ai PSD-ului

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 17:06

Pt. Ciobby, e o ipoteza…

w (5 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 17:10

deoarece articolul a fost „scris de cititori” – respect! si va ramane un siplu articol. NIMENI NU VA PATI NIMIC, NIMENI ! traim in Romania, unde fiecare face ce vrea fara sa pateasca nimic !
Of, sa inceapa odata capionatul, asa bun sau rau cum e.

Romeo Schifirnet (1583 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 18:13

Nu vor face nici o zi parnaie! Avocatii vor gasi ei niste vicii de procedura iar procurorii tampi cum sunt ei isi vor face shpagatul in fatza verzishorilor.

zaharia, dorel zaharia (4 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 17:18

s-a adus vorba anului electoral in care ne aflam. cred ca tocmai asta e motivul pt care vom vedea o ancheta iesita din comun prin rapiditate, transparenta si, sper eu, chiar violenta! oamenii anchetati pot adauga serioase puncte procentuale la alegerile din toamna fie pt ca sunt asimilati unor partide (copos pc-ului, netoiu psd-ului), fie pt ca pur si simplu sunt vazuti ca sharlatani, ca exemple negative de negustori de traiesc de pe urma marshaviilor facute cu si in defavoarea statului roman. nu sunt un contestator al lui basescu dar deja il vad peste cateva luni, cand partidul, pe care nu-l conduce (yeah, sure!), va tzinti 40 %, aratand cu degetul spre dreptatea care e pe punctul de a se infaptui in fotbal. pt noi, cei care vrem sa vedem trupuri de bishnitzari atarnate in fata DNA-ului „timpul mai are rabdare”, pt ei nu!

Broscuţa Oac (9 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 17:39

Sigur că se întâmplă ceva, din moment ce Preşedinte e TRAIAN BĂŞESCU. Întrebarea e: Miroase urât sau frumos? (A, şi de ce DNA nu se ocupă deloc de corupţie?)

lungoci (3 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 18:03

IAR COPIEZI DE PE BLOG de la cititori? Esti varza maria!

marius (5 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 18:04

Maria cand te vei maturiza? Sper ca in viata asta!

ogararu (1 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 18:06

Tu ar trebui sa stii ca bogatii vremii nu patesc nimic! Legea se aplica la saracime! Continui sa scrii pt ca nu ai idei si acum faci 500 de articole cu cei chemeti la DNA! UN MARE FAAAAS!

longoria (1 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 18:07

Maria esti PARTARA! Asa vei ramane!

impresarul (4 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 19:22

ce mai reactii.

impresarul (4 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 22:09

ce reactii

SportMania – Noi am inceput totul – click aici pentru a intra (77 comentarii)  •  30 ianuarie 2008, 22:19

punct si de la capat

nastyb0y (4 comentarii)  •  31 ianuarie 2008, 0:20

Vaaai , aici v-ati ascuns ?Am alergat o zi intreaga , prin tot site-ul sa vad pe unde s-a aciuat Maria si ea, sub pat…Mai precis , in ungherul asta, sub stiri, in coltul din dreapta. Si eu care credeam ca a plecat la Uniunea Scriitorilor si nu a zis nici macar „adio”. Bine. Bine ai facut. Altadata cand te mai ascunzi , sa lasi un biletel pe usa sau o dira de faina , pe covor….Uf, credeam ca s-a intamplat vreo nenorocire….

23DANEZU4U (1583 comentarii)  •  31 ianuarie 2008, 7:29

SPER SA NU PACLEASCA JUSTITIA ACESTI MAFIOTI AI FOTBALULUI ROMANESC,CE AU ADUS FOTBALUL INTR UN HAL FARA DE HAL. SA LE FIE RUSINE

looooollllll (2 comentarii)  •  31 ianuarie 2008, 7:47

hahahahahahaha…..bravo NASTYBOY !!!

looooollllll (2 comentarii)  •  31 ianuarie 2008, 7:54

Cate RASHINI PE BLOGUL Mariei!! Numai fite si fate! Nimicuri ridicate la nivel de adevar etern! Pe acest blog se vorbeste despre nimic, de catre tineri imberbi, incurajati de o pubera eterna!

Comentează