Andrei Crăciun

Freelancer nu înseamnă că poți scrie tot ce îți trece prin minte. Freelancer ești când îți pasă ce scrii. Poate prea mult

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Andrei Crăciun
Cum așteptăm nemții

Pentru masochiștii care iubesc încleștările din fostul Sector Agricol Ilfov, s-a desfășurat clasicul Clinceni-Voluntari, încheiat cu tradiționalul 1-0, de data aceasta pentru Voluntari. A fost o partidă la capătul căreia comentatorii ar fi avut nevoie de consiliere psihologică.

Mașinăria de […]

...

Unde a dispărut zâmbetul?

La ora la care pleacă spre tipar aceste rânduri, Liverpool e încă pe locul 7 în Premier League, are, așadar, un sezon mizerabil. S-ar mai putea salva cucerind Champions League, dar e improbabil, fiindcă Bayern München sau Manchester City sunt, […]

...

Primăvara românilor

O primăvară europeană este o unitate de măsură valoroasă. Unde ne aflăm? Aici: avem o mână de români în elită. Restul sunt vorbe.

În Champions League stăm atât de rău încât dacă nu întoarce Juventus rezultatul de la Porto riscăm […]

...

FCSB nu e Steaua, e un talcioc

Mai e în plină desfășurare și telenovela Buziuc, dar asta până mâine se va uita

Victorie grea și chinuită, așadar, pentru echipa celor patru consoane. E o greșeală aici. De fapt, trăim mai multe confuzii. Prima: FCSB nici nu este […]

...

Epilog la cazul Colțescu

Colțescu n-a fost rasist, dar a fost cu siguranță neinspirat, se putea exprima mai elegant și n-ar mai fi ajuns să poarte deja, chiar dacă nedrept (spun uefajudecătorii), o etichetă. De ce să ajungi totuși aici?

O problemă de vocabular

[…]

...

Când dă Borcea fatalitate

Interviu lămuritor în Gazetă și cu fertilul comersant de butelii Cristi Borcea: previzibil, nici acesta n-a înțeles nimic din pușcărie

Permalink to Când dă Borcea fatalitate
sâmbătă, 20 octombrie 2018, 3:32

Și atunci, vii și te întrebi: dacă tot ne ies infractorii din celule convinși că s-au jertfit nevinovați, la ce mai folosește pușcăria?

Ce reeducare a avut loc la alde Borcea?! Că în afara faptului că îl îmbracă nevasta (am pierdut șirul, nu mai știu ce număr are pe tricou) cu mai puțin roșu și alb și că îi face doctorul o rejuvenare care îi întărește imunitatea la ridicol, altă schimbare nu s-a putut consemna.

Borcea a vrut să ajungă milițian și acum se aseamănă lui Napoleon, ceea ce arată că, printre atâtea minusuri, penitenciarele românești nu mai au nici psihiatrii de altădată.

Curioasa confuzie între cauze și efecte
Nevinovăția borcească susținută cu atâta patos de Borcea însuși ar putea rămâne, până la urmă, o afacere personală. Necazul cu îndrăgiții noștri infractori e că nu au afaceri private când vătămat a fost sărmanul buget public. Nuanțe.

Cu adevărat întristător este altceva: se prezintă dinspre peluză melancolie după epoca de aur borciană, când se dansa shakirește pe la oficiala îmbâcsită de fum de trabuc și se ratau calificări europene, carevasăzică nu se încleșta Dinamo, ca în zilele noastre, cu titani ai subsolului pentru evitarea retrogradării. Erau alte vremuri, cum ar veni.

Pentru că pe lângă memorie ne lasă și logica, să facem totuși un apel la rațiune și să consemnăm că prăpădul de astăzi are printre cauze tocmai borcismul de altădată. Cum borcismul s-a împlinit din osânza unui Dinamo încă și mai vechi. Altfel nu facem decât să tot răsucim între ele cauzele și efectele ca la alba-neagra.

Milițienii, securiștii, trântorii, oamenii de afaceri cu statul, inocenții
Clubul din Ștefan cel Mare a fost o vacă de muls decenii la rând și, curios lucru, încă mai e – nu s-a săvârșit. Încă nu s-a atins nula absolută, chiar dacă atâția au trăit în cârca acestui club, milițieni și securiști noi și vechi și trântori cu vocație și oameni de afaceri cu statul și nu numai (chiar și inocenții și-au găsit un rost sub umbrela acestei legende).

Acum, dacă viitorul e borcian, Dinamo, deși la retrogradare în prezent, chiar nu are niciun viitor. Infractorul eliberat înainte de termen din închisoare sfidează justiția când se dă nevinovat. Dar să se întoarcă acum Borcea la conducerea clubului e și mai și. E ca și cum ar învia morții să meargă la vot pentru a-i alege pe cei care i-au dus la groapă prematur. Să nu ne pripim. S-a mai pățit, ba încă foarte des, îndeosebi în județul Teleorman.

Revenind la oile noastre la zi, au „câinii” și așa destule pe cap și nici Rednic nu se știe dacă are abilități de ambulanțier.

Altfel, tabloidele își fac treaba lor de tabloide și-l clasează pe Borcea printre mondenii cei mai fertili ai neamului, alături de cantautorul Nicolae Guță. Ele, tabloidele, titrează că Borcea le dă fatalitate tuturor femeilor, anunțând că, pe viitor, vrea să procreeze doar cu soția. Gest frumos.

Ar fi, într-adevăr, un gest și mai frumos ca Borcea să dea de acum înainte fatalitate doar la dame.
La fotbal ne-am lămurit.

Comentarii (16)Adaugă comentariu

pawn (16 comentarii)  •  20 octombrie 2018, 16:07

pai borcea cred ca este croit exact pe intelegerea, talia si stiloul acestei imitatii de gazetar. unul il merita pe celalalt.

motanul incaltat (84 comentarii)  •  20 octombrie 2018, 19:07

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan (3 comentarii)  •  20 octombrie 2018, 21:24

N-am inteles nimic din articolul asta. Ce rost avea sa spui atatea prostii despre Borcea, nota bene, istorie pentru Dinamo. Indiscutabil el a fost si inger si demon, Dinamo avand rezultate remarcabile in perioada lui dar a venit si nota de plata. Si a platit-o. Cat despre performantele sale sexuale nu cred ca era cazul sa ne mai amintesti. Exista in tonul si verbul tau o anume rautate ce sigur are la origine o adanca frustrare. Oare care anume?!

jiji (1 comentarii)  •  20 octombrie 2018, 21:35

Cel mai slab om pe care l a avut Dinamo,cancerul fotbalului romanesc ,vezi tu perfomantele interne le a avut datorita blaturilor mizerabile pe care le facea si acum Rinamo simte lipsa lui,la FCSB e invers cum a iesit gigi din parnaie s a dus dracu tot.

ozon1963 (2 comentarii)  •  21 octombrie 2018, 7:14

Mare articol...un amalgam de lozinci pline de frustrare ca un individ oarecare a facut prea putina puscarie! A si facut copii din puscarie pe langa faptul reprobabil de a nu fi inteles nimic din pedeapsa inchisorii, dupa ce s-a imbogatit la Dinamo! Lasa-te, tata, de orice dracu' intelegi tu din scrisul tau ca e fatal pentru tine! Un nene mai "mondial " decat Borcea a furat " decat " 27 milioane de euro...3,6 ani puscarie...Uli Hoeness! Lui nimeni in drum i-au dat cu dedicatie 6,4 ani...

Samuel (3 comentarii)  •  21 octombrie 2018, 10:05

Ce e asta? Un artcol scris la norma ca sa ridici banii de la casierie? Vai mama noastră de cititori, daca am ajuns sa susținem financiar astfel de rebuturi de "ziariști"...

Alex One (13 comentarii)  •  21 octombrie 2018, 10:14

Care or fi tabloidele alea care "isi fac treaba lor..." ? Nu cumva GSP si Libertatea conduse-coordonate de un binecunoscut personaj ? !

Adrian (1 comentarii)  •  21 octombrie 2018, 15:15

Ce rost are acest articol?

st.il. (2 comentarii)  •  21 octombrie 2018, 17:03

Scabros , pur și simplu scabros !...Mai jos de atât se poate ajunge ?... Ia să vedem !!!...

Natalbanat (1 comentarii)  •  21 octombrie 2018, 19:14

Mai lasa-l dracului pe borfasul asta afemeiat, ca mai gasesti si alte subiecte, mai inteligente.

vasco (76 comentarii)  •  21 octombrie 2018, 20:06

He he,articolul ascesta,plin de banale adevaruri,trebuia scris atunci cand creatura dadea din buric ca Shakira,cu trabucul in gura!Adica atunci cand era tare clica de borfasi a fratilor becali ,dimpreuna cu borcea si ceilalti.Dar era greu si periculos,nu-i asa?Dar se poate constata,din comentarii,ca mai sunt multi care gandesc si acuma asa,dovada cati te critica si injura...Nu ne mai facem bine,d-le Craciun,nu ne mai facem bine...

zap (1 comentarii)  •  22 octombrie 2018, 8:01

Concluzia la articolul (!) lu matale este cea de mare frustrare, adica borcea si pușcăriaș si afemeiat poate iar alde matale ... nu cred ! Asa-i !? Mama ei de viața ...

vasco (76 comentarii)  •  22 octombrie 2018, 20:01

@Zap,de fapt cred ca tu il invidiezi pe borcea....nu-i asa?Mama ei de viata!!!

ion ion (1 comentarii)  •  24 octombrie 2018, 15:22

maestre, cine mai are nevoie de morala? colegii de breasla te vor vinde iar mitocii din public vor da cu rosii stricate si pietre; borcea insusi s-ar putea sa iti prezine badiguarzii ... ce poate fi mai misto, pentru prea multi, decat sa ai 50 de neveste, dar niciuna cu adevarat, sa fii puscarias, sa te imbogateste intr-un fel care nu poate fi spus si sa te crezi napoleon-hialuron?

Comentează