Andrei Crăciun

Freelancer nu înseamnă că poți scrie tot ce îți trece prin minte. Freelancer ești când îți pasă ce scrii. Poate prea mult

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Andrei Crăciun
Cum așteptăm nemții

Pentru masochiștii care iubesc încleștările din fostul Sector Agricol Ilfov, s-a desfășurat clasicul Clinceni-Voluntari, încheiat cu tradiționalul 1-0, de data aceasta pentru Voluntari. A fost o partidă la capătul căreia comentatorii ar fi avut nevoie de consiliere psihologică.

Mașinăria de […]

...

Unde a dispărut zâmbetul?

La ora la care pleacă spre tipar aceste rânduri, Liverpool e încă pe locul 7 în Premier League, are, așadar, un sezon mizerabil. S-ar mai putea salva cucerind Champions League, dar e improbabil, fiindcă Bayern München sau Manchester City sunt, […]

...

Primăvara românilor

O primăvară europeană este o unitate de măsură valoroasă. Unde ne aflăm? Aici: avem o mână de români în elită. Restul sunt vorbe.

În Champions League stăm atât de rău încât dacă nu întoarce Juventus rezultatul de la Porto riscăm […]

...

FCSB nu e Steaua, e un talcioc

Mai e în plină desfășurare și telenovela Buziuc, dar asta până mâine se va uita

Victorie grea și chinuită, așadar, pentru echipa celor patru consoane. E o greșeală aici. De fapt, trăim mai multe confuzii. Prima: FCSB nici nu este […]

...

Epilog la cazul Colțescu

Colțescu n-a fost rasist, dar a fost cu siguranță neinspirat, se putea exprima mai elegant și n-ar mai fi ajuns să poarte deja, chiar dacă nedrept (spun uefajudecătorii), o etichetă. De ce să ajungi totuși aici?

O problemă de vocabular

[…]

...

Greaua moștenire

Administrația Burleanu are categoric dreptate: echipa națională nu mai există, pentru că nu s-a luat în calcul, din timp, nașterea ei, iar acum e puțin cam târziu

Permalink to Greaua moștenire
miercuri, 6 septembrie 2017, 5:36

Administrația Burleanu și-a demonstrat, totodată, profunda incompetență, în cei trei ani de putere. Au angajat un selecționer din mileniul al II-lea, părăsit de idei, un simplu tonomat de slogane goale.
Christoph Daum ne lasă și el greaua moștenire – e bun, de-acum, de scuză pentru selecționerul care va urma. El a fost un experiment nereușit, dar scump. Va pleca și domnul străin până la urmă, și nu va fi regretat. Bravo, Federația!

Mai departe, Administrația Burleanu a transformat Casa Fotbalului într-o agenție de voiaj, au fost promovate caracterele mici și foarte mici, totul sub o retorică ridicolă care reclamă Marele Entuziasm Obligatoriu.

Lucrurile bune – o minimă preocupare pentru viitor, deschiderea naționalei către public – sunt puține. Căci iată: tribunele sunt cele care, până la urmă, dau verdictul, iar verdictul acesta deja s-a strigat – demisia!

Bineînțeles că nu va urma nicio demisie, sus, la vârf. Ce, eș’ copil? În disprețul verdictului, voturile care perpetuează puterea vin din adâncurile ligilor mici, așa că începe frumosul sezon al pomenilor electorale.
Sfârșitul este, și el, previzibil: tânărul Burleanu cunoaște deja beneficiile amneziei. E dulce amnezia, când diurna e atât de generoasă…

Și uite așa, of-of-of, ne aflăm în plin hocus-pocus! Administrația Burleanu îmbracă vidul în sclipici tricolor și îl gâdilă cu limba de lemn, ca la un congres de partid unic.

Pe gazoane, abia ne mai stau flăcăii ăștia în ghete, dar ce mâine minunat ni se arată! Ei nu știu să preia, ei nu știu să centreze, ei nu știu să dribleze, ei nu știu să marcheze. Măcar ne lasă iluzia că, la fel de bine, am putea și noi să jucăm la reprezentativă. Unde se arată că trebuie să știi să joci fotbal ca să fii în lotul naționalei de fotbal? Ce, nu putem și noi să spunem, după fiecare înfrângere, că viața merge înainte?
România a ajuns în lumea a patra, iar coborârea nu s-a încheiat. Ne aflăm aici pentru că singurul gând al investitorilor a fost înavuțirea rapidă. N-a fost aruncată nicio sămânță, și am stat așa, ca țara, așteptând să crească totuși ceva. De atâta strategie ne-am ales cu falimentul. Trăim din perfuziile banilor pentru televizarea vidului. Până când?

Speranța, draga de ea, cât mai e, vine tot din afara sistemului. Nu de la Partid, nu de la Securitate, nu. De la oamenii care merg cu miile pe tăpșanurile diviziilor inferioare, într-o încercare de gherilă de a-și lua fotbalul înapoi.

Comentarii (6)Adaugă comentariu

ovidiu_3003 (104 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 20:59

Eu il regret din suflet pe Daum ...un antrenor meserias de inalta calificare ...trebuia pastrat ...dar vom tine cu Nationala noastra ...neconditionat ...chiar daca o sa fie selectionate toate gloabele si martoagele bucurestene ...

Marco (7 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 12:06

Citeste si tu articolulul colegului tau STUCAN, poate (putin probabil) vei progresa in perceptie si analiza lucida a unei situatii, nu barfe de mahala precum acest articol. 'Administratia Burleanu' suna de parca ti-a dictat cineva ce si cum sa scrii. 'Verdictul tribunii' ? Care tribuna ? Daca fluiera citiva incitati (de voi ?) intr-un stadion tu te crezi la un referendum ? Comentariile pe aici si la colegi le mai citesti ca sa-ti bagi la analiza si alt 'verdict' ? Analistule ..

Mariana (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 19:03

Am urmărit emisiunea moderată de Radu Naum avându-l invitat pe Răzvan Burleanu.Nu am văzut in viața mea om mai prost ca Naum.Si un copil își da seama ce valoare are fotbalul românesc.Sa-și ia el Brevetul de antrenor și sa ne califice cu jucătorii actuali.

Sorinache (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 21:31

@Mariana. Toată emisiunea a pufnit Naum că toate întrebările i le returna decisiv. Avea idei puține, dar fixe. Rar mi-a fost dat să văd o așa inversunare.

George iova (1 comentarii)  •  8 septembrie 2017, 18:16

Mai deunăzi s- a trezit un fost component al naționalei "COCTEILUL MOLOTOV"" GABI TIRAJE SA MAI RASUCEASCA SI EL CUTITUL IN RANA LUI DAUM,CE SA VEZI CĂ DACĂ EL AR FI FOST CONVOCAT FĂCEA *** BICI .MA NENICĂ CIND AI FOST TU ACOLO IN IARBA IMI AMINTESC CA SE LOVEA MINGEA DE TINE CA DE PERETE

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasco (76 comentarii)  •  8 septembrie 2017, 22:16

@mariana si sorinache,perfect de acord cu voi.M-am uitat la toata emisiunea,Burleanu a fost firesc,a avut raspuns la orice intrebare,majoritatea au fost intrebari idioate,tendentioase,Naum parca era in transa ,nu reusea deloc,asa cum primise indicatii ,sa-l incomodeze pe Burleanu.Penibil!Burleanu a fost prea elegant ,civilizat.Naum ar fi meritat ironizat,dar s-a cam descalificat singur.

Comentează