Andrei Crăciun

Freelancer nu înseamnă că poți scrie tot ce îți trece prin minte. Freelancer ești când îți pasă ce scrii. Poate prea mult

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Andrei Crăciun
Cum așteptăm nemții

Pentru masochiștii care iubesc încleștările din fostul Sector Agricol Ilfov, s-a desfășurat clasicul Clinceni-Voluntari, încheiat cu tradiționalul 1-0, de data aceasta pentru Voluntari. A fost o partidă la capătul căreia comentatorii ar fi avut nevoie de consiliere psihologică.

Mașinăria de […]

...

Unde a dispărut zâmbetul?

La ora la care pleacă spre tipar aceste rânduri, Liverpool e încă pe locul 7 în Premier League, are, așadar, un sezon mizerabil. S-ar mai putea salva cucerind Champions League, dar e improbabil, fiindcă Bayern München sau Manchester City sunt, […]

...

Primăvara românilor

O primăvară europeană este o unitate de măsură valoroasă. Unde ne aflăm? Aici: avem o mână de români în elită. Restul sunt vorbe.

În Champions League stăm atât de rău încât dacă nu întoarce Juventus rezultatul de la Porto riscăm […]

...

FCSB nu e Steaua, e un talcioc

Mai e în plină desfășurare și telenovela Buziuc, dar asta până mâine se va uita

Victorie grea și chinuită, așadar, pentru echipa celor patru consoane. E o greșeală aici. De fapt, trăim mai multe confuzii. Prima: FCSB nici nu este […]

...

Epilog la cazul Colțescu

Colțescu n-a fost rasist, dar a fost cu siguranță neinspirat, se putea exprima mai elegant și n-ar mai fi ajuns să poarte deja, chiar dacă nedrept (spun uefajudecătorii), o etichetă. De ce să ajungi totuși aici?

O problemă de vocabular

[…]

...

Beția

Echipa care obișnuia să fie Steaua București suferă de iluzia propriei puteri

Permalink to Beția
miercuri, 8 martie 2017, 10:38

La echipa care obișnuia să fie Steaua București se întâmplă ceva care e mult dincolo de fotbal. Dintr-o beție cu alcool, precum se știe, te mai poți totuși trezi, însă sunt pe lume alte vicii incompatibile cu performanța.

La echipa care obișnuia să fie Steaua București e evidentă debandada, patronul, mesianic cum se crede, dictează tehnico-tactic, gândește iute și se răzgândește atroce, într-o nerăbdare de a-și bate joc de banii personali. Dar toate acestea se cunoșteau, iar rezultatele nu sunt noi.

Ce roade însă relațiile de joc – deplorabil din nou și meciul cu ASA Târgu Mureș, o echipă totuși de Divizia B – este fudulia care decurge din ideea că lor li se cuvine. Se suferă de o mândrie bolnavă acolo, începând cu banca tehnică. E un orgoliu care nu mai e dublat de atât de utila întrebare – domnule, pe ce vă bazați?

Pe ce se bazează, astăzi, preaplinul de sine de care se suferă la echipa care obișnuia să fie Steaua București? Răspunsul e un mister. Fotbaliștii care ajung aici se arată, deodată, osteniți ca și cum și-ar fi urcat Everesul, iar de-acum rostul lor e să aștepte ziua de salariu și să se odihnească îndelung.

Peluza, câtă mai e, nu greșește. Ea simte, dintotdeauna și pretutindeni, când trebuie să ceară o demisie. Când o peluză cere o demisie, ea o face din disperare. Echipa care obișnuia să fie Steaua București te dezarmează și prin autosuficiența sa.

Poate că echipa care obișnuia să fie Steaua București, chiar și așa, teribil de mahmură, va câștiga acest campionat (deși este puțin probabil la nivelul actual al jocului), dar va fi la capătul unui drum chinuitor, din care singurele povești care rămân sunt unele de pahar.

Ce nu ar strica deloc la echipa care obișnuia să fie Steaua București este, astăzi, ca să folosim un cuvânt pe placul patronului de acolo, mai multă smerenie. O umilință bună. Sunt fotbaliști cu reale calități în lot și e păcat, chiar e, că ajung să considere acel vestiar un apogeu de carieră dincolo de care e binevenită lehamitea celui sătul.

La echipa care obișnuia să fie Steaua București cel mai mult nu lipsește Stanciu, nu lipsește nici Chipciu, și nici măcar Toșca. Lipsește foamea. Foamea de rezultate, foamea de glorie, foamea de consacrare. Și toate acestea sunt consecințe ale unei ceva mai îndelungate beții de putere.

Echipa care obișnuia să fie Steaua București este un imperiu condus de un rege gol. Și prea puțini mai au curajul de a spune, până la capăt, adevărul. După care, puteți vedea.

Comentarii (6)Adaugă comentariu

mg (39 comentarii)  •  8 martie 2017, 13:10

..dacă pui pe masă toate ingredientele şi ciorba iese fără gust, schimbi bucătarul..:)

marius (4 comentarii)  •  8 martie 2017, 14:36

hai sa-i zicem pe nume: fotbal club sporting becali.

Tavi (1 comentarii)  •  8 martie 2017, 14:56

Punctul pe "i". Pacat ca unii, desi stiu sa citeasca, nu inteleg....

christiansen (1 comentarii)  •  8 martie 2017, 15:24

hai sa-i spunem pe nume Steaua Bucuresti. sa nu ne lasam amagiti de proiectul clonei din liga a 5-a, csa.

fakinlol (2 comentarii)  •  8 martie 2017, 17:04

Tu zici ca aia e clona, legea spune ca echipa lui becali e clona. Lacatus zice ca echipa lui becali e clona. Hagi a avertizat de atunci ca preluare s-a facut ilegal. Dar da, in capul tau asta e Steaua Bucuresti. Hai sa vedem unde o sa mearga suporterii la meciuri. La *** Becali sau la Steaua Bucuresti.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

17 Nentori Tirana (41 comentarii)  •  10 martie 2017, 15:08

mai usor, mai comod, sa te ascunzi sub fusta cenzurii ?

Comentează