Andrei Crăciun

Freelancer nu înseamnă că poți scrie tot ce îți trece prin minte. Freelancer ești când îți pasă ce scrii. Poate prea mult

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Andrei Crăciun
Cum așteptăm nemții

Pentru masochiștii care iubesc încleștările din fostul Sector Agricol Ilfov, s-a desfășurat clasicul Clinceni-Voluntari, încheiat cu tradiționalul 1-0, de data aceasta pentru Voluntari. A fost o partidă la capătul căreia comentatorii ar fi avut nevoie de consiliere psihologică.

Mașinăria de […]

...

Unde a dispărut zâmbetul?

La ora la care pleacă spre tipar aceste rânduri, Liverpool e încă pe locul 7 în Premier League, are, așadar, un sezon mizerabil. S-ar mai putea salva cucerind Champions League, dar e improbabil, fiindcă Bayern München sau Manchester City sunt, […]

...

Primăvara românilor

O primăvară europeană este o unitate de măsură valoroasă. Unde ne aflăm? Aici: avem o mână de români în elită. Restul sunt vorbe.

În Champions League stăm atât de rău încât dacă nu întoarce Juventus rezultatul de la Porto riscăm […]

...

FCSB nu e Steaua, e un talcioc

Mai e în plină desfășurare și telenovela Buziuc, dar asta până mâine se va uita

Victorie grea și chinuită, așadar, pentru echipa celor patru consoane. E o greșeală aici. De fapt, trăim mai multe confuzii. Prima: FCSB nici nu este […]

...

Epilog la cazul Colțescu

Colțescu n-a fost rasist, dar a fost cu siguranță neinspirat, se putea exprima mai elegant și n-ar mai fi ajuns să poarte deja, chiar dacă nedrept (spun uefajudecătorii), o etichetă. De ce să ajungi totuși aici?

O problemă de vocabular

[…]

...

Cazul Halep: elogiu muncii

Simona Halep nu a câștigat la Roland Garros, dar a făcut altceva - mult mai important pentru România de acum

Permalink to Cazul Halep: elogiu muncii
miercuri, 14 iunie 2017, 12:30

Simona Halep a jucat la Paris cel mai bun tenis pe care îl poate juca deocamdată. Și nu a fost de-ajuns doar pentru că Jelena Ostapenko nu are obișnuința limitelor. Amândouă au dat tot, doar că letona (ce credeți, presa letonă jubilează acum că nu vor mai fi confundați letonii cu lituanienii?) a dat totul și ceva în plus, dacă îmi îngăduiți.

Nu mă pricep la tenis, dar mai știu câte ceva despre muncă. Simona Halep și-a construit cariera, nu a moștenit-o, nu a câștigat-o la nicio loterie, nici măcar la cea a talentului. Talentul Simonei Halep este capacitatea ei de a (se) munci.

Cred că după ce a decăzut în lozincă în anii vechiului regim, sub noul regim munca a fost prea puțin respectată. A fost driblată, a fost batjocorită, a fost luată de vorbă goală.

În România s-au scris și se scriu în fiecare zi mii de elogii ale șmecheriei, la fiecare colț de oraș, de stradă, de bloc, la fiecare șpagă dată, fără număr, se știe!, la fiecare ierarhie trucată.

Elogii muncii însă nu se mai scriu. Sunt depășite, ele sunt dintr-o lume pe care vrem să o uităm – și avem dreptate să vrem să o uităm, căci devenise absurdă și îngrozitoare.

Așadar: cine mai folosește astăzi, în deplinătatea facultăților textuale, cuvântul proletar?

Simona Halep este în elita domeniului dumisale de activitate dintr-un motiv prea puțin românesc.

Respectul pentru muncă. Respectul, aș spune autentic proletar, pentru muncă.

Ați ascultat discursul de după finală? A început cu munca. Cu întoarcerea la muncă. Într-o țară care se desfată, mai nou, cu câte un weekend prelungit la fiecare 1 ale lunii, Simona Halep este excepțională. Simona Halep e o excepție.

Ea a jucat (din nou) finala la Roland Garros pentru că nu și-a bătut joc de muncă. Și a pierdut finala pentru că i-au lipsit, mai ales, cei zece centimetri în plus, așa cum demult au constatat specialiștii. Și mai e ceva.

Simona Halep a ajuns aici în ciuda fizicului personal. Și mai e și altceva: și-a îmbunătățit fabulos (nu e prea mult scris!) rezistența psihică. De asemenea, e o abordare prea puțin românească a unei probleme. Acceptarea ei și – ce să vezi? – munca pentru a o depăși.

Simona Halep a jucat un tenis bun și nu a fost suficient. Și care e concluzia la care a ajuns: că poate nu a fost pregătită să câștige. Că trebuie să muncească mai mult. De aceea, ea este deja o campioană: a îndrăznit să creadă în muncă și nu a renunțat la credința aceasta nici după ce a pierdut o finală pe care a fost atât de aproape să o câștige.

Nu e nimic extraterestru la mijloc. E însă, din păcate, destul de extraromânesc. Și de aceea, din nou, cu atât mai mult, se cuvine să vedem în ea un exemplu.

Comentarii (36)Adaugă comentariu

SID (1 comentarii)  •  14 iunie 2017, 13:18

Buna ziua, Cateva randuri scrise altfel, imi place mult cum si ceea ce ati punctat. Sunt ceva randuri exceptionale, frumoase si foarte adevarate care orice sportiv de performanta le cunoaste si trebuie sa aprecieze ca exista si oameni ca Dvs. care sa poata puncta in acest fel si lucuri mai putin vazute. Mult succes si sper sa continuati sa scrieti fara ranchiuna, marcand lucrurile intr-un mod clar si frumos, asa cum ati facut-o de data aceasta.

Dan (7 comentarii)  •  14 iunie 2017, 13:21

Inteleg ca, daca Ostapenko era obisnuita cu limitele, pierdea! Ilar! Nu pierdea, castiga de doua ori mai usor, domnule! Daca ma platiti - ca dvs sunteti platit pentru mizeria asta - va dau eu cateva exemple de jucatoare cu fizic mai nepotrivit decat Halep, dar cu rezultate mult peste! Si v-as mai spune eu ceva si despre munca fara creier, dar daca o elogiati, n-ar fi nepotrivit sa va banuiesc de inteligenta?

adi_stelistul (26 comentarii)  •  14 iunie 2017, 13:44

@ Dan N-ai inteles nimic. Si asta ar fi cea mai mica problema a ta. @ Andrei Craciun Probabil ca, dincolo de dezamagirea uriasa, sunt multe aspecte pozitive. Admiteti si dumneavoastra ca articolul acesta e surogatul unuia triumfator pe care ni l-am fi dorit toti si ca un articol despre cat de exemplara si exceptionala intre romani e Simona putea fi scris cu nenumarate alte ocazii. Dar aveti dreptate si nu e rau ca ni se reaminteste ca dincolo de orice dezamagire putem gasi lucrurile pozitive si motivatia pentru a o lua de la capat. Pentru Simona asta e acum mai important ca orice.

36918 (4 comentarii)  •  14 iunie 2017, 14:03

"Simona Halep este în elita domeniului dumisale de activitate dintr-un motiv prea puțin românesc. Respectul pentru muncă. Respectul, aș spune autentic proletar, pentru muncă." Pt. autor - recunosti ca nu te pricepi la tenis (dar spui ca stii "cite ceva" despre munca, si asta-i discutabil considerind ca freelance journalist se considera "munca", in sensul articolului asta ...), dar desi nu te pricepi la tenis ai reusit sa identifici, indubitabil, motivul succeselor unei jucatoare de tenis. Articolul e o platitudine - adica "daca muncesti, ai parte", ceea ce nu e nici fals, nici adevarat, nici bine, nici rau, e doar o banalitate. Asta n-ar fi problema, problema e ca comparatia cu munca "proletara", cuvint folosit de citeva ori, si accentuat e total gresita. Una este sa muncesti in fabrica, in conditii grele, pe salariu mic, perspective zero, si statut si respect social zero - si alta e sa "muncesti" la antrenamente in conditii de 5 stele, sa cistigi milioane si sa fii vedeta. Munca nu mai e aceeasi munca. A doua problema e ca pt ca sa ai succes in tenis, iti trebuie mult mai mult decit munca - iti trebuie in primul rind bani, adica familia sa aiba bani ca sa-ti suporte toate cheltuielile legate de tenis, de cind esti copil si pina cind faci atitia bani ca sa ti le platesti singur. In medie pt ca un jucator de tenis sa ajunga in top 200, familia plateste cam 200-300 mii USD pe parcursul a, sa zicem, 10 ani. Oricit ar munci sportivul, fara banii astia nu ajunge profesionist in tenis. Halep a avut o familie cu bani, si a fost sprijinita de tiriac & co., altfel nu ajungea niciunde doar prin "munca". Deci, concluzia: 1. daca mesajul articolului s-a vrut "munciti, si o sa aveti parte" - da-mi voie sa te contrazic. N-ajunge. 2. daca mesajul s-a vrut "uite bah, ca nici la astia mari, la vedete, nu le e rusine de munca" - iarasi e gresit. Antrenamentul sportiv nu-i totuna cu munca (proletara) la care faci tu referire. Pe final, nu spun ca Halep n-a muncit, nu munceste, si ca .... munca ... depusa e decisiva pt cariera ei, si pt asta o respectam.

Marvin (1 comentarii)  •  14 iunie 2017, 14:28

Dan, Asta cu "Daca ma platiti... va dau eu cateva exemple" e superb Romaneasca si pana la urma exact ce incearca sa evidentieze articolul la marea majoritate a populatiei din Romania, si anume ce scrie in litere ingrosate in paragraful patru. Lipsa dorintei Romanului de a contribui cu orice, in lipsa unui beneficiu material imediat si in general disproportionat contributiei.

Marilena Muresan (1 comentarii)  •  14 iunie 2017, 14:38

Multumesc pentru acest articol! Este nevoie sa elogiem munca, numai asa putem privi (in) viata noastra si a semenilor nostri cu respect! Am facut sport de performanta, fiul meu a invatat (imi este frica sa scriu, in acest context, ca a jucat...) 9 (noua) ani tenis. Zi de zi, noua ani am asistat neputincioasa la baiatul care dorea sa munceasca tot mai mult......mereu i s-a reprosat ca nu mai creste in inaltime........nici acum n-a uitat ca nu este inalt....! Simona este o fiinta exceptionala, care invata sa traiasca cu victoriile ei, fiecare antrenament si fiecare meci este o victorie, chiar daca noi nu ne dam seama de asta.........exista o linie de plecare, un start in viata si ea este printre primii! O iubesc mult si o respect pe Simona! Chiar iti pasa de fiecare cuvant scris, Andrei Craciun! Succes!

Dan (7 comentarii)  •  14 iunie 2017, 14:45

@Marvin, blitz diagnostic: esti prost, corolar fiindu-ti aura de superioritate. "Daca ma platiti", evident ironica, inseamna 2 lucruri: 1. cel care scrie aici nu pricepe fenomenul; 2. Justine Henin e primul nume care trebuie sa-ti vina in minte cand te gandesti la 1.67. De aici mirarea ca omul ia bani pt asta! Justine Henin, pricepi ironia? Ce glume am si eu!

Dan (7 comentarii)  •  14 iunie 2017, 14:50

@adi_stelistul: Fraze goale de continut poate scrie oricine, mai ales cineva al carui ID spune atatea! Hai sa-ti zic eu ce nu ai priceput tu: Simona trebuie scuturata! Gustavo Kuerten nu e un nume urias in tenis, e un nume, atat. Ostapenko, foarte probabil, la fel. Caz in care Halep trebuie sa inteleaga ca orice meci care intra in anale, cu ea pe post de invinsa, e o rusine. Mie imi pasa de Simona. Tie iti pasa sa il lingi pe ageamiul de semneaza aici. Compris?

Dan (7 comentarii)  •  14 iunie 2017, 14:53

@Marvin Stii care ar fi concluzia ce decurge imediat din ce ai scris despre mine: ca fac parte din multimea romanilor tipici, care nu se dezlipesc de lucrativ. Si de-aia am zis ca esti prost. Poti sa presupui gresit, dar chiar contrariul, asta e prostie by the book.

Cipinho (1 comentarii)  •  14 iunie 2017, 15:08

Este foarte adevarat ca Simona nu a mostenit tenisul, nu a avut niciodata un talent innascut dar a reusit si reuseste inca sa se mentina in top 5, exclusiv prin munca si iar munca, de aceea Simona nu trebuie sub nicio forma blamata si injurata cand pierde vreun meci. Adevarat ea a avut si probabil mai are acele caderi psihice dar pe care si le-a infranat vizibil in ultima perioada, probabil trebuie sa invete sa fie mai optimista, mai sigura pe ea si sa aiba mai mult curaj sa incerce diverse executii tehnice care ii pot aduce un plus in momentele grele. Oricum, din 7,5 miliarde de oameni Simona este intre primele 5 si fara un talent innascut e deja o imensa realizare! Bravo Simona!

adi_stelistul (26 comentarii)  •  14 iunie 2017, 15:10

@ Dan Dreptul de a fi ridicol nu-ti poate fi luat de nimeni. Cotcodacesti fara sens pe langa subiect, care nu e despre cat de buna sau nu e Halep, Ostapenko, Kuerten sau altcineva. Subiectul e altul. Tu stii sa citesti dar nu intelegi. Adica esti *** functional. Ba ma iei si cu pseudonimul pe care mi l-am ales care ar dovedi, in mintea-ti tulbure nu stiu ce, si cu eventuala gudurare pe langa autor care sa-mi aduca, vezi bine, niscaiva beneficii. Nu te-ntreb care, la cat de tulbure ti-e judecata, mi-e sa nu ma sperii. Hai ***, canta la alta masa!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gary (4 comentarii)  •  14 iunie 2017, 15:12

Nu te pricepi la tenis,dar scrii! Habar nu ai de psihism,dar ne vorbesti de"fabuloasa crestere la mental'! Munca? Ce stii tinere despre munca ;doar aberezi la 1-2 zile(cand iti vine randul)cu cele mai aiurite articole din trupa GSP. PS.Un machedon care se respecta,nu munceste; el castiga bani! Intreaba-l pe Jiji Becali!

Gary (4 comentarii)  •  14 iunie 2017, 15:21

#36918 Ai scris detaliat si absolut la obiect ,cam tot ce am dorit ,eu sa rezum! Felicitari!!

Jean-Paul (5 comentarii)  •  14 iunie 2017, 15:26

Nu mi-e indiferent rezultatul finalei din 10 iunie. Dar stau si ma gandesc ce nebunie ar fi fost prin presa, nu doar cea dedicata sportului, pe la televiziuni, pe la sefii de partide sau primari daca Simona venea cu trofeul acasa si nu cu acea "farfurie" acordata invinselor..... Ca sa nu mai spun de odele lansate de suporteri si, in special, de fanii ei care nu mai gaseau cuvinte potrivite in dictionar ca sa o laude Da, fara munca nu se poate ajunge departe in sport oricat de talentat ar fi un sportiv. Dar, cred eu, exista munca si munci de mai multe feluri. Eu, de exemplu, ma asteptam sa vad unele progrese in jocul ei, cum ar fi calitatea serviciului 2, executia drop shot-urilor, frecventa apelarii la slice, precum si trecerea de la stilul defensiv la unul mai ofensiv. Chiar nu stiu ce datoram antrenorului Cahill, inafara de faptul ca e un antrenor de confort, adica stie cum sa glumeasca ca sa o faca pe Simona sa fie in buna dispozitie? O alta chestiune care merita atentie este comportamentul Simonei: de la incapatinarea ei proverbiala, care s-a dovedit de multe ori contraproductiva, mai nou aflu ca pierderea finalei cu Jelena s-ar datora aplicarii prea riguroase a tacticii gresite recomandate de Darren.... Dar asta mai doveseste ceva: ca Simona nu are inca incredere in ea insasi incat sa schimbe registrul tactic in timpul meciului, cu atat mai mult cand antrenorul nu mai are voie sa coboare in teren pentru discutii si corectarea erorilor.... Am mai citit prin presa ca Simona trebuia sa recurga la diverse tactici pentru a o scoate din ritm pe Jelena: simularea unei accidentari in vederea unui time out medical, intarzieri la repunerea mingii in joc, mersul la vestiar, etc. Acestea sunt simple siretlicuri care nu au neaparat efectele dorite..... Sigur ca declaratia Simonei de la conferinta de presa, cu elogiul muncii viitoare este un lucru bun ce denota hotarare si optimism. Ceea ce as vrea eu este folosirea cat mai buna a timpului dedicat muncii, fiindca are multe lucruri de corectat si perfectionat. Ceea ce nu poate, insa, corecta este inaltimea ei, cu toate avantajele ce deriva din posesia unei inaltimi de peste 1,75m, dar poate corecta serviciul, poate castiga ceva in domeniul fortei de lovire a mingii... Si fiindca tot se fac ironii despre munca, haideti sa ne amintim cateva proverbe despre munca: 1)Omul e dator sa munceasca, sa nu-l gaseasca moartea sezand; 2)Cine nu munceste la tinerete, n-are la batranete; 3)Decat sa muncesti degeaba, mai bine sa sezi degeaba; 4)Prin munca si staruinta vei ajunge la dorinta; 5)Cine lucreaza si tace, mai multa treaba face; 6)Pesmetul muncit este mai dulce decat cozonacul furat.

36918 (4 comentarii)  •  14 iunie 2017, 15:30

Reminder - articolul se vrea despre munca (aia, "proletara"), nu despre tenis. Altfel, sind de acord cu cei care spun ca autorul habar n-are de tenis (de fapt chiar si el o spune, si atunci se pune intrebarea - de ce scrie despre ce nu stie?) - citat "a pierdut finala pentru că i-au lipsit, mai ales, cei zece centimetri în plus," - sigur ca de aia a pierdut finala ... "ca asa au constatat de mult specialistii". Bai - Halep e Halep, si Pliskova e Pliskova, si Williams e Williams - nu poate fi una ca si cealalta. Fiecare isi dezvolta jocul, stilul, tehnica, tactica si strategia potrivite atributelor fizice si in final cel mai bun - per ansamblu - cistiga. Halep a pierdut finala fiindca Ostapenko a jucat mai bine ca ea. Simplu.

Dan (7 comentarii)  •  14 iunie 2017, 15:38

@adi_stelistul: Dreptul de a fi ridicol, e drept, nu mi-l poate lua nimeni. Dar mi-l poate lua ceva, daca nu cineva: comparatia cu tine. Noi - tu si eu - intelegem ce a vrut sa spuna autorul. Si-ntelegem la fel, n-ai teama! Exista ceva ce, dintre noi doi, doar eu inteleg: repercusiunea pe care o poate avea nocivul unei astfel de scriituri: automultumirea. Nici n-are importanta a cui. Siguranta ca, daca muncesti, DOAR daca muncesti, iti va iesi. Asta aduce romanul in pozitii pentru care nu are nicio inclinatie, ba, deseori, nicio pregatire: adapostul dat de faptul ca e muncitor. Pare ca nu inteleg demersul de la varful bocancului ageamiului care semneaza, doar pt ca nu ma refer la el, tu, ca orice puţin la minte stabilind o relatie imediată cauza-efect intre cele doua. Nu, nu e. De-aia ce scriu eu pare pe langa subiect, îngălatule, pentru ca pe tine doar botul calului te intereseaza!

Dan (7 comentarii)  •  14 iunie 2017, 15:43

Si sa-ti mai spun ceva, mesene (ca doar de-aia m-ai trimis la ata masa, sa-ti poata migra linistit sangele pt digestie!): un comentariu corect, dupa meci, trebuia sa fie acelasi, si daca Simona ar fi castigat. Ii vezi locul astuia in peisajul imund al unei populatii din care aproape fiecare membru are un idol, altul decat propria persoana? Daca il vezi, gresesc eu. Daca nu, oare ce s-ar fi intamplat daca, prin jocul ei sălciu, Simona ar fi castigat? Ca sa nu-mi sara zevzecii in cap, salciu faţă de locul ocupat, faţă de pretentii, nu faţă de al meu, de exemplu...

36918 (4 comentarii)  •  14 iunie 2017, 15:52

@ Jean-Paul: am zis ca nu scriu despre tenis, ca de fapt articolul se vrea despre "munca" ... dar m-am luat cu valul. De acord cu tine la urmatoarele: Halep are joc eminamente defensiv, tot ce face e sa alerge stinga - dreapta pe linia de fund si sa returneze mingea. De fapt cred ca are cel mai urit stil de joc din top 20 WTA. Asa cum bine ai spus, ii lipsesc elemente tehnice de baza - drop-shotul, slice-ul, capacitatea de a ataca decisiv mingi "usoare" (din interiorul terenului). Iarasi ai remarcat f. bine - Cahill nu i-a dezvoltat cu nimic, absolut nimic, tehnica - e la fel de limitata tehnic ca acum 3-4 ani cind a aparut pe firmament. Completari la ce ai spus tu: serviciul e slab nu pt ca n-are forta, ci pt ca asta este tactica - play safe, nu risca, prefera sa serveasca moderat dar sa-i intre primul serviciu decit sa incerce sa serveasca tare si sa sacrifice serviciul 1. Acelasi stil de play safe se vede la loviturile de pe linia de fund - returneaza lung si pe centru sau usor lateral - dar intotdeauna cu o marja de 1m fata de linii. Adica nu risca - obiectivul e sa tina mingea in teren pina greseste adversara. La Ostapenko s-a vazut contrastul evident - trimitea mingea numai catre linie, a riscat si a cistigat. De urcat la fileu ce sa mai vorbim .... cred c-ar trebui s-o tragi cu locomotiva ca s-o aduci vreodata la fileu .... nu se dezlipeste de pe linia de fund.

36918 (4 comentarii)  •  14 iunie 2017, 16:01

@ Dan: "repercusiunea pe care o poate avea nocivul unei astfel de scriituri: automultumirea. Nici n-are importanta a cui. Siguranta ca, daca muncesti, DOAR daca muncesti, iti va iesi. Asta aduce romanul in pozitii pentru care nu are nicio inclinatie, ba, deseori, nicio pregatire: adapostul dat de faptul ca e muncitor." - corect, asa zic si eu. Articolul e aberant in primul rind pt ca compara (adica pune semnul egalului) antrenamentul unui sportiv de performanta, cu munca "proletara". Am mai spus mai inainte care sint problemele, si le-ai observat si tu, dar aberatia e ca: sportivul de performanta munceste pt. el insusi, in timp ce proletarii muncesc pt. altii.

mineriada muncii (1 comentarii)  •  14 iunie 2017, 16:33

Articolul asta imi aduce aminte de celebra lozinca: noi muncim nu gindim... Praful s-a ales de ea si de tara noastra.

talent (1 comentarii)  •  14 iunie 2017, 16:41

Cum sa nu aiba talent? Cea mai mare prostie e sa spui ca Simona nu are talent, are talent cu carul, altfel nu ajungea si nici nu se mentinea atita timp in TOP 5 desi nu are arme redutabile gen serviciu sau forehand devastator. Pe ea o cheama Talent, Simona Talent, iar talentul poarta numele ei, Simona.

Jean-Paul (5 comentarii)  •  14 iunie 2017, 16:42

@36918 De acord cu tine in privinta venirii la fileu, dar din ceea ce am vazut eu in anii de cand vizionez meciuri de tenis, ca sa ai motive sa vii la fileu din proprie initiativa, trebuie sa ataci, altfel simpla venire la fileu se poate solda cu esec: te paseaza adversara(lung de linie, cross, lob) de nu te vezi. Nu stiu daca ai vazut meciurile lui Patrick Rafter, dar mie imi placea enorm cum risca tipul sa fie pasat si totusi alerga spre fileu chiar imediat dupa ce servea.... Cineva care a jucat tenis mai mult decat mine(eu am facut-o doar ca hobby de weekend), mi-a spus ca sunt anumite procedee tehnice pe care daca nu ti le-ai insusit in copilarie, cand ai invatat abecedarul tenisului, e foarte greu de insusit mai tarziu cand faci totul din rutina. P.S. Urmarindu-l, insa, pe Nadal de atatia ani, am observat ca Rafa a reusit sa-si imbunatateasca, in timp, multe elemente pe care nu le executa bine sau foarte bine prin anii 2004-, 2005, adica cand l-am vazut prima data jucand.... Deci se poate ... prin multa munca si vointa....

Dan (7 comentarii)  •  14 iunie 2017, 16:46

@36918: De acord, slava Domnului ca mai e cineva de bun simt pe aici. Pacat ca exista humanoizi carora trebuie sa le explic ca eu nu am replicat autorului (ce sa comentezi la un astfel de articol?), ci efectului pe care o astfel de propaganda il produce in turma. Si vezi cum raspund unii dintre membrii ei.

Gary (4 comentarii)  •  14 iunie 2017, 16:58

Domnule Craciun, pot sa te intreb:"cat ai muncit la acest articolas si cat primesti"? Evident,nu ma astept sa raspunzi! Imi ajunge privirea ta de smecher! PS.Freelancer nu inseamna... Ti-a pasat de cele scrise,de munca ta,de "ideatia ta"?

octavian (1 comentarii)  •  14 iunie 2017, 17:14

E GREU sa apreciezi munca dar mai ales rezultatele muncii.In general performanta obtinuta este un criteriu. Dar de ex. in sport pentru o sutime de secunda pierzi toata munca. Societatea nu a reusit nici pina azi sa ierarhizeze valoric munca.Cu regret putem spune ca tunurile, specula, relatiile sunt suverane.Munca unui parlamentar surprins dormind conteaza la pensie.

Urod (4 comentarii)  •  14 iunie 2017, 17:20

Excepțional articol....acesta este modul în care trebuie sa se scrie de Simona ....iar despre elogiul șmecherie, ce se mai poate spune.. ...suntem campioni mondiali

Alina Chirita Vulpe (1 comentarii)  •  14 iunie 2017, 20:17

Excelent articol !!! Va felicit pentru buna sinteza pe care ati facut-o, cu rigoaore si mare profesionalism. O raritate în mass media româneasca... Va multumesc.

Adina (1 comentarii)  •  14 iunie 2017, 22:18

Cata dreptate aveți! Din păcate, în zilele noastre munca nu mai este considerata o virtute. De aceea nu putem progresa. Lenea, invidia și răutatea sunt la ordinea zilei (vezi comentariile de mai jos ).

Gabriela (1 comentarii)  •  14 iunie 2017, 22:45

Multumim pentru aceste cuvinte adevarate pe care le simtim si nu putem sa le exprimam. Poate ca suntem minoritari cei care credem cu adevarat scest mesaj minunat. E bine ca mai sunt cei care scriu si inteleg in acelasi timp acest lumesc nebun in care traim .

Danny (2 comentarii)  •  15 iunie 2017, 1:03

Domnule Craciun eu cred ca Simona va juca constant mai bine de acum inainte. Ea nu a fost obisnuita cu rigoarea de munca Vestica. Si a ajuns la perioada de burnout. Acum a reusit sa revina si are o optica asupra jocului complet diferita. In Ro daca lucrezi mult incontinuu ti se spune corporatist (nu in sensul bun). Dar daca iubesti jocul (sper ca Simona iubeste tenisul) acele ore inseamna mai putin sacrificiu si mai mult personal development. Asta e parerea mea din experienta personala.

Bro (1 comentarii)  •  15 iunie 2017, 1:17

Atat timp cat Halep a refuzat sa reprezinte Romania la Jocurile Olimpice, nu putem vorbi despre ea de a fi facut ceva important pentru Romania. De fapt ea a zis foarte clar ca joaca strict pentru familia ei...

ovidiu_3003 (104 comentarii)  •  15 iunie 2017, 4:00

Halep a jucat un tenis bun la R.G. anul acesta ...munca fara preget e o rusine ...munca facuta de romani e o batjocura ...nimic nu faci daca muncesti in Ro ...

Vladimir Cinezan (2 comentarii)  •  15 iunie 2017, 5:59

Din păcate, vrobele meșteșugite ale jucătoarei, antrenoruluii și ale comentatorilor nu pot șterge imensa dezamăgire pe care au trăit-o românii după finala cu rusoaica !

Dani (6 comentarii)  •  15 iunie 2017, 7:31

Sa fim seriosi! Halep n-a aratat mai nimic in acest turneu...serviciu slab, o groaza de erori nefortate, n-a mai alergat dupa toate mingile (cum o facea odata) iar uneori a dat impresia ca nu are chef sa gindeasca. Pe vremuri era o lozinca : "Nici o masa fara peste"...ei bine, acum avem "Nici o reclama fara Halep"; cind ea isi petrece mai toata ziua prin studiourile de filmare, e greu sa se mai gindeasca la tenis. Iar voi, presa, ii faceti un mare deserviciu; laudind-o si atunci cind joaca execrabil, atitudinea sa de autosuficienta va deveni cronica. Ne place ori nu, acesta este adevarul: Halep a jucat execrabil la Roland Garros! Stiu ca ma vor injura destui pentru acest comentariu, dar imi asum raspunderea; prefer sa fiu acuzat mai degraba de lipsa de inima decit de lipsa de creier. Sa lasam deoparte acest patriotism prost inteles si sa nu ne mai furam singuri caciulile...daca Halep nu-si va schimba atitudinea, peste trei ani nimeni nu va mai auzi de ea.

NEMESIS (1 comentarii)  •  15 iunie 2017, 10:21

Cine-i harnic și muncește / Are tot ce își dorește. / Cine n-are bani de weekend / Face free lance jurnalism.

Gary (4 comentarii)  •  15 iunie 2017, 12:06

Domnule redactor, in codul bunelor maniere (nu stiu daca e lectura obligatorie la jurnalisti),se precizeaza: -daca faci afirmatii (despre lucruri pe care recunosti ca nu prea le ai),se cuvine sa ti le asumi (vezi ce ai postat sub portretul domniei tale) -daca ti se pune o intrbare si ti se solicita un raspuns,il dai! -daca nu esti in stare,nimic in afara de fariseism,nu te obliga sa ne aiuresti! Asa...lasi impresia de "Mitica smecheras",vanzator de bilete la cinema Patria si care se spovedeste de sfinti:"Doamne,cat am mai muncit"!

Comentează