Andrei Crăciun

Freelancer nu înseamnă că poți scrie tot ce îți trece prin minte. Freelancer ești când îți pasă ce scrii. Poate prea mult

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Andrei Crăciun
Franța e Franța

În trena Primăverii de la Praga, s-a auzit pe culoarele puterii de la București o vorbă extraordinară. Ea a fost pusă în gura tovarășului Nicolae Ceaușescu, dictatorul. Și zice așa vorba aceea: Dumnezeu nu există, pentru că dacă ar exista […]

...

Cine merită titlul mondial?

FRANȚA. Chiar și cu Deschamps pe bancă, chiar și cu Pogba pe teren, Franța arată ca o campioană mondială la fotbal. Franța a dat Mondialului rusesc un chip. Este chipul adolescentului Mbappé, un Pelé al timpului nostru. Spre deosebire de […]

...

Care e problema cu Mondialul?

Rușii nu se opresc, ei nu se dau un pas înapoi, ei nu fac un pas la dreapta, un pas la stânga. Desigur, această gimnastică a pietonilor ruși duce deseori la umeri izbindu-se și cel puțin o dată am văzut […]

...

Nopțile albe ale prietenilor mei

Brazilienii au adus carnavalul în oraș, dar tinerii din Petersburg rămân sceptici și la carnaval și continuă să-și cânte la chitară baladele lor rusești din care se scurge spre pământ și spre cer deznădejdea. Ei cântă Kukușka lui Victor Țoi […]

...

Nu mai există echipe mari

Sunt la Sankt Petersburg. E ziua meciului dintre Rusia și zeul Salah, cel mai iubit fotbalist din lume (și alți egipteni ale căror nume nu se cunosc încă dincolo de Egipt). Știu că sportul, prin excelență un univers al imaginarului […]

...

Contra: elogiu mediocrității

Ce îl recomandă, până la urmă, pe noul selecționer?

Permalink to Contra: elogiu mediocrității
marți, 19 septembrie 2017, 9:48

Cosmin Contra lasă Dinamo pe locul 7 în clasamentul la zi, și doar pronia cerească i-a salvat echipa leșinată în finalul celei mai recente încleștări cu oltenii. Pentru că fotbalul românesc e un univers magic, îmbelșugat în paradoxuri, iată că nu urmează tradiționala demitere și zicere de dulce. Nu. Are loc un gest frumos al conducerii dinamoviste: în loc să-l dea afară, îl lasă să plece selecționerul României.

Administrația Burleanu, cea atât de dedicată cuvintelor preferate de impostori (proiect, înainte de toate!), acționează în pripă și îl unge pe Guriță. Ce îl recomandă însă pe bravul fost fundaș? Nu mai e apropiat al fraților Becali, dar s-a legat de familia Prodan-Reghecampf. Ce să-i facem? Țară mică, câteva familii.

Spre deosebire de Daum, Contra e tânăr. Are aproape patruzeci și doi de ani, e în floarea vârstei, mai ceva ca Gavrilescu (un personaj, nu e prea cunoscut, n-a jucat în Liga I).

Tinerețe! Auguri, tinerețe! Nu de tinerețe pe bancă avem noi nevoie la națională? Adevărul e că nu știm. Selecționerul nu este doar un tehnician, el este și un funcționar obligat, la birou, la analiză și la cumpănire. Mai rar selecționeri tineri buni.

Pe de altă parte, privind spre buletin, putem rata esențialul: cât de tânăr mai este, de fapt, Contra în meserie?, că nu mai e nici el chiar boboc. Se preumblă pe bănci de șapte sezoane.

Iar șapte ani nu sunt puțin într-o viață de om, darămite într-una de câine. Au fost anii lui Contra anii unor vaci grase? Dimpotrivă? Răspunsul e: așa-și-așa.

În șapte ani, a câștigat Cupa României și Cupa Ligii, cu Petrolul și cu Dinamo. A bifat echipe mici și medii din Spania și s-a îngrijit de bugetul personal în China, unde, ca să fim blânzi, nu s-a adaptat (iată că nici antrenorul român nu se adaptează ușor, mai ales când nu are rezultate).

Chiar dacă nu ne place să le ascultăm, rezultatele totuși vorbesc: în cariera de antrenor, Cosmin Contra a bifat 181 de partide și are un procentaj de victorii de sub 50%. Și atunci? De ce el? N-a avut soluții Federația? A încropit? Nu putem crede noi așa ceva!

Să observăm și această anomalie grozavă din fotbalul nostru: s-a trecut de la generația lui Nea Puiu și Nea Piți direct la Mister Contra. Cu excepția lui Hagi (și atunci prematur), Generația de Aur n-a avut loc la Casa Fotbalului. Bulgar să fii și ridici din sprânceană: cum așa?! Iaca așa, mister românesc!

Contra a fost un jucător inimos, iar lumea îl va ține minte mai degrabă pentru cum s-a tăvălit plângând o durere sinceră în iarba barajului cu Slovenia decât tăvălindu-se prin budoare, în trena lui Mutu, cu îndrăgitele starlete de odinioară.

A dat cândva în Edgar Davids, și a dat bine, iar asta în înțeles balcanic se cheamă că a pus suflet pe teren.
A avut o carieră mare, care, cu un plus de maturitate, putea fi și mai mare. Este Contra un exemplu pentru selecționabilii noștri? De ce n-ar fi? A fost și el tânăr, a trăit tumultuos, dar a și jucat de parcă ar fi avut un plămân în plus.

De fapt, ce se poate spune până la capăt în apărarea lui Contra: e un antrenor care are explozii de energie, de e capabil să scoale și morții. Pentru o națională de stafii, s-ar putea să fie totuși de-ajuns.
Ca întotdeauna însă, doar timpul va demonstra ce este de demonstrat.

Comentarii (40)Adaugă comentariu

mal. (2 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 10:40

Excepțional articolul. Arată cât de rău îi este fotbalului românesc. Dacă am face o analiză paralelă între Contra și Daum, ne-am speria de ceea ce a făcut FRF! Sau au judecat că „este mai bine cu proștii noștri”. Chiar, ce l-a recomandat pe Contra? Gurița, că talent mai greu...

Maxentiu (5 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 11:00

Ce mai poti spune dupa un articol incheiat cu nemuritorul cliseu "doar timpul va demonstra ce este de demonstrat"? Poate doar sa constati ca mingea e rotunda, meciul are 90 de minute si adversarii au tot cite doua picioare. In rest, da, Contra e un antrenor mediocru, ca si toti ceilalti candidati la postul de selectioner. Ar fi putut ajunge mai sus, dar a preferat sa se ingroape in China in loc sa traga tare la o echipa din Europa. Probabil ca n-o sa rupa gura tirgului nici ca selectioner dar, sa fim sinceri, chiar ne asteptam la performante de la nationala noastra?

iosif (1 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 11:20

Da, alegerea lui Contra e un elogiu al mediocritatii, foarte bine spus! Individul nu avea ce cauta pe banca tehnica a nationalei, nimic nu il recomanda!

Claudiu (2 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 11:24

Perfect scris...totuși " baftă mare" Contra...vei avea nevoie din plin

Haide Steaua (1 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 11:28

Exact asta esti si dumneata. Un mediocru care zgurma in ***.

Vasile (1 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 11:28

Asa e, dar nu avem niciun antrenor care sa fi avut rezultate in ultimii ani in vestul europei. Cred ca, dupa 1989, singurul care are un trofeu de campion in vestul europei e Boloni.

Alex One (7 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 11:47

De unde nu-I nici Dumnezeu nu cere. De unde sa alegi coane Craciun ? S-a batut moneda cu Petrescu ca vezi a castigat doua campionate cu Urziceni,ambele cu "cantec, joc si voie buna". Unii,cica mai priceputi se intreaba, el sau Bucsaru ? Ca in rest,pe unde a fost cam nimic n-a realizat in afara de iesirile nervoase, in Rusia ajunsese de rasul copiilor carei-i imitau pe strada istericalele. S-a mai vorbit, asa aiurea-n tramvai de Lucescu si Olaroiu stiindu-se ca nici nu se pune problema,oamenii au alte treburi. A zis cineva de Rednic dar cei care ii cunosc afirma ca nu degeaba i se zice "Strambu' " Si atunci ce mai ramasese fanteziile numite Cartu sau Andone ? "Simpatica" e alta chestie, ieri Gurita era prezentat drept caftangiu si umbaltor ,dus de amicu Mutu, la "profa" Andresan, azi aceeasi publicatie, ma refer evident la GSP, ii descopera sapte calitati care il recomanda pentru functia de selectioner,cea mai tare fiind, fara discutie, mentiunea ca a folosit acelasi vestiar cu Maldini si alte vedete. Pai daca i-a vazut fundul si anexele lui Maldini e clar, omul are valoare si trebuie neaparat sa fie numit selectioner eventual cu un bonus substantial la salariu.

Demolarii (3 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 11:48

De ani de zile citesc despre probleme. Dar niciodata despre rezolvări. Ca popor aplicam filosofia trăiri la umbra unui moment glorios. Depășit de mult , dar noi îl revendicăm incontinuu. Astfel rămânem la un nivel, credem noi bun, capabil doar sa ne mângâie orgoliul. Dar când ridicam privirea descoperim ce hau defavorabil imens s-a creat intre noi și restul . În loc să se creeze un cadru de circulație financiar în sport, care să încurajeze investitorii reali, să permită existența unor baze care să permită activitatea în condiții decente la toate nivelurile de vârstă. Se vorbește de generația de aur. Dar nu se vorbește de revoluția lui Angelo Niculescu ( deși temporizarea ca si tactica a naționalei ii apartine, cu toate că succesul mare l-a avut generația de aur) sau revoluția lui M Lucescu ( a creat cantonamentul lotului divizionar pentru a putea vedea cum fac fata jucători buni și de la alte echipe decât cele consacrate pe atunci : Steaua, Dinamo, Craiova. A adus jucători și din divizia B). Fără aceste modificări ,rezultatele generației de aur nu ar fi fost la fel de concludente(G Hagi debuta în august 1983 la naționala lui M Lucescu deși jucase până atunci la Farul și urma să joace la Sp Studentesc-echipe considerate modeste ale Diviziei A). A Niculescu ca si M Lucescu au fost contestați. Chiar foarte contestați. M Lucescu era fluierat pe mai toate stadioanele după meciul cu Irlanda de Nord de la București.....tipic.......și acum ne întrebăm de ce nu vine la națională? E mult de spus, dar și mai multe lucruri de făcut, și-ar fi bine sa se treacă la treabă indiferenti la înjurături...

Borat from Kazakhstan (1 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 11:51

Andrei Craciun era curios sa vada cate injuraturi isi ia de la nimicurile anti fcsbiste.Tot respectul

Reddog (1 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 12:09

Pai tot fotbalul romanesc este mediocru (cel mult) si submediocru. Contra este un antrenor roman bun. Ce antrenor care activeaza in Romania este mai bun decat mediocru? Poate Hagi si....cam atat. Sa fim seriosi, suntem in general (cu mici exceptii) mediocri si superficiali. Dar se poate si mai rau.

radu (1 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 13:22

Nene Craciun ,esti pe dinafara total,esti praf,un articol fara sens,doar ptr a mai naste niste discutii aiurea,pai doar ce a aparut tot aici la voi un articol al lui Gavciuc unde se scrie exact inversul la ce spui tu,articole scrise in functie de interese la majoritatea ziaristilor. b000ule.

oy (1 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 13:25

Eu sunt curios daca sau cand va incepe domnul Ioanitoaia sa il terfeleasca asa cum a facut-o cu Daum din prima zi. Oare daca va pierde ultimele doua meciuri din aceasta grupa, va acuza "greaua mostenire"?

Carol K (12 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 13:48

Contra n-a avut niciodata o echipa cu vedete,cu bani,cu pretentii.Poate ca asta il recomanda,in aceste conditii in care poate avea tot ce are mai bun fotbalul romanesc,bani are,public deasemenea ar putea performa...Daca l-ar fi avut pe Ahmetov in spate sau un Becali ori alt miliardar si n-ar fi facut mare branza atunci da,mai discutam.Deocamdata Contra e o necunoscuta in zona asta in care se poate performa,el calitati are,ramane sa demonstreze ca merita Nationala

mg (24 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 14:19

..apropo de generaţii de aur. Bulgarii s-au clasta pe 4 atunci in SUA când noi am pierdut în sferturi. Ei au scos în sferturi Germania, noi am pierdut (graţie lui Prunea) cu SUedia. Stoichkov a fost golgeterul competiţiei cu 6 goluri, Răducioiu a fost pe locul 3, cu 4 goluri(alături de Batistuta şi Martin Dahlin), o tempora... Deci ai lor au fost mai de aur ca ai noştri.. Ai lor conduc fotbalul bulgar de prin 2004, cu marele portar Mikhailov (căpitanul echipei în SUA-1994) ca preşedinte al federaţiei şi cu Stoichkov, Stoilov şi Penev ca selecţioneri. L-au avut şi ei pe Matthaus da' a ratat calificarea şi l-au mătrăşit după un an de mandat(orice asemănare cu fapte şi personaje bine cunoscute de noi, e pur întâplătoare...) Şi uite'aşa bulgari de pe locul 8 în 1995 au ajuns pe 90 în ziua de azi. Da, da' noi îi avem pe Adrian copilu' minune şi pe Sorin copilu' de aur... Mai uşor cu mineritu', oameni buni...

geo (4 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 14:30

Am trecut de la cunoscatorii fotbalului romanesc cu toate dedesubturile lui, piti si iorda la un antrenor in varsta, cu trofee, experienta si fara legaturi suspicioase si acum unul tanar fara rezultate dar cu ambitie...pana la urma sper ca o sa ne dam seama ca e o solutie proasta si ca nu antrenorul e problema

iulian (1 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 14:35

După părerea mea e un pas înainte.Am avut un selectioner care nu mai avea treabă cu fotbalul de 10 ani,pe urma am angajat unul care venea dupa o pauză de un an şi ceva,iar astăzi numim unul care este angrenat în competiţia naţională.Problema este dacă îi fixează frf un obiectiv sau vine ca unii predecesori să pregătească echipa pentru competiţiile de peste 5-6 ani?

DanG (1 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 15:32

Contra e bun, o sa vedeti. Stie sa mobilizeze echipa, stie sa creeze un grup. La Dinamo are echipa slaba si totusi a reusit ceva ... a dus nesperat echipa in playoff si a facut meciuri bune. A dat-o in bara cu Lobont, intr-adevar, nu trebuia convocat. Sper ca nu are clauze de reziliere astronimice, am vrea sa cunoastem detaliile contractului si o plata ce urmareste rezultatele. Sau vroiati sa vina iarasi Piturca cu barbutul lui, marele specialist...?

Sibelius (1 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 16:04

Intrebarea din titlu e pusa gresit: CINE il recomanda, nu ce, sau cum ar intreba(la fel de retoric) Toma Caragiu "Cine-l tine p-asta-n brate?" Eu spun ca-l recomanda fina. Pe de alta parte singurul reprezentant al "generatiei de aur" care ar fi putut prelua Nationala are vreo 400.000 de motive pentru care nu o poate face.

Brandremist (2 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 16:44

Un antrenor mediocru (că n-a demonstrat nimic pe unde a fost) se poate dovedi un selecționer inspirat și decent. La ce i-au folosit până la urmă lui Daum acele Campionate câștigate în Germania, Austria și Turcia?

Jos_cenzura (8 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 17:24

Eu consider ca nea Piti era mai indicat - si spun asta fara pic de ironie. Aproape de fiecare treaba cand a fost la nationala, a facut treaba. Iar cand ii vad pe Razvan Marin, Nicusor Stanciu, si ceilalti gladiatori, parca mi se face dor pana si de Cocis si Florescu...

dan (1 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 18:24

foarte corect, o singura observatie: Generatia de aur nu e reprezentata la Nationala pentru ca nu are niciun antrenor bun. O singura exceptie, Dan Petrescu. Coincidenta mare, unul din visurile mari ale lui Petrescu, dupa cum singur spune, e sa antreneze nationala. Da, dar nu s-a inteles la bani. Au si visurile astea un pret, nu-i asa?

Vali (1 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 20:51

Articolul se vrea bun, dar este prost! La nationala avem nevoie de un om ambitios, care sa fie familiar cu fotbalul mare si CEL MAI IMPORTANT, care sa nu asculte de impresari! Cu totii stim ca jucatori ca: Bogdan Stancu, Latovlevici, Tamas, Torje sau Hoban sunt jucatori expirati! De ce mai sunt chemati? Pentru ca selectionerii sunt presati de impresari (nu exista alta explicatie). Intotdeauna am asteptat la nationala jucatori ca Hagi, Lupu sau Sanmartean. Avem un Alibec, un Budescu, un Ivan; de ce sa nu li se dea si lor sansa? Contra nu mi se pare un pupincurist, pentru ca daca era, l-ar fi introdus titular in meciul cu Bilbao pe Rivaldinio, avand in vedere ca ta-su venise din Brazilia sa-l vada. De ce sa nu-i dam o sansa la nationala? Pentru ca e dinamovist? Asta mi se pare cea mai mare prostie! Eu sunt convins ca va face treaba buna, deoarece Gurita are foarte multe calitati si mai ales are o atitudine extraordinara! La Dinamo cu lotul slabut care l-a avut, a facut minuni si cu putin noroc, lua campionatul! Dac-ar fi avut jucatori ca Alibec, Budescu, Baluta sau Ivan... altfel s-ar fi scris istoria... Am urmarit ultima declaratie a lui, cand a spus ca: "eu niciodata nu le cer jucatorilor sa se retraga!" Asta este atitudinea care ne trebuie si nu cea a lui Daum sau Burleanu, care dadeau vina pe jucatori! In concluzie Cosmin Contra merita o sansa si sunt convins ca daca nu se va lasa intimidat de mafia impresarilor, va reusi sa faca o treaba excelenta!

Gabriel Deliu (1 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 21:14

Cine e Andrei Crăciun?

ManX (3 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 22:35

@Dan. Fiecare antrenor viseaza sa antreneze Nationala. Dan Petrescu viseaza sa antreneze pe Chelsea. A declarat de nenumarate ori asta. Acum a vrut în acelasi timp si pe CFR si Nationala dar nu s-a aprobat sa fie si Chelsea în contract.

motanul incaltat (23 comentarii)  •  20 septembrie 2017, 1:13

Cred ca pt.o Nationala de stafii-e omul potrivit sa fie o stafie sefa...Numai ca e o stafie de aia din desene animate- ce nu sperie pe nimeni, poate doar copii prescolari. A nu se face gresala sa fie comparat cu Stafia mea Iubita sau Ghost -filmul cu Patrick Swaitze.... Se potriveste perfect pe echipa nationala----ca o sperietoare de *** intr-un teren agricol pe care nu mai e nimic din cauza secetei si a daunatorilor....Sper macar ca i-au pus o clauza prin care sa fie dat afara fara nici o compensatie dupa primele 5 meciuri fara victorie si cind o sa faca matematica imposibila dupa primele meciuri la preliminarile Euro 2020..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

comentario23 (4 comentarii)  •  20 septembrie 2017, 2:08

Contra a avut un lot foarte bun la Petrolul, pentru nivelul Ligii 1 de atunci. Nu mai tin minte exact, dar parca erau pe acolo Albin(in forma), Bokila(in forma), Boudjemma, Hoban sau Grozav. Pana acum nu a avut rezultate, nici continuitate. Niste echipe in ligile secunde spaniole si cateva etape la retrogradare in La Liga nu inseamna mare lucru. Periplul din China nu este elocvent, dar spune totusi cate ceva despre Cosmin. Rednic sau Andone imi pareau optiuni mai potrivite, sunt antrenori cu titluri in spate. Din ce imi amintesc, Contra are parca o Cupa. Orice discutie despre Lucescu sau Olaroiu este pur populism, nu ar veni/fi venit vreunul dintre acestia.

nica fara frica ! (1 comentarii)  •  20 septembrie 2017, 5:22

direct si la obiect !.....antrenor la nationala fara sa fi castigat vreun campionat ca antrenor !!!!!.....asta ne dovedeste inca o data habarnismul care domneste la frf !!!!

ovidiu_3003 (87 comentarii)  •  20 septembrie 2017, 6:13

...numai tineretea nu ajunge ...Contra e un antrenor curajos ...dar inconstient ...tinem cu echipa noastra ...si la bine ...si la bine ...

Randew (1 comentarii)  •  20 septembrie 2017, 7:50

Un articol absolut inutil, plin de clisee, o balanta intre lucrurile pozitive si negative pe care orice antrenor le-ar fi adus. Concluzia pare sa fie moderat buna si atunci de ce titlul asta? Daca Contra e mediocru, atunci Dica Reghecampf ce sunt, stimate 'ziarist'? Dar Iordanescu? La seniorul Ioanitoaia te astepti la articole cu si despre nimic cu platitudini clisee si sforaieli, dar la ziaristii tineri... Absolut nici o informatie noua ce poate fi obtinuta din acest articol sau vreun argument nou sau pertinent... acest articol este de fapt elogiul medocritatii GSP

Sably (1 comentarii)  •  20 septembrie 2017, 10:48

"Elogiul mediocritatii", incepe fix cu tine, draga "Freelancer", un monument de mediocritate din presa sportiva, din presa din Romania, in general! Parca te vad in curand intrebandu-te platonian, de ce nu a fost ales/pus Piturca. S-ar putea (eu imi doresc mult) ca cel care o sa te trimita la culcare, sa fie Cosmin Contra. Somn usor sau, mai intai, ia-ti o saorma, cu de toate, sunt sigur ca iti place....

banks (1 comentarii)  •  20 septembrie 2017, 11:27

Excelent articol !

catyo (2 comentarii)  •  20 septembrie 2017, 12:17

Pai, draga Maria, la niste jucatori mediocri ca ai nostri ce voiai sa aducem pe post de selectioner, un Mourinho, un Alex Ferguson, un Guardiola? Nu va apucati sa dati in Contra inca inainte de a fi inscaunat, hai sa-l lasam mai intai sa vedem ce poate face cu ceea ce avem.

catyo (2 comentarii)  •  20 septembrie 2017, 12:19

Scuze, am vrut sa spun Andrei Craciun, nu Maria al carei articol il citisem mai inainte

marius (1 comentarii)  •  20 septembrie 2017, 12:49

Te grabesti sa dai verdicte - Mircea Lucescu a venit antrenor la nationala de la Corvinu Hunedoara. Ce il recomanda ,ce rezultate avea? Ma mir ca sa publicat articolul? Oricum daca poti sa publici nu inseamna ca ai dreptul sa exprimi pareri personale fara a cunoaste istoricul nationalei.

nefertem (2 comentarii)  •  20 septembrie 2017, 13:20

E extrem de simpatic cum inca se merge pe ideea asta de statut mesianic al selectionerului, de parca, daca ar veni selectionerul "ala bun", ar lua jucatorii de la Academica Clinceni si-ar bate cu ei Germania. Hai, de amorul artei, sa zicem c-ar fi asa, ca nu conteaza ca jucatorii nu joaca la vreo echipa mai de doamne-ajuta, nu conteaza ca fumeaza, beau, pierd nopti, sunt aroganti cu antrenorii de la echipele lor romanesti. Ar fi fost bun un antrenor roman cu rezultate bune la echipe din Europa de Vest, dar de-astia n-avem. Daca se-aduc straini, se umfla orzu'n astia din presa si dau cu el de pamant, de la o luna dupa numire pana cand e dat afara. Generatia de Aur, care dintre ei a ajuns undeva ca antrenor? Niciunul. Cu abordarea asta, suntem condamnati doar la antrenori mediocri. Nu ca fotbalul romanesc ar merita altceva; pana la urma, cu jucatorii sub-mediocri pe care-i avem, de unde acest sense of entitlement?

adri (3 comentarii)  •  20 septembrie 2017, 15:11

a facut rezultate bune, la lotul pe care-l are la Dinamo. Si a dorit sa vina la nationala, ceea ce e foarte important. In plus, a fost un antrenor la indemana, a fost usor de negociat cu el si cu Dinamo, pentru a incepe inca de la meciurile cu Kazakhstan si Danemarca. Nu are 60 de ani, dar 7 ani de antrenorat in 3 tari diferite inseamna ceva. Si tat Puiu avea tot 42 de ani la prima numire, cand am avut 3 calificari la turnee final, pe urma a fost tot mai contestat, desi avea mai multa experienta. Clar un antrenor cu 7 ani de antrenorat si rezultate decente e mai bun decat Daum sau Iordanescu, care practic se lasase de antrenorat de aproape 10 cand a preluat echipa ultima data-

Nabuccodonoshor (1 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 5:15

Foarte bine punctat...o sa ne convinga curand si contra de superficialitate.

vasco (56 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 15:25

Ce-l recomanda pe Contra ca selectioner?Deocamdata el e selectioner,ceva sau cineva l-or fi recomandat...Dar pe cine a-i vrea dumneata,d-le Craciun,pe cine ne-ai recomanda?Pentru ca probabil te pricepi si la recomandari nu numai la antirecomandari,ce zici?De exemplu cineva din tabara "generatiei de aur antiburleanu"?Prunea ar fi bun?Macar de magazioner daca nu selectioner,hai te rog eu frumos sa-l recomanzi,ca e baiat bun,de incredere,n-ar pune mana,Doamne fereste!!!Sunteti penibili rau de tot!!!

Alex (5 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 7:21

Ar fi bine daca am fii mediocrii. Problema e ca suntem slabi (adusi aici de Sandu & Co) si vom fi si mai slabi (de asta se pare ca are grija Burleanu). Eu ii doresc succes lui Contra. Are ambitie si sper sa faca si gloabele noastre sa fie mai pline de viata. Asa ca, lasati omul sa-si faca treaba. Daca rateaza calificarea urmatoare e afara.

ramon (3 comentarii)  •  11 octombrie 2017, 12:35

OK, acestea sunt argumentele. Cine și pe ce bani ar fi venit ? Hagi (și distrugerea Viitorului ?), Reghe ? Olăroiu ? M Lucescu (a fost odată), R Lucescu ? Piți tocmai concediat forțat de la FRF, nea Puiu cam bătrân. Hai să vedem și unul cu rezultate modeste. Au mai fost și alții, dar au dus naționala mai departe. Astea-s vremurile, ăștia sunt banii.

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord