Andrei Crăciun

Freelancer nu înseamnă că poți scrie tot ce îți trece prin minte. Freelancer ești când îți pasă ce scrii. Poate prea mult

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Andrei Crăciun
Cum așteptăm nemții

Pentru masochiștii care iubesc încleștările din fostul Sector Agricol Ilfov, s-a desfășurat clasicul Clinceni-Voluntari, încheiat cu tradiționalul 1-0, de data aceasta pentru Voluntari. A fost o partidă la capătul căreia comentatorii ar fi avut nevoie de consiliere psihologică.

Mașinăria de […]

...

Unde a dispărut zâmbetul?

La ora la care pleacă spre tipar aceste rânduri, Liverpool e încă pe locul 7 în Premier League, are, așadar, un sezon mizerabil. S-ar mai putea salva cucerind Champions League, dar e improbabil, fiindcă Bayern München sau Manchester City sunt, […]

...

Primăvara românilor

O primăvară europeană este o unitate de măsură valoroasă. Unde ne aflăm? Aici: avem o mână de români în elită. Restul sunt vorbe.

În Champions League stăm atât de rău încât dacă nu întoarce Juventus rezultatul de la Porto riscăm […]

...

FCSB nu e Steaua, e un talcioc

Mai e în plină desfășurare și telenovela Buziuc, dar asta până mâine se va uita

Victorie grea și chinuită, așadar, pentru echipa celor patru consoane. E o greșeală aici. De fapt, trăim mai multe confuzii. Prima: FCSB nici nu este […]

...

Epilog la cazul Colțescu

Colțescu n-a fost rasist, dar a fost cu siguranță neinspirat, se putea exprima mai elegant și n-ar mai fi ajuns să poarte deja, chiar dacă nedrept (spun uefajudecătorii), o etichetă. De ce să ajungi totuși aici?

O problemă de vocabular

[…]

...

Trădare să fie, dacă o cer interesele Partidului

Trista și caraghioasa luptă pentru banii Federației Române de Fotbal se apropie de previzibilul deznodământ

Permalink to Trădare să fie, dacă o cer interesele Partidului
miercuri, 18 aprilie 2018, 9:57

Și ce am aflat noi din campanie? Că Lupescu, când a mai fost la putere, a administrat ca un tărăbar de Obor care știe el niște băieți, că tânărul Burleanu are reflexe de securist bătrân, că talpa țării se dă și ea după cum bate vântul și pupă în bot și papă tot, ca Ghiță (nu cel fugit la sârbi, un altul). Rezumând în stilul Hagi: goluri în buget așa și așa multe.

Și că toate cele ce au fost, sunt și (poate) vor fi se fac doar cu aprobare de la Partid. Că Liderul Suprem împarte dregătorii după bunul plac și e încredințat, de la înălțimea moșiei sale, că omul politic e un vătaf. Și că stadioanele sunt pe persoană politică fizică (al lu’ Olguța), nu o realizare, și încă una banală de mileniul III, din banii prostului de contribuabil.

Iar interesele Partidului de la 2013 nu sunt tot una cu interesele Partidului de la 2018. Trădare să fie, dacă o cer interesele Partidului, dar să o știm și noi, simpli spectatori ai unui circ îndelungat care ne-a dus mai aproape de Insulele Feroe decât de semifinala cu Brazilia din visul american.

Ce e cu voi, spectatori, nu vă gândeați la nouăsprezece nouăzeci și patru, Sfinte Sisoe!, că aici vom ajunge?

Lupescu, îmbrăcat în costumul omului providențial, și spălat în prime-time la televiziunile de casă ale Partidului, pornind de la această prezumție de profesionalism (slujbă la nivel înalt în Occident), poate, de-acum, să fie și Dumnezeu-Tatăl al managementului (și nu e), fiindcă e limpede până și pentru un pavian cu mantie ce va urma.

Ce va urma: fotbalul va înainta (adică nu va înainta) cu viteza istorică dată de viziunea emanată de Partid (Partid care, fiindcă așa i-au cerut interesele Liderului, a întronat-o la Victoria pe doamna Vasilica-Viorica-Douăzecidouăzeci).

Lăsați, deci, orice speranță voi, cei ce intrați în Casa Fotbalului? Nu neapărat. Există și progres românesc. El se face mai cu hei-rup-ul, mai cu hai, băieții, mai cu pe ei, pe ei, pe mama lor!, mai cu așa a zis șefu’, dar ceva-ceva se face. Facem și noi progres cum putem.

Iar viața merge înainte, cum știe orice fotbalist care dă declarații la sfârșit de partidă, din Liga a IV-a până în Premier League.

Și mergând românește, adică și așa, mergem și noi înainte, doar că, adesea, înspre secolul trecut.
Sau cum se zice acum, ca la manele: alo, am greșit secolul, băiatu’ meu!

Comentarii (12)Adaugă comentariu

Carol K (13 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 10:45

PSD l-a cooptat pe Lupescu in camarila lor de jupuitori ai contribuabililor, de ciorditori din banul public, fara perdea, la lumina zilei, evident pentru ca pot. Cu sau fara A3 jocurile erau facute, asta a fost pt impresia artistica, sa arate ca o familie a descurcaretilor in viata au cooptat si-un profesionist de la UEFA. Lupescu este ca un trofeu important pentru ei, Burleanu nu mai era nici macar o clasare pe podium... Pe de alta parte actualul presedinte FRF este o chintesenta a nepriceperii, imposturii, dezmatului pe banii federatiei, e si enervant cand il auzi vorbind, e cum nu se poate mai rau pt acest domeniu. Pana sa-l vad pe Lupescu(mare om de fotbal de nivel international) ciugulindu-i din palma lui Firea ca ultimul reprezentant de fotbal judetean din Ilfov as fi mers 100% pe mana lui, daca el poate sa traiasca cu imaginea aia, umilinta aia nu mai e treaba noastra.... Pentru ca efectiv s-a umilit, nu avea pt ce, oricum ar fi castigat, putea cere institutional sprijinul Primariei dupa ce era ales daca situatia o impunea iar aceasta prin lege avea atributiuni si buget pt activitati ce tin de fotabal, organizarea turneului 2020 samd obiective asumate de Firea atat in campania ei electorala cat si dupa aceea. Fie ce-o fi, mai discutam dupa asta, oricum noi iesim,ca intotdeauna, in pierdere.

Popescu (1 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 11:12

Se vede clar , domnule ziarist , ca sunteti impotriva lui Lupescu dar il sustineti pe Burleanu ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

JFM (19 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 11:27

Doamna Firea fiind fina lui Becali este clar ca va avea un cuvant greu de spus atunci cand o FRF condusa de Lupescu va analiza diverse solicitari ale CSA Steaua astfel incat aceasta sa ramana cat mai mult in Ligile inferioare nu cumva sa apara sa-i strice interesele nasului sau. Asadar exista multe combinatii de interese, nu doar financiare, care vor reusi sau nu functie de rezultatul de azi.

nefertem (2 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 11:38

Pana acum l-ati facut troaca de porci in ziarul vostru pe Burleanu (de multe ori pe bune), ridicand in slavi (de cele mai multe ori fara motiv) "kaiserul" plin de seva germana, salvator al fotbalului, patriei, neamului. Acum, cand s-au dat lucrurile pe fata, v-ati trezit, cel putin unii ditre voi. Oarecum ma bucura asta, dar pare cam tarziu.

vasco (76 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 12:06

Lasati orice speranta...Poate sa vina oricine ,sefii de la DFB,FA si altii ,ca pe plaiurile lu'regele Hagi nu va fi nimc decat ce a mai fost,poate mai putin decat atat...

ion (1 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 12:24

A ramas cam neobservat un eveniment: Nationala U16 turneu la Mogosoaia saptamana trecuta cu Cehoslovacia, Olanda, Polonia 3 meciuri, un punct, golaveraj 3 - 10.

Krys (1 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 15:32

Burleanu e adevaratul psd-ist la aceste alegeri, alegeri care ar trebui sa fie libere ... - bani la votanti cu o zi inainte - comisie doar cu angajati burlanisti - scoaterea semnaturile de pe buletinele de vot pt a se putea frauda - timp dublu alocat lui Burleanu fata de ceilalti candidati - asocierea mincinoasa a lui Lupescu cu Dragnea

Che Guevara (17 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 20:40

@Krys: Si in poza cu Firea cine l-a obligat pe Lupescu sa se bage? Si la Antena 3 cum s-a dus? L-au legat fedeles si l-au bagat in studio cu forta? Si delirul ala cu sistemul competitional primavara-toamna cum i-a venit in cap? I l-a bagat Burleanu cu forta?

prognoza (1 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 20:59

Chiar dacă ne mai despart încă câteva ore până la alegerile pentru președinția Federației Române de Fotbal, STIRIPESURSE.RO a aflat care va fi rezultatul scrutinului. un sondaj de ultimă oră îl indică pe Ionuț Lupescu drept câștigător detajat, cu 163 de voturi. Răzvan Burleanu va pierde alegerile, acesta reușind să adune doar 77 de voturi, iar pe locul al treilea se află Marcel Pușcaș, cu 16 voturi.

pgs (1 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 21:11

u știu de unde atâtea interpretări și analize pe lângă realitate. Toti au votat pentru a-și apăra interesele: președinții de AJF câștigă bani din 2-3 salarii și delegări săptămânale ca observatori și alte avantaje. Cei de la echipele de fotbal în sală și fotbal feminin primesc lunar sume de bani de la Burleanu pentru competiție și pentru traiul lor și a oamenilor din clubul lor (jucători, jucătoare, antrenori s.a.). Totul este o goană după câștig imediat și pentru interesul propriu. Si atunci cum să lase „*** din mână pentru vrabia de pe gard” ? Ce performanță, ce fotbal de prima mână, doar fotbal de mlaștină pentru ca grupul să mai trăiască încă un an, doi, trei, patru într-o competiție și să aibă bani pentru trai. Acesta-i argumentul pentru vot. Poți să faci strategia strategiei, să te lupți nu două luni, ci doi ani pentru alegeri, să fi fost mare fotbalist, rezultatul este nul. Așa s-au câștigat aceste alegeri. Restul sunt doar vorbe pentru discuta degeaba.Doar interesul de grup și câștigul imediat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adu (4 comentarii)  •  25 aprilie 2018, 22:57

nu ma mir ca e pe bani. Asa e de ceva ani, si se da democratie desi e doar lacomie! RUSINE bai fotbalisti. Zisi sportivi dar lacomisti. Vreti averi slujind sefi grei, Aveti doar ce va dau ei.

Perken (3 comentarii)  •  4 mai 2018, 11:21

Din păcate fotbalul nu mai este un simplu sport, a devenit o afacere. De aceea și-au băgat nasul și politicienii. Să obțină diverse avantaje. Aș scoate o lege prin care aș interzice sponsorizarea fotbalului din bani publici, pentru că acest sport are mulți sponsori privați, se învârt mulți bani și în plus se crează și o concurență neloială.

Comentează