Andrei Crăciun

Freelancer nu înseamnă că poți scrie tot ce îți trece prin minte. Freelancer ești când îți pasă ce scrii. Poate prea mult

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Andrei Crăciun
Cum așteptăm nemții

Pentru masochiștii care iubesc încleștările din fostul Sector Agricol Ilfov, s-a desfășurat clasicul Clinceni-Voluntari, încheiat cu tradiționalul 1-0, de data aceasta pentru Voluntari. A fost o partidă la capătul căreia comentatorii ar fi avut nevoie de consiliere psihologică.

Mașinăria de […]

...

Unde a dispărut zâmbetul?

La ora la care pleacă spre tipar aceste rânduri, Liverpool e încă pe locul 7 în Premier League, are, așadar, un sezon mizerabil. S-ar mai putea salva cucerind Champions League, dar e improbabil, fiindcă Bayern München sau Manchester City sunt, […]

...

Primăvara românilor

O primăvară europeană este o unitate de măsură valoroasă. Unde ne aflăm? Aici: avem o mână de români în elită. Restul sunt vorbe.

În Champions League stăm atât de rău încât dacă nu întoarce Juventus rezultatul de la Porto riscăm […]

...

FCSB nu e Steaua, e un talcioc

Mai e în plină desfășurare și telenovela Buziuc, dar asta până mâine se va uita

Victorie grea și chinuită, așadar, pentru echipa celor patru consoane. E o greșeală aici. De fapt, trăim mai multe confuzii. Prima: FCSB nici nu este […]

...

Epilog la cazul Colțescu

Colțescu n-a fost rasist, dar a fost cu siguranță neinspirat, se putea exprima mai elegant și n-ar mai fi ajuns să poarte deja, chiar dacă nedrept (spun uefajudecătorii), o etichetă. De ce să ajungi totuși aici?

O problemă de vocabular

[…]

...

Teatrul viselor lui Cristiano Ronaldo

E sincer portughezul în dorul său de Anglia, în nefericirea despărțirii de Di Maria? Propun să-l credem

Echipa de fotbal Real Madrid e tare cu cei slabi din Liga Campionilor și slabă cu cei tari din Primera. Are, așadar, un […]

vineri, 19 septembrie 2014, 8:42

E sincer portughezul în dorul său de Anglia, în nefericirea despărțirii de Di Maria? Propun să-l credem

Echipa de fotbal Real Madrid e tare cu cei slabi din Liga Campionilor și slabă cu cei tari din Primera. Are, așadar, un start de sezon mizerabil, întîlnit de obicei la oamenii care au fost cei mai buni cu un an înainte. Cum a ajuns sfîntul Iker Casillas un oarecare, tot mai singur în poartă, tot mai visător, un jucător de duzină? Aceasta este o istorie aparte care, spunînd ceva despre lucrarea timpului la campioni, s-ar cuveni scrisă. Altădată! – căci vești încă mai tulburătoare ne vin de la Madrid.
Gazetele anunță: Cristiano Ronaldo vrea să plece de pe Bernabeu, Cristiano Ronaldo e frustrat, îi ajunge, gata! Și mai mult: Cristiano Ronaldo vrea să se întoarcă pe Old Trafford!

Ei, poftim! Cum să pleci, neicușorule, de la ultima cîștigătoare a Ligii? Cum să te întorci în Marea Britanie (nu știu încă rezultatul referendumului din Scoția, așa că să rămânem la formula tradițională de Marea Britanie) la o echipă care n-a prins cupele europene după un sezon jalnic în Premier League?
Cristiano Ronaldo mi-a devenit simpatic atunci cînd, după ce l-au întronat pe Lionel Messi fotbalistul Mondialului brazilian, a lăsat să-i scape constatarea că dacă ar spune tot ce crede despre ce fac sponsorii din fotbalul mondial ar ajunge la pușcărie sau cam așa ceva. Acum, zvonurile din Spania îl umanizează mai mult decît ar reuși vreodată specialiștii în marketing care vor strict să vîndă, pe barba lui (cum se spune, cum se cîntă), șampon și chiloți și pantofi și cercei și ceasuri și așa mai departe.

Căci – informează ziariștii – Ronaldo vrea să plece pentru că se simte pe Bernabeu ca un angajat, nu oarecare, dar tot angajat: vine la program și îi vede, din timp în timp, pe cei mai buni prieteni ai săi (resurse umane) alungați, în urma unor decizii pe care nu le poate controla. Mai departe: gazetarii spun că Ronaldo a fost pe Old Trafford ca un copil, iar acum, după ce a cucerit totul cu Real Madrid, e încercat de dorul acelor vremuri. În plus, la Manchester, sub Van Gaal, se naște o nouă echipă mare și ar vrea să fie acolo – din start. Nu găsiți ceva de basm aici? Vă mai amintiți ce se întâmpla în corpul poveștii Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte?

Și cum își permite Ronaldo la banii lui să fie melancolic? Caută el, ca în alte și alte povești, doar să sufle praful de pe flori răposate? Nu-i mai ajunge? Cine se crede de își permite – ca orice muritor – să se îmbete cu vinul nostalgiei? Trebuie să admiteți că întoarcerea lui Cristiano Ronaldo în „Teatrul viselor” ar fi, totuși, încă o mutare de geniu la care doar Providența, lăsîndu-ne complicatul șah care este în mintea și în inima omului, putea să ajungă.

Comentarii (7)Adaugă comentariu

alex velicu (3 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 10:42

In articolul asta ai fost penibil fara sa ne faci sa radem; pacat, tocmai infiintasem fan-clubul „Sa radem cu pretiosul ridicol Andrei Craciun”! In dimineata asta l-am desfiintat. Ne gandim serios sa-ti trimitem un psihiatru, caci se pare ca mintea-ti functioneaza la gerunziu si, de cate ori folosesti un gerunziu, devii ilogic. Ceai de tei, vitamine si mult somn. Noapte buna!

Freddy RE (6 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 19:34

Nu stiu ce ti-a facut Andrei Craciun, foarte posibil ca nimic. Ai ocazia sa te produci pe acest forum (din moment ce nu limiteaza numarul de caractere) cu un articol net superior. Pana atunci, „shhhhhhhh”…

Freddy RE (6 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 19:36

Asta era pentru alex velicu:
Nu stiu ce ti-a facut Andrei Craciun, foarte posibil ca nimic. Ai ocazia sa te produci pe acest forum (din moment ce nu limiteaza numarul de caractere) cu un articol net superior. Pana atunci, “shhhhhhhh”…

eu (1 comentarii)  •  20 septembrie 2014, 0:07

Interesant articoul…chiar imi place, nu prea sunt stiri despre actualii mari fotbalisti ai lumii(incerc sa evit imprumuturi din alte limbi), asa omul desface firul in patru…oricum pana sa-l vand Real adica intr-un sezon doua nu va mai prinde echipa la United..va fii peste 30 de anii.

17 Pasarici, doua mari si doua mici (41 comentarii)  •  21 septembrie 2014, 10:46

Il credem. Pe fata lui se pot citi multe, pare o carte deschisa. Daca nu ar avea atitea admiratoare care sa-l invete cite ceva si atiti sfatuitori care sa-l invete care sint chilotii adevarati cu care trebuie sa se afiseze, cine stie, poate ar prefera sa se mai joace putin cu p…lica in nisip.

PS totusi unii are dreptate, ca ce ne intereseaza pa noi chilotii lu Ronaldo. Poate pina de Craciun avem si un articolas despre Torje, Rat, Marica, Tamas ori macar despre domnu Mircea, care e dorit insistent la Barca, dar el prefera sa ramina in cel mai minunat oras, Duoniescc, c.

gima (1 comentarii)  •  21 septembrie 2014, 19:26

care draq mare fotbalist? urmariti meciurile la nationala. acolo cind da de vreun aparator artagos, pa! se fofileaza. un blazat.

Teatrul viselor lui Cristiano Ronaldo | Andrei Crăciun (45 comentarii)  •  26 noiembrie 2014, 15:37

[…] publicat și în Gazeta Sporturilor pe 19 septembrie 2014.  Atentie, ziarist liber, specie pe cale de disparitie! Doneaza! Salveaza o […]

Comentează