Andrei Crăciun

Freelancer nu înseamnă că poți scrie tot ce îți trece prin minte. Freelancer ești când îți pasă ce scrii. Poate prea mult

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Andrei Crăciun
Cum așteptăm nemții

Pentru masochiștii care iubesc încleștările din fostul Sector Agricol Ilfov, s-a desfășurat clasicul Clinceni-Voluntari, încheiat cu tradiționalul 1-0, de data aceasta pentru Voluntari. A fost o partidă la capătul căreia comentatorii ar fi avut nevoie de consiliere psihologică.

Mașinăria de […]

...

Unde a dispărut zâmbetul?

La ora la care pleacă spre tipar aceste rânduri, Liverpool e încă pe locul 7 în Premier League, are, așadar, un sezon mizerabil. S-ar mai putea salva cucerind Champions League, dar e improbabil, fiindcă Bayern München sau Manchester City sunt, […]

...

Primăvara românilor

O primăvară europeană este o unitate de măsură valoroasă. Unde ne aflăm? Aici: avem o mână de români în elită. Restul sunt vorbe.

În Champions League stăm atât de rău încât dacă nu întoarce Juventus rezultatul de la Porto riscăm […]

...

FCSB nu e Steaua, e un talcioc

Mai e în plină desfășurare și telenovela Buziuc, dar asta până mâine se va uita

Victorie grea și chinuită, așadar, pentru echipa celor patru consoane. E o greșeală aici. De fapt, trăim mai multe confuzii. Prima: FCSB nici nu este […]

...

Epilog la cazul Colțescu

Colțescu n-a fost rasist, dar a fost cu siguranță neinspirat, se putea exprima mai elegant și n-ar mai fi ajuns să poarte deja, chiar dacă nedrept (spun uefajudecătorii), o etichetă. De ce să ajungi totuși aici?

O problemă de vocabular

[…]

...

Statuia lui Hagi

Hagi a avut dreptate când a cerut statuie, chiar dacă s-a râs atunci pe sub mustăți (erau alte vremuri, erau alte mustăți). Dacă are din nou?

Permalink to Statuia lui Hagi
marți, 15 mai 2018, 9:35

Hagi a avut dreptate când a proorocit că nu mai ajungem decenii la rând la Mondial (și rătăcirea în deșert continuă…). Hagi a avut dreptate și când a așezat munca la temelia viitorului. Dar când n-a avut Hagi dreptate? S-a încetățenit o vorbă comică (ironică, dar și autoironică) în orașul București: după ce că sunt paranoic, mă mai și persecutați! Nu e vorba lui Hagi, dar ar putea fi.

Chiar și când greșește, el se cuvine ascultat, fie și pentru că fotbalul românesc n-a dat într-un secol întreg doi de Hagi. Și acum, tocmai despre aceasta e vorba: despre un al doilea Hagi.

Cum este acesta? Cum e Hagi Fiul, cum e Ianis, repatriat în iarnă de la Florența? Statistica ne arată că a jucat foarte bine în play-off, dar ochiul microbistului cu etatea necesară nu vede în el geniul lui Gică. Se cuvenea Ianis convocat la națională, chiar și așa, fără stângul și fără geniul tatălui său? I-a fost selecționerul în contra?

Hagi Tatăl nu se enervează întâmplător acum, în prag de Liga Națiunilor. Selecționerul s-a mirat că el a atacat acum și că a atacat așa, dar n-ar fi trebuit să se mire. Pentru că Hagi Tatăl chiar a devenit manager, chiar a devenit antrenor – el știe cum se construiește o strategie, așa cum a știut altădată cum se cucerește America.

Hagi Tatăl știe că dacă nu faci doar gargară cu promovarea tinerilor, atunci trebuie să le dai meciuri întregi, meciuri care contează, nu doar minute de paradă.

Hagi Tatăl însă greșește când insinuează sfori în spatele lui Contra. Selecționerul României, deși n-a demonstrat până acum că este un tehnician măcar la fel de bun ca Hagi Tatăl, nici n-a arătat că face aport, băiete!, ca un sclav oarecare.

E momentul să constatăm din nou că doar timpul va demonstra dacă Hagi Tatăl are dreptate când insistă că Hagi Fiul are stofa marelui fotbalist. Chiar și timpul mai are însă nevoie să fie ajutat. Căci fără șanse în prezent, Hagi Fiul nu poate să ajungă spre cel mai bun viitor. Iar Hagi Tatăl o știe prea bine, și de aceea atacă la început de drum.
Contra a avut argumente când l-a uitat acasă pe Hagi Fiul: Budescu și Stanciu sunt, indiscutabil, astăzi, la această oră, fotbaliști mai buni decât Ianis. Așa este, dar mâine?
Sigur că Hagi Tatăl poate fi orbit de orgoliul patern când îl vede pe Ianis poleit cu aurul talentului, dar dacă nu e așa? Dacă el întrezărește încă o dată înaintea noastră o traiectorie orbitoare? Dacă, pur și simplu, Hagi are din nou dreptate?

Nu suntem toți Contra, deși e plină țara de selecționeri, dar acesta e un pariu la care un om cu adevărat înțelept nu riscă.

Căci înainte de a fi demolat, precum și înainte de a fi urcat pe soclu, Hagi Fiul merită cu prisosință șansa de a arăta că există în fotbalul mare.

Comentarii (59)Adaugă comentariu

valentino (1 comentarii)  •  15 mai 2018, 9:47

si cu chipciu tot spre viitor??? grozav? deac? pintilii????

Serban (2 comentarii)  •  15 mai 2018, 9:59

Nu mă așteptam ca și Hagi să îmbătrânească urât! La el se vede chiar mai rău decât la C.Dinu, la care se simte că s-a născut într-o casă în care a existat și o bibliotecă.

Maxentiu (14 comentarii)  •  15 mai 2018, 10:11

"Dar cind n-a avut Hagi dreptate?" - Cind a facut blaturile alea mizerabile cu Gigi. Atunci s-a compromis definitiv in fotbalul romanesc. Hagi a fost un fotbalist mare, munca lui de crestere a jucatorilor tineri la Viitorul nu-i de neglijat, dar acum Hagi e doar tatal unui fotbalist mediocru care crede ca intreg universul conspira impotriva lui. Pe scurt, o ia pe urmele lui Lucescu.

a dica (25 comentarii)  •  15 mai 2018, 10:14

Daca Ianis n-ar fi baiatul lui Gica Hagi, dupa cum a jucat in 2018, am fi cu totii in extaz: ce fotbalist, ce talent, ce serios, cat efort depune, cum trage echipa dupa el, ce executii, ce goluri, ce stang/drept are, e decisv etc.. Fiind fiul lui Hagi, apar comparatiile, suspiciunea ca ar fi "umflat" (desi cifrele spun altceva), ura si invidia. Il comparam cu Budescu care, desi nu prea joaca pentru echipa, are unele realizari si uneori e decisiv. Ianis, chiar daca nu-i iese tot, lupta 90 de minute, trage echipa dupa el si uneori e si decisiv. Adica ceva in plus fata de Budescu. Dar sa-l comparam cu Man, un alt tanar, mult mai laudat de "specialisti", cu plus si minus, minute jucate, distante parcurse, pase, goluri... Ma tem ca si aici Ianis are cifre mai bune. Una peste alta, cred ca Hagi are dreptate sa sustina ca selectia e cel putin dubioasa. Cat despre Contra, inclin sa-i dau dreptate lui Dinu care are anumite semne de intrebare in ceea ce priveste corectitudinea selectionerului. Si Hagi nu arunca cu vorbe grele fara sa aiba ceva date, mai ales in relatia cu antrenorii.

Hombre (3 comentarii)  •  15 mai 2018, 10:18

S-a intalnit Gica cu Contra. :-) Lasa-l, bre, ca o sa aiba si Ianis sanse. La noi e plin de talente care fac un meci bun si pe urma nu mai auzi nimic de ei.

Tudor (29 comentarii)  •  15 mai 2018, 10:19

Pe leul mort se urcă șoarecii (vorbă din bătrâni). Hagi n-a fost altceva decît este acum, cu bune și rele, ca orice om. Ar trebui văzut ce vrea să zică, că zice bine, nu căutat nod în papură...cîți am vorbi mai clar înconjurați de camere de filmat, microfoane, dar mai ales înconjurați de întrebări ce deja sînt titluri de scandal, 'de!, sufletul (a se citi banul) media, pînă a primii răspuns de orice fel? Dac-am zis de media, e de-nțeles, fără scandal nu fac bani. Acești bani vin mai puțin din vînzări și „trafic de internet”, cît din planul de sucit mințile oamenilor, plan plătit prin felurite căi: reclame, contracte șamd.

sundance kid (6 comentarii)  •  15 mai 2018, 10:27

Singurul lucru pentru care sunt multumit legat de fotbalul romanesc este ca am fost si sunt contemporan cu Hagi tatal . Nu numai ca a fost cel mai mare fotbalist roman din toate timpurile ( de dobrin sau Balaci nu a auzit nimeni in afara oricit de mari au fost in RO.) dar a reusit sa creeze si cea mai mare Academie de fotbal romaneasca din toate timpurile dar nu cred ca copilul lui se ridica la valoarea tatalui si nici in viitor nu o va face ! Sa dea Domnu ' sa ma insel !

VLAD (2 comentarii)  •  15 mai 2018, 10:31

Ce biblioteca a avut Dinu!? Doar cei care au vazut biblioteci in Pipera la fosta fabrica de mobila pot crede ca Dinu , daca a citit altceva decat Fanus Neagu si Adrian Paunescu, a priceput ceva. Un maimutoi care il sustine pe Iliescu si pe altii de acelasi nivel. Si galeria lui Dinamo se crede " legionara"?! Cu ginerele lui Dinca, cu nepotul de securisti Negoita, cu Dinu si Borcea.

cata (3 comentarii)  •  15 mai 2018, 10:39

pai a fost la nationala u21 si nu a aratat nimic. hai sa fim seriosi, la fiorentina, echipa de mijlocul clasamanetului nu a jucat deloc. hai sa ne impacam cu ideea ca poate e supraevaluat al sau tata.

itu52 (15 comentarii)  •  15 mai 2018, 10:44

”S-a încetățenit o vorbă comică (ironică, dar și autoironică) în orașul București: după ce că sunt ***, mă mai și persecutați!”. Fără să vrei ai pus degetul pe rană, rana care supurează de căteva decenii pe aceste meleaguri, poate chiar unul înainte de cotitura oficială, când se presupune că a dat ortul popii odiosul ***-șef. Dacă e folclor înseamnă că acest popor își arată încă o dată încelepciunea și știe să aleagă grâul de neghină. Așa se explică de ce, de curând un mare ”dizident” a fost condus pe ultimul drum de o mână de oameni, majoritatea purtători de uniformă. Dacă sursa vorbei tragice, nu comice, este în altă parte, înseamnă că persecutorul ori s-a plictisit, ori vrea să ne transmită ceva. Oricum, este sinteza existențială a multor vizați în momentul în care cineva a hotărât să salveze națiunea punând bazele unui front național, poporul contra popor, un fel de război civil în care unii au fost legați de mâini și picioare. Gura păcătosului, adevăr grăiește. S-auzim numai de bine!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

JFM (19 comentarii)  •  15 mai 2018, 11:19

Hagi a construit totul de unul singur. Si banii pe care i-a investit tot din fotbal ii are. Hotelul tot din banii castigati pe terenurile extraordinare sau mocirloase ale lumii l-a cumparat si l-a facut sa arate asa cum este azi. Hagi nu se baga in combinatii politicianiste, nu cerseste niciodata, s-a ars cu finul Becali i-a intors spatele si a faurit Academia si Viitorul. Asta e Hagi. Nici acum nu cerseste ceva, Ianis chiar merita sa fie in lotul pentru amicale. Poate ca Hagi a exagerat un pic. Revolta lui suna a parinte care vrea sa-si impinga fiul de la spate. Nu asta a vrut. Nu i-a iesit bine, cred ca pentru orice lider al Viitorului s-ar fi batut la fel. PS. Sper ca Hagi sa nu-l incurce pe Dan Petrescu in ultima etapa. Oricata presiune s-ar pune pe el. Asta imi doresc eu, suporter stelist care am adoptat Viitorul si care nu mai vreau sa aud de Becali dupa episodul TAS 2017. Ecel episod a lasat rani adanci.

vasco (76 comentarii)  •  15 mai 2018, 11:28

Hagi,Hagi,Hagi...Numai Hagi peste tot!M-am saturat de atata agitatie.Oare genratiile de aur ale Germaniei,multiple finaliste si castigatoare de competitii ce ar mai merita daca hagi merita totul?Dar va spun eu ca acolo,in Germania genratiile acelea au pus umarul la dezvoltarea fotbalului lor in diverse moduri,au stiut cand sa se retraga,sa lase si pe altii sa se afirme.Poate hagi sa se laude (chiar pe merit) cu academia,e ceva,dar e tot in folos personal.Daca era cu adevarat interesat de binele fotbalului nu tragea sfori cu fratii becali ca sa puna selectioneri,sa se faca selectiile asa cum au vrut doar ei,el si cu Gica Popescu,alt mare binefacator al fotbalului romanesc,barand calea afirmarii la nationala a lui Timofte,Gica Craioveanu si a altor mari jucatori.A culminat cu mizeria aceea cand a ajuns el selectioner,pe cai numai de el si de fratii becali,mircea sandu et comp.stiute, si l-a adus pe popescu la barajul cu Slovenia,fiind siguri de calificare si de gloria ce ar fi urmat...A urmat un mare dezastru,de fapt atunci a inceput dezastrul nationalei...Exact cum hagi batranul nu e si nici nu va fi antrenor bun,nici fiul nu va fi vreodata mare jucator,si asta nu pentru ca toata lumea il aseamana si asteapta sa ajunga ca si taica=su...Doar pentru ca e firav si nu ajunge talentul...Pe taica-su l-au sustinut generalii,Nicu Ceausescu,Valentin,apoi fratii becali,au fost vremuri in care se putea..acum nu prea.Cosmin Contra trebuie lasat sa faca ce vrea el pentru ca el raspunde.Cand a fost selectioner Hagi a facut cum a vrut el.Sau nu?

Igah (4 comentarii)  •  15 mai 2018, 12:04

sundance kid Pentru ca nu l-ai vazut pe Dobrin pe viu, nu-ti da cu parerea ca proasta in tirg. Dobrin a fost ofertat cu insistenta de Real Madrid, si s-au facut presiuni chiar la Ceausescu pentru asta. Ca transferul nu s-a realizat, asta a tinut de temperamentul giscanului. Hagi a muncit mai mult, a fost mai profesionist si a avut si norocul cu revolutia altfel nu pupa strainatate. Dupa retragere a ajuns un bun manager insa si continuatorul cooperativei lui Tata Jan.

dan b (25 comentarii)  •  15 mai 2018, 12:26

Cand ii aud pe unii cu "lasati-l pe Contra ca el raspunde"... Cu ce raspunde? Cu averea, cu libertatea? Trebuie sa suporte criticile publicului si ale oamenilor de fotbal, altfel o ia razna. Hagi e primul om (nu si singurul) din tara asta care are dreptul sa-si spuna parerea, sa critice, sa laude. Nu trebuie sa deranjeze pe nimei. Sa bage la cap.

Lup (2 comentarii)  •  15 mai 2018, 13:47

„Hagi Fiul merită cu prisosință șansa de a arăta că există în fotbalul mare”. Hagi Fiul a avut șansa de a arăta că există în fotbalul mare la Fiorentina. Deocamdată a arătat că există la clubul lui Hagi Tatăl său.

vasco (76 comentarii)  •  15 mai 2018, 14:28

@dan b,poti sa raspunzi numai cu averea sau libertatea?Chiar si cu criticile publicului tot el raspunde,nu Hagi sau altcineva.Cand a ratat calificarea cu Slovenia pe mana lui si a cumnatului Popescu,a raspuns Hagi cu averea sau libertatea?Hagi are dreptul sa critice dar nu sa faca el selectia.E necesar un minim de respect pentru cel care e acum selectioner,asa cum Hagi a pretins cand era el. Toti ne iubim copiii si vrem sa-i ajutam...dar nu intr-un mod penibil.Mai sunt si alti oameni capabili in fotbalul romanesc dar n-am auzit pe nici unul propunandu-l pe Hagi jr.Hagi crede ca e ca pe vremea lui cand a fost impus la Steaua,tocmai pentru ca era singura echipa care-l putea propulsa in Europa.Cine-si mai aduce aminte,stelistii vechi,era considerat,pe buna dreptate franarul jocului Stelei.Apropo Steaua nu e FCSB.Steaua e Steaua,aceea din amintirile noastre,cu spiritul acela unic,de care becali si gasca lui nu e capabil,de aceea a distrus Steaua.

drucker (1 comentarii)  •  15 mai 2018, 15:06

Hagi a fost un fotbalist bun si atat. Ca antrenor a ratat o calificare cu Slovenia acasa !!!!! Nu poate sa dea lectii cand a scapat de retrogradare ca a stat Steaua *** si au batut cu un blat ordinar. Cat despre castigarea campionatului cu Viitorul am uitat oare cum s-au dat la o parte Dinamo , Astra sau CFR pt a nu castiga campionatul ciobanul ? Hagi nu e in masura sa dea lectii de morala , asta si pt simplul fapt ca e ***.

FG (2 comentarii)  •  15 mai 2018, 15:40

Fratilor treziti-va!! Hagi a spus clar (la nivelul la care se poate el exprima) atunci in 1998 ca nu o sa mai avem echipa nationala calificata la un campionat mondial multi ani de atunci (a avut dreptate si prin ce a spus ca ei merita statuie - chiar merita ). 1. DECI ATUNCI A AVUT DREPTATE - cu toate ca toti am ras atunci (chiar si eu am ras). 2. A spus tot timpul ca el vrea sa fie antrenor, vrea sa descopere talente etc. - toti au ras de el si au spus ca nu o sa fie niciodata antrenor - HAGI A AVUT DIN NOU DREPTATE. Problema lui Hagi este ca nu stie cum sa-si exprime ideile pentru a se putea face inteles. Dar de ce cerem de la Hagi (care a fost un fotbalist de geniu - recunoscut international de toti- si care este un antrenor mult peste medie) de ce cerem de la el sa fie foarte bun in orice - oare noi cei care comentam aici ne uitam in oglinda?! ne intrebam oare noii la ce suntem buni?! suntem buni oare la ceva!? Da, Hagi are si el (ca orice om pacatele lui) s-a facut frate cu dracul (Gigi Becali) sa se salveze de la retrogadare (care daca e sa asculti pe unii si altii era planificata pe la FRF!!) ; a gresit cand a preluat nationala ca antrenor fara nici un fel de experienta (dar oare de ce l-a pus cine l-a pus antrenor - nu stia asta!?) , vorbeste prea mult cateodata si nu este coerent in ce vrea sa spuna samd. DAR CU TOIATE ASATEA HAGI TREBUIE ASCULTAT - PENTRU CA A FACUT CEVA IN FOTBAL ( ca jucator si antrenor) DACA NU IL ASCULTAM PE EL PE CINE SA ASCULTAM?! - pe BURLEANU? - pe GIGI BECALI ? sau pe cine? Sigur ca probabil ca nu poate fi 100% obiectiv in ceea ce il priveste pe Ianis - dar cine ar fi oare!? DE ACEEA VA SPUN FRATILOR HAI SA NE TREZIM SI SA-l ASCULTAMm PE HAGI , SA-L AJUTAM TOTI CAT PUTEM, SA-L SUSTINEM PENTRU CA A DEMONSTRAT PE BANII LUI CA VREA BINELE FOTBALULUI ROMANESC. Nu sunt fan Viitorul sau Steaua (tin cu Dinamo de mic) si sunt plecat din tara de 20 de ani .

Cris (4 comentarii)  •  15 mai 2018, 15:56

HAGI pt fotbalul romanesc este ca ISUS pt religia crestina. Ar trebui sa avem masura cuvintelor atunci cand vorbim despre personalitatile de tip esenta sau ichoana a unor domenii.

Un spectator (6 comentarii)  •  15 mai 2018, 16:35

Hagi a incercat, cu Ianis, iesirea in lumea mare a fotbalului prin transferul in Italia. Este normal pentru un tata sa-si promoveze fiul. Orice parinte isi vede odrasla subiectiv, la superlativ. Oare de ce nu incearca, la fel ca alte tinere aperante, sa il transfere la alta echipa din tara sau strainatate, mai putin pretentioasa unde sa se poata afirma ? In Italia este dificil, dar in alta parte ? Cu exceptia FCSB, CFR sau Dinamo, cred ca la orice echipa romaneasca ar fi "baiatul lui tata" si nu stiu ce progres ar face. Ar putea fi un motiv de gandire serios pentru Hagi Sr.

burlica (2 comentarii)  •  15 mai 2018, 16:46

Hagi ai fost un mare fotbalist,si vei ramane pentru mine,te-am vazut in "94,te-am revazut cu Galata pe Giants,si vei fii si un mare antrenor dar nu uita cea ce ti-a facut ciobanul anul trecut cu mersul la TAS,dintre echipe din Ro.am tot respectful pentru VIITORUL,dar las pune pe cioban sa *** in *** ***???? pana I se va indrepta coarnele si apoi sa se gandeasca la titlu facut cadou de tine ciubenului.@MM,doi *** si puscariasi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gin (1 comentarii)  •  15 mai 2018, 17:09

Hagi Gica manifesta o megalomanie care ii dauneaza atat lui Hagi Ianis, cat si lui insusi! Si poate intreg fotbalului romanesc.

dan b (25 comentarii)  •  15 mai 2018, 17:39

@vasco. Nu d-le, criticile nu au, din pacate, nicio valoare in ziua de azi. Nici Hagi, nici ceilalti selectioneri n-au raspuns. Asa ca sa fie mai umili si sa suporte, ca-si umplu conturile si pleaca. Sa fie atenti la fiecare detaliu. Hagi nu i-a facut selectia lui Contra ci a criticat modul cum el si staff-ul vad lucrurile. Ei da, Hagi are tot dreptul din lume sa-si dea cu parerea, sa critice. Si aici, culmea!, are si argumente. Si daca zici ca Hagi a fost franarul Stelei inseamna ca te uitai la resoul cu care te incalzeai, caci la meciurile Stelei nu cred ca ai fost. Contra n-a demonstrat inca nimic si nici nu da semne ca ar avea in intentie sa schimbe ceva. Pai nu asta s-a dorit cand au schimbat antrenorul, sa formeze o noua nationala, cu tineri. Pai tot cu aia pe care i-am tot vazut si-n amicale si-n oficiale si ne-au dezamagit? Sa-i vedem si pe altii. Hagi are dreptate! A fost bun si este in continuare in ceea ce face. Sa faca si ei la nivel de federatie ce a facut el la nivel de club si mai vorbim. Sanatate!

a dica (25 comentarii)  •  15 mai 2018, 17:50

Pentru toti patimasii, jurnalisti si consumatori de fotbal deopotriva: incercati sa uitati ca Ianis este fiul lui Hagi si priviti cu ochi critic doar fotbalistul Ianis Hagi. Stiu ca e greu, dar veti avea o mare surpriza, veti vedea un viitor mare fotbalist. Ce daca mai da si rateuri? Are doar 19 ani. Daca i-ar iesi tot ce incearca intr-un meci, caci de lipsa de implicare (prezenta in joc) nu poate fi vorba, ar fi langa Messi sau peste caci argentinianul nu alearga cat Ianis.

Aurel Craciun (3 comentarii)  •  15 mai 2018, 17:52

Acum ii faci statuie si lui Ianis. Daca mergeai sa il vezi cum a jucat cu Anglia la Wolverhampton o lasai mai moale. Sa califice nationala u21 si apoi sa vrea la Nationala Mare

FG (2 comentarii)  •  15 mai 2018, 18:03

@vasco Cati ani (din 1998) vreti sa nu ne mai calificam? - 20 sunt deja. Cum merg lucrurile acum cred ca nici in urmatorii 20 nu ne calificam la un mondial. Dar sa-l combatem pe Hagi ca si-a permis sa critice faptul ca nu intinerim echipa ne pricepem toti - sa-l sprijinim insa nu!!

Ion (1 comentarii)  •  15 mai 2018, 18:33

" Hagi a avut dreptate cand proorocit ca nu mai ajungem decenii la rand la mondial" Normal ca a avut dreptate, el a fost si cel care a intrerupt sirul calificarilor la mondial (1990-1994-1998) dupa un meci de baraj in care am avut ghinionul sa intalnim una dintre superputerile lumii 😂😂

Bodrin (4 comentarii)  •  15 mai 2018, 18:36

(Cris, aici: "Hagi este pentru fotbalul românesc ca Isus pentru religia creștină. Și celelalte.") Fac abstracție de exprimare. Să păstrăm măsura: nimeni nu este, în niciun domeniu, ceea ce este Isus pentru religia creștină...In niciun caz dacă e vorba de fotbal, un sport cu mai mulți Dumnezei, nu doar Unul!

ManX (4 comentarii)  •  15 mai 2018, 18:38

@Igah. Este tare asta cu "s-au facut presiuni la Ceausescu" Cine? Brejnev? Nixon?

vasco (76 comentarii)  •  15 mai 2018, 18:53

@Ion,esti primul si cam singurul de pe aici care mai spune ce a "facut"hagi pentru fotbalul romanesc.L-a calarit la maximum.Si mai vrea! @dan b,nu i-am spus eu "franar" ci D.C.T9daca stii ce jurnalist avea initialele astea)..Sau tu nu aveai,ca mine,un resou la care sa te uiti...:)))Unul dintre putinele meciuri bune facute de Hagi la Steaua e cel cu Goteborg (5-1 pentru Steaua) unde a jucat si pentru echipa,in rest aresta mingea si daca ii iesea bine,daca nu...Din cauza asta a avut si unele conflicte cu unii jucatori ...Dar cine indraznea sa se ia de el,doar avea pile la partid...A fos t un jucator bun,dar nu e cel mai bun ,mai are vreo doi in fata...Unul sigur e Dobrin,celalalt poate fi Balaci...I-au lipsit ,dupa cum se vede ,inteligenta si caracterul.Dar tu...tine-o asa.Mai sunt multi ca tine,nu dispera.

ovidiu_3003 (104 comentarii)  •  15 mai 2018, 18:53

In Ro suntem destui care contesta ca Hagi e cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor ...mie mi a placut Marcel Raducanu ...dar voi nu intelegeti comunismul ...omul n a mai jucat in Nationala ca nu mai auzeam de Hagi ...a avut mare noroc machidonul ca atunci nu era internet nu se dadeau meciuri din Germania la TV...si comunistii i au interzis pana si numele ...

ovidiu_3003 (104 comentarii)  •  15 mai 2018, 19:06

Stimabile Andrei Craciun ...poti sa mi explici si mie cum un om cu un intelect submediocru poate sa aiba mereu dreptate ?...omul este economist asa cum esti matale ziarist ...vrei sa spui ca in ceea ce priveste fotbalul are mereu dreptate ?...aiurea ...performanta se face cu bani ...nu cu tineri ...cu jucatori consacrati si bine platiti ...ca altfel te bat toti prin Europa ca si prin America ...astia din Europa te au prins si in America si te au batut ...n ai fost in stare sa bati o echipa din Europa in SUA...gandeste te cand scrii ca esti tanar ...nu ca nea Ovi...chiar daca esti fan Hagi incearca sa intelegi ca existam si noi ...si nu ne plac statuiile care injura si scuipa arbitrii turci ...si care te lasa in zece la greu ...si care rateaza 11 metri ca Stanciu cand ai mai multa nevoie ...ne plac fotbalistii cu un caracter exemplar si un IQ...macar cat este media ...

Aurel Craciun (3 comentarii)  •  15 mai 2018, 19:31

@ Ion Pe Hagi il intereseaza doar sa isi scoata banii investiti si mai ales sa isi promoveze fiul. Restul e can can

SCD (1 comentarii)  •  15 mai 2018, 19:40

Cel mai mare dintre noi, pe plan fotbalistic! Un idol, o legenda care e inca vie si mai da acestei tari motive de bucurie. Nu a imbatranit urat, domnilor, pur si simplu stie ce spune. Chiar daca nu mereu isi gaseste cuvintele, dar e un om sclipitor care are dreptate, exact asa cum crede si autorul articolului. Nu mai exista alt rege pe la noi, pentru ca Mihai I nu mai e. Iar Cioaba si ceilalti nu se pun! :)) Oricum, e parerea mea, si credeti-ma ca ma pricep la fotbal mai mult decat multi dintre cei care ati comentat, la un loc! Repet, e parerea mea: Ianis e cel mai bun jucator sub 25 de ani pe care il are Romania! Atat am avut de spus despre Hagi - fiul. Cat despre tatal...A fi geniu, nu inseamna sa vorbesti pompos sau sa ai cultura generala. Nu stiu cati dintre cei care il tot contesta stiu sa vorbeasca tot atatea limbi straini cate stie Hagi: italiana, spaniola, engleza, franceza si ceva turca. Si poate au mai fost ca el, poate mai buni, Dobrin sau Raducanu. Dar el e in primii 3 si el ne-a dus la 3 Mondiale si doua Europene! Ce-i drept, alaturi de alti jucatori foarte buni, dar niciunul mai bun ca el. Si pe langa aceste lucruri el a creeat "Viitorul" pentru noi. Iar noi il stricam cu Deac, Pintilii, Chipciu, Grozav, Chiriches...eterne rezerve de indata ce au trecut granita! Atentie mare, celor care tot contesta! Machidonul asta e mai roman ca voi si e pe lista scurta a celor care au jucat la Marele Real si la Frumoasa Barcelona!

sundance kid (6 comentarii)  •  15 mai 2018, 19:40

Igah Bai clonatul de serviciu pe gesepe . Timpul meu e limitata dar l-am prins pe Dobrin mai mult decit tac tau mare . Pa.

dan b (25 comentarii)  •  15 mai 2018, 19:47

@ vasco. Cand am dreptate o tin tot asa. Eu nu ma uitam la resou, mergeam la stadion. Prima data l-am vazut pe Hagi la 18 ani si am castigat un pariu. Asa ca tin la el. Ce pile avea la partid? Un copil dintr-o familie modesta care a fost luat de acasa pentru ca au vazut in el un viitor mare fotbalist. Si a ajuns! Ca tu ai alta parere, nu-i bai. Ceva argumente logice, cifre, performante? Altfel... Auzi, a calarit fotbalul romanesc... Un fotbalist care a bifat Real si Barcelona, un om care a facut o academie ce poate deveni obiectiv turistic, nu numai scoala de fotbal (adica o bijuterie)... Hai ca m-am enervat si nu vreau sa spun ceva si sa-mi para rau.

marco polo (1 comentarii)  •  15 mai 2018, 19:52

Hagi a fost! El nu mai exista...

ovidiu_30003 (25 comentarii)  •  15 mai 2018, 20:01

Ce sa vorbim atata de Hagi. Daca si Mutu a zis ca nu-i profesionist... Si asta stie ce spune ca e uns cu toate... prafurile. Eu sunt al 30003-lea care va tot spune ca nu Hagi a fost cel mai mare. Nu stiu daca are peste 1,70... Pai Ivan are peste 1,80 si joaca la rusi care-s mai multi decat spaniolii, italienii si turcii la un loc. Inca ceva, vreau sa-mi fac o firma de masurat IQ-ul la fotbalisti. Pot sa fac reclama aici? Sediul va fi sub tribuna noului Oblemenco.

Belisarius (2 comentarii)  •  15 mai 2018, 20:21

Recomand Hagi ca Hagi, si Hagi II sau Hagi Jr. Nu Haji Fiu Hagi Tatal etc Hagi Jr. Si daca devine fff bun, corectam cu Hagi II.

a dica (25 comentarii)  •  15 mai 2018, 20:29

Celor care incearca sa foloseasca substantivul machidon in sens peiorativ le amintesc ce zice la dictionar: machidon, machidoni s.m. - aroman, roman din sudul Dunarii.

ovidiu_30003 (25 comentarii)  •  15 mai 2018, 20:33

Ce ma distrez citind comentariile... Ce tare! A aparut unul care zice ca el intelege comunismul...

Petro Burgener (11 comentarii)  •  15 mai 2018, 20:47

@vasco, Nu te supara dar Hagi era cunoscut in Europa inca de cand juca la Sportul Studentesc, asa ca nu a fost impus la Steaua, a fost adus pentru valoarea lui! Cum sa spui ca a fost franarul echipei? Si ca facut un meci bun doar cu Gotteborg? De meciurile cu Sparta Praga, Spartak Moscova, Galatasaray ce zici? Sau meciurile cu Dinamo? Eu sunt dinamovist insa il respect pentru ceea ce a facut pentru fotbalul romanesc! Ca nu trebuia pus atunci la nationala, da, sunt de acord cu tine! Sa-l pui la zid in felul asta pe Hagi, inseamna ca il urasti foarte mult, ti-am mai spus asta. Pacat!

Bazil (1 comentarii)  •  15 mai 2018, 21:42

Dom'le, Hagi a fost un jucator bun, dar atat. Nu a facut nici o scofala in Italia ori Spania, la Mondial un loc cinci (adica vax) pe care l-a castigat o echipa intreaga si apoi marea "explozie" la Galata: felicitari. Pai sa nu razi cand ligusitori gen Andrei Craciun se straduiesc sa ne demonstreze ca a fost mai bun decat Stoicikov, egalul lui Maradona si alte bazaconii? Ca antrenor e mediocru, iar fiul sau e o victima, nu intrutotul inocenta, a orgoliului "regelui" exacerbat de un stupid cult al peronalitatii intretinut de o massmedia incapabila de altceva. Cum bine spunea cineva mai sus: Hagi ne-a scos din circuitul turneelor finale cu prestatia sa groteasca de la barajul cu Slovenia, a nu se uita! Se credea mare antrenor, ca si acum.

dan (1 comentarii)  •  15 mai 2018, 22:22

am citit cartea autobiografia lui Johan Cruyff....si el era nemultumit ca Jordi era uneori nefolosit la valoarea lui. Dar nu cred ca a dat telefon nici unui antrenor sa l bage,avea prea mare ego-ul sa se coboare pana acolo. Cred ca e dreptul lui Contra sa ia pe cine crede,doar el raspunde de echipa. Ce ar fi ca Ioan Sdrobis sa i faca echipa lui Hagi?!

motanul incaltat (84 comentarii)  •  16 mai 2018, 4:12

Deci hai sa recapitulam: Ianis a jucat bine in play-off. Contra cui?? A Craiovei sa zicem adica contra lui Gustavo venit din liga 3 italiana si a lui Mitrita venit din liga 2 italiana----restul sunt sub cei 2 . A jucat bine si impotriva FCSB- Gaman venit din subsolul ligii turce , Texeira de 37 de ani-restul nedemonstrind niciodata nimic inca..... De celelalte echipe nici nu mai vorbim fiind vai de capul lor.In cel mai bun caz, Ianis e chiorul din tara orbilor......Albania e tare departe in conditiile astea cu jucatorii de baza prin campionatul Elvetiei.Ne bate la orice ora. Sa ma contrazica Hagi seniorul sau cine mai vrea......

jr (1 comentarii)  •  16 mai 2018, 13:11

HAHAHA, tocmai hagi s-a gasit sa vorbeasca de selectie pe pile. Pai cu cine am jucat contra sloveniei la baraj? si-a adus toti veteranii de 35 de ani inapoi la lot, dupa ce l-a dat si pe piti afara. Acum nu i mai convine cum e facuta selectia. e o vorba celebra in romanica, "ciocul mic ca suntem la putere acuma"

Miron (1 comentarii)  •  16 mai 2018, 14:11

Ianis e un fotbalist mediocru , asta-i realitatea . bineinteles ca tatal sau il vede talentat. Nici o echipa serioasa nu se intereseaza de el .

Emilian (6 comentarii)  •  16 mai 2018, 16:36

Eu cred ca scopul acestui articol este doar acela de a face un pic de valva pe un subiect, care starneste un interes mult mai mare decat ar fi cazul. In fotbal au existat o gramada de "Ianis" si nu s-a vorbit atata. Ianis este unul din zecile de "talente" in care noi ne punem sperante, in cele mai multe cazuri vorbind de sperante desarte. Hagi Tatal si Hagi Fiul isi umfla muschii pe-aici, pe maidanul Ligii I; as vrea sa-i vad facand ceva si in fotbalul adevarat. Pana acum Fiul a fost rejectat de fotbalul mare, iar Viitorul a luat-o pe coaja usturator de la echipe mediocre in cupele europene. Cam putin as zice pentru a-ti aroga dreptul de " a sti mai bine" si a jigni pe cei care au alta parere decat tine.

joe (2 comentarii)  •  16 mai 2018, 18:31

faceti acum presiune pe hagi cand are meci cu ***... bravo cati bani ati luat din fondul de 100 mil $ oferit de Buda sa ne strice centenarul ?!?!? 10 ,100 ,1000???

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sorin (11 comentarii)  •  17 mai 2018, 1:11

Andrei, am o rugaminte la tine, daca poti sa scrii un articol, in genul celor scrise de tine, in stilul tau, referitor la faptul ca Sumi, de cate ori a plecat de la o echipa, pleaca cu show, cu scandal, nu s-a despartit de nici o echipa fara sa se certe cu conducerea!! Oare de ce... Merci.

Comentează