Andrei Crăciun

Freelancer nu înseamnă că poți scrie tot ce îți trece prin minte. Freelancer ești când îți pasă ce scrii. Poate prea mult

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Andrei Crăciun
Cum așteptăm nemții

Pentru masochiștii care iubesc încleștările din fostul Sector Agricol Ilfov, s-a desfășurat clasicul Clinceni-Voluntari, încheiat cu tradiționalul 1-0, de data aceasta pentru Voluntari. A fost o partidă la capătul căreia comentatorii ar fi avut nevoie de consiliere psihologică.

Mașinăria de […]

...

Unde a dispărut zâmbetul?

La ora la care pleacă spre tipar aceste rânduri, Liverpool e încă pe locul 7 în Premier League, are, așadar, un sezon mizerabil. S-ar mai putea salva cucerind Champions League, dar e improbabil, fiindcă Bayern München sau Manchester City sunt, […]

...

Primăvara românilor

O primăvară europeană este o unitate de măsură valoroasă. Unde ne aflăm? Aici: avem o mână de români în elită. Restul sunt vorbe.

În Champions League stăm atât de rău încât dacă nu întoarce Juventus rezultatul de la Porto riscăm […]

...

FCSB nu e Steaua, e un talcioc

Mai e în plină desfășurare și telenovela Buziuc, dar asta până mâine se va uita

Victorie grea și chinuită, așadar, pentru echipa celor patru consoane. E o greșeală aici. De fapt, trăim mai multe confuzii. Prima: FCSB nici nu este […]

...

Epilog la cazul Colțescu

Colțescu n-a fost rasist, dar a fost cu siguranță neinspirat, se putea exprima mai elegant și n-ar mai fi ajuns să poarte deja, chiar dacă nedrept (spun uefajudecătorii), o etichetă. De ce să ajungi totuși aici?

O problemă de vocabular

[…]

...

Ce noapte!

Roma face 3-0 cu Barcelona și Messi cade de pe soclu, Liverpool câștigă la City (și face 5-1 în dublă manșă!), de-ți vine să ieși pe străzi și să urli: ce noapte, ce noapte!

Permalink to Ce noapte!
joi, 12 aprilie 2018, 9:26

Clișeul are dreptate: totul este posibil, cu atât mai mult în fotbal. De la 1-4 pe Camp Nou (e adevărat că scorul a ajuns astfel în urma unui arbtitraj potrivnic), Roma întoarce Barcelona și ajunge – pentru istorie – în semifinalele Ligii, după cavalcada de pe Olimpico.

N-a fost o victorie oarecare. A fost o reabilitare a lui Il Calcio care a murit săptămâna trecută doar pentru a învia săptămâna asta.

Roma, așadar – cine ar fi crezut? Și, până la urmă, de ce nu Roma? Doar pentru că în Italia e departe și de Juventus și de Napoli? Ne-am deprins a judeca în pripă.

Ce a avut Roma și n-a avut Barcelona în noaptea de marți spre miercuri? Roma a prins pur și simplu un meci extraordinar, cum se întâmplă o dată într-o jumătate de secol. Barcelona are rutina gloriei, dar nici gloria nu e veșnică și zeii cad liber.

Până la urmă, meciul de pe Olimpico n-a fost decât încă o demonstrație că în fotbal, la fel ca în alte fapte de viață, dacă nu renunți niciodată, se poate întâmpla să apară răsplata. Roma e aici penru că nu a renunțat și pentru că Dzeko e mai mare decât o arată chiar și de la 1.92 metri.

Avantajul celui care iubește fotbalul fără să cadă în patimă pentru un club: poți să te bucuri pentru Roma și să deplângi în același timp privirea pierdută a lui Iniesta, poate cel mai mare fotbalist al timpului nostru care nu e nici Messi, nici Ronaldo.
Cât despre City-Liverpool, a fost mai mult eșecul lui City sau mai mult succesul lui Liverpool? Dar ce importanță mai are?

La drept vorbid, Guardiola anunțase din week-end, când l-a făcut din nou mare pe Mourinho, că a obosit înainte de linia de sosire și că va termina sezonul în genunchi.

City e o echipă mare și bună, dar îi lipsește ceva ce nu se poate cumpăra: inima.

Liverpool a câștigat cu Salah, dar și mai mult a câștigat cu inima.

Și dintre toate echipele care merg mai departe spre Kiev probabil că suporterii lui Liverpool ar merita cel mai mult să se bucure de trofeu.

Pentru că la Liverpool povestea e întotdeauna un pic mai frumoasă decât în restul locurilor de pe pământ. Și pentru că a trecut mai bine de un deceniu de când n-au mai urcat Everestul. Și lungă a fost așteptarea și după cum știe oricine a călcat pe Anfield, precum și cine nu a călcat încă, după fiecare furtună e acolo un soare indestructibil care va răsări, nu se poate să nu răsară.

Iar Liverpool nu poate fi altfel decât o legendă.

Comentarii (15)Adaugă comentariu

Carol K (13 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 9:44

Planetele s-ar putea sa se alinieze pentru Liverpool care oricum este o echipa de legenda, un mioracol dar mai trebuie un ingredient ca sa fie perceputa astfel de catre toti muritorii de rand care nu-i cunosc, inca, povestea. Un trofeu continental

Kendo (4 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 11:27

@Carol K... "Muritorii de rand, care nu-i cunosc povestea." :))) Ba, ma lasi? Trebuie sa fii vreun semizeu, ceva, sa tii cu Liverpool astia... Atata elitism n-am vazut nici in domenii mult mai importante decat datul cu piciorul intr-o basica...

jean (1 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 13:16

@Kendo nu intelegi nimic, nu-i asa? practic nu poti sa pricepi de ce abonamentele pe Anfield sunt transmise din tata in fiu, de ce listele pentru noi abonamente sunt pline pe urmatorii 10 -15 ani. Nu simti nimic, nici nu ai avea cum, cultura noastra sportiva e egala cu zero, nu vom ajunge niciodata la nivelul lor, sa suferi si sa te bucuri ca si cand ar face parte din familia ta. Asculta pana la capat melodia asta te rog https://www.youtube.com/watch?v=N51jWNsW3F8&t=2s

cata (3 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 14:30

@jean Bravo! Liverpool e o emotie, e mai mult decat un club de fotbal. Dar multi de la noi stiu doar real, barca si doi jucatori(stii are).

Sile (4 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 16:56

Dintre cele 4, cel mai mult merită roma...

Che Guevara (17 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 17:05

Liverpool a eliminat Dinamo tot in semifinalele acestei competitii. Nici nu a discutat cu militienii. S-au deplasat in Romania din obligatie dar oricum erau mult peste romani ca valoare.

Che Guevara (17 comentarii)  •  13 aprilie 2018, 3:07

Olympique Marseille a aratat in seara asta fotbal cat nu vezi in Liga I intr-un an intreg.

Ilie (19 comentarii)  •  13 aprilie 2018, 3:29

Eu cred ca cel mai mare fotbalist al timpului nostru care sa nu fie Messi sau Ronaldo este Pirlo, chiar daca de mina cu Iñesta. Clasa si stil, dragilor. In rest, sint intru totul de acord : ce noapte ! Olimpico in fuziune, ptr primul an post-Totti (alt titan) si mai ales super ocazia sa mai vedem un You Never Walk Alone de semi-finala Champions League pe Anfield. Pe o seara asa bogata, cine n-ar da .. Orasul Beatles-ilor, dragilor. Nu degeaba

durden (19 comentarii)  •  13 aprilie 2018, 8:30

Liverpool are suflet dar are si un klopp ;) iar cu un salah se face primavara :))

vasco (76 comentarii)  •  13 aprilie 2018, 11:06

Si ce mai noapte ar fi putut fi si urmatoarea..!Dar...Oliver"viclean copil de casa..."

Tibisor (5 comentarii)  •  13 aprilie 2018, 22:15

@Kendo ... du-te odata pe Anfield ca sa-ti dai si tu seama ce departe esti de adevar , apoi ai dreptul sa-ti dai doua palme , dar neaparat in oglinda ca sa si vezi ce bine iti sta ! Succes !

Che Guevara (17 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 0:57

@Ilie: Este Payet. Mai informeaza-te.

Ilie (19 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 13:35

@vasco : o data nu e obisnuinta, dar de data asta nu sintem intru-totul de acord. Ptr mine a cam fost penalty, cu toate ca stiu ca a picat ca naiba ptr Juventus, ptr suporterii lor, precum si ptr spectatorii doritori de (prelungiri de) spectacol. Asta e, ne inghitim oftica si adoptam rugbistul raspuns la deciziile arbitrilor : 'right sir'. Unde-i lege nu-i tocmeala. Acum, fie vorba, de cite ori nu li s-a intimplat asta ritalilor, o specialitate 'istorica', ii inteleg ca se oftica rau cand vad ce inseamna

Eo (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 15:40

Clisee cu viteza propozitiei simple. Text de ziarist, nu jurnalist, nu scriitor.

otulbu (3 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 13:30

Cine a lacrimat macar o data pe Anfield, cine a atins cu mina si a pus macar o floare la memorialul Hillsborough, cine a baut macar o halba prin puburile dimprejur, stie ca alegerea i-a fost rasplatita de ceva mai presus de intelegerea omeneasca. Si mai stie ceva, ca niciodata nu va merge singur !

Comentează